30 / 04 / 2024

Yönetimin denetlenmesi

Yönetimin denetlenmesi

Site yönetiminde denetçinin görevleri nelerdir? Denetim işi, kaç ayda bir yapılır? Kimler yönetim denetçisi olarak seçilebilir? İşte Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan denetim ile ilgili esaslar...

Kat maliki olmayan denetçi olabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman ya da site yöneticisi, dışarıdan olabiliyor. Peki kat maliki olmayan denetçi olabilir mi? Denetçinin yerine getirmek ile yükümlü olduğu görevler nelerdir?

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni yıldan itibaren sitelerde yeni aidat zamları belli olacak. Bazı fırsatçı site yönetimlerinin şimdiden yüksek zam taleplerinde bulunduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise her yönetimin bir olmadığını aktararak "Sap ile samanı karıştırmamalıyız" diyor.

Konut sitesinde oturanlar dikkat: Yönetimin bunu yapmaya yetkisi yok! SON DAKİKA!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e bugün bir okuyucusu, konut sitesinin çevresinde yer alan başka bir arsanın alınıp, ortak alan yapılıp yapılamayacağını sordu. İşte ayrıntılar...

Murat Kurum’dan İmamoğlu’na eleştiri: ‘100 bin konutun en fazla 6 binini yaptı!’

Rize'de ziyaretlerde bulunan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İstanbul'daki mevcut yönetimin verdiği konut sözünü yediğini söyleyerek, "İmamoğlu, söz verdiği 100 bin konutun sadece 6 binini yaptı" dedi.

İstanbul'da lüks konutlarda rant yarışı!

İBB Başkanı İmamoğlu, kendilerinden önceki yönetimin konut ve ticaret alanlarında 85 milyar dolar rant elde ettiğini iddia etti.  

Her 100 liralık vergi gelirinin 20 lirası faize gidiyor!

Bu yıl ilk dokuz ayda yüzde 127,3 artışla 471 milyar liraya ulaşan yönetimin iç ve dış borç faiz ödemeleri geçen yılın tamamındaki rakamı 160 milyar lira da aştı. 2024-2026 döneminde toplam 5,4 trilyon lira faiz ödemesi yapılacak.

Kur şokunun Hazine’ye maliyeti ağır oldu! Borçların üçte ikisinden fazlası döviz cinsi!

Merkezi yönetimin borçlarında TL-döviz dengesi son on yıl içerisinde tersine döndü. 2013’te üçte biri oluşturan döviz cinsi borçlar, artık üçte ikiden de büyük bir paya sahip hale geldi.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) Kapsamında Teknik Değerlendirme Kuruluşlarının Görevlendirilmesi, İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) Kapsamında Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesi, İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut sitesinde oturuyorsanız dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sitelerde yönetimin kendi kararlarıyla değişiklik yapıp yapamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Esenyurt'ta 15 bin kişilik konut sitesinde borç skandalı!

Esenyurt'ta daha önce yönetimin borçları ödememesi sebebiyle doğalgazı kesilen 15 bin nüfuslu sitenin şimdi de suyu kesildi. Site sakinleri yönetime kayyum atanmasını istiyor.

İdealist GYO 2021 yılı için Karar Bağımsız Denetim'le anlaştı!

İdealist GYO, şirketin 2021 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi ile ilgili düzenlemeler kapsamındaki faaliyetleri yürütmek üzere, Karar Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A.Ş.'nin bağımsız denetim kuruluşu olarak seçilmesine karar verdi. 

Sitelerde aidat artırımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda oturduğu sitede 626 daire olduğunu belirten okuyucu yönetimin pandemi sebebiyle genel kurulu yapmaktan vazgeçerek resen aidatları artırdığını söyledi. Okuyucu, bu durum karşısında izlenebilecek hukuki ve idari yolları sordu. 

Yönetimin denetlenmesi Haberi

Yönetimin denetlenmesi

Site yönetiminde denetçinin görevleri!

Apartman ve site yönetimlerinde yöneticinin yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları bulunuyor. Bu görev ve sorumluluklarını yerine getirip getirmediklerini ise denetçiler denetliyor. 


Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, denetçi yalnızca kat maliklerinden seçiliyor. Denetleme işi her üç ayda bir yapılabiliyor. Site ve apartman yönetiminin denetlenmesi ile ilgili diğer hükümler şu şekilde sıralanıyor:


Yönetimin denetlenmesi: 

Madde 41 – Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin 

çıkması halinde onu her zaman değiştirebilir. 

Hesapların denetlenmesi için yönetim planında, belli bir zaman konulmamışsa; bu denetim her üç ayda bir yapılır; 

bununla beraber haklı bir sebep çıkarsa, hesap denetlenmesi her zaman yapılabilir. 


Kat malikleri kurulu denetim işini, kendi aralarından sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye veya üç kişilik...