14 / 05 / 2024

yönetim planı değişiklik dilekçe örneği

yönetim planı değişiklik dilekçe örneği

Yönetim planı kat mülkiyeti oluşturulmadan ve kat irtifakı tesisi sağlanmadan önce oluşturulur. Peki yönetim planı değişimi nasıl olur? Yönetim planında değişiklik yapılması istemi dilekçesi örneği haberimizde yer alıyor..

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Posta yazarı Tamer Heper '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Kapıyı gören birkaç blok yararlanıyor, uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusunu yanıtladı.

Sitelerde yönetim planı değişikliği iptal edilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''500 kişinin yaşadığı sitede yönetim planı değişikliği iptal edilir mi?'' sorusuna yanıt verdi. 

10 maddede konut sitelerinde yönetim planı değişim süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'konut sitelerinde yönetim planı değişim süreci' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

10 maddede konut sitelerinde yönetim planı değişim süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'konut sitelerinde yönetim planı değişim süreci' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30800 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30800 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü 30790 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30789 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği!

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30701 sayılı Resmi Gazete'de Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30701 sayılı Resmi Gazete'de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımladı. 

Kamu Konutları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu Konutları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30679 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30666 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları...

yönetim planı değişiklik dilekçe örneği Haberi

yönetim planı değişiklik dilekçe örneği

Yönetim planında bulunan hükümlerin kanuna veya ahlaka veya kişilik haklarına aykırı olması durumunda, bu hükümler geçersiz oluyor. Hükümlerin geçersiz olması durumunda, hükümler kendiliğinden ortadan kalkmıyor. Tapuya tescil edilmiş olan yönetim planının hükümleri, değiştirilmedikçe veya iptal edilmedikçe geçerli olur ve uygulanmaya devam ediliyor.


Kat malikleri gerekli gördükleri takdirde, yönetim planında değişiklik yapabiliyorlar. Burada söz konusu olan, zamanla meydana çıkan ihtiyaçlar dolayısıyla yönetim planına yeni hükümler eklenmesi veya planda mevcut olup da uygulamada bazı malikler için açık haksızlık, adaletsizlik teşkil eden hükümlerin değiştirilmesi şeklindeki isteklerdir.


Yönetim planının değiştirilmesini talep eden kat maliki, öncelikle kat malikleri kuruluna başvurarak bu talebini bildirebilir. Daha sonra bir dilekçe hazırlayıp değişim istemi için mahkemeye sunabilirler. 


Yönetim planında değişiklik yapılması istemi dilekçesi örneği



SULH HUKUK MAHKEMESİNE

ERZİNCAN

DAVACI : Adı ve Soyadı, TC...