05 / 05 / 2024

yozgat lisesi restore edilecekmi

yozgat lisesi restore edilecekmi

Yozgat’ın tarihi zenginlikleri arasında yer alan Yozgat Lisesi restorasyonu, çevre düzenlemesi ve bahçe duvarı yapım işi için imzalar atıldı. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, imza töreninde bir konuşma yaptı...

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Yozgat'ın tarihi konağı restore edilmeyi bekliyor!

Yozgat'ın Lök Köyünde bulunan 2 asırlık tarihi konak ve hamam, gelecek nesillere aktarılmak için restore edilmeyi bekliyor.

Yozgat'taki tarihi hamam restore edildi!

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde yer alan tarhihi hamam restor edildi. Roma medeniyetinden günümüze kalan hamamın Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmesi için UNESCO'ya başvuruldu.

Yozgat Askerlik Şubesi binası müzeye dönüşecek!

Yozgat’ta 2014 yılında restore ettirilen tarihi Askerlik Şubesi binasının ‘Kent Belleği Müzesi’ olarak düzenlenmesine yönelik çalışmaların sonuna gelindi, hazırlanan projeye son şeklinin verildi.

Yozgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 36 ayda tamamlanacak!

Yozgat'a yapılacak olan 36 derslikli, 25 atölye ve 400 yataklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yapımı için protokol imza töreni düzenlendi. 36 ayda tamamlanacak olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rönesans firması yapacak.

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yaklaşık 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi olarak ziyarete açıldı.

Bursa Erkek Lisesi 1,3 milyon TL'ye restore ediliyor!

Sultan Abdülhamid Han tarafından modern eğitim için yaptırılan 133 yıllık tarihi Bursa Erkek Lisesi 1,3 milyon liraya restore ediliyor.

Yozgat’taki tarihi köprüler restore edilecek!

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’ta bulunan üç tarihi köprünün restore edileceğini söyledi, Başer "Köprülerimiz yapılacak onarımlardan sonra çok uzun yıllar ayakta kalmaya devam edecektir” dedi.

Yozgat’ta tarihi köprüler restore edilecek!

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’ta bulunan üç tarihi köprünün restore edileceğini söyledi. Tarihi Karabıyık Köprüsü'yle Sekili Koşa Köprüsü’nün onarım ihalesi 23 Kasım'da yapıldı.

Yozgat'ta restore edilen tarihi konaklar hizmete açılıyor!

Yozgat Belediyesi tarafından restore ettirilen tarihi konak ve evler, müze, butik otel, lokanta, kafeterya ve kültür sanat merkezi olarak kullanılıyor.

Yozgat Akdağmadeni Anadolu Lisesi açıldı!

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde 24 derslikli Anadolu Lisesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Belediye olarak okullara 47 dönüm arsa tahsisinde bulunduklarını belirtti.

Yozgat Hüzni Baba Tarih Edebiyat ve Musiki Konağı restore edildi!

Konağın açılış törenine Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Kazım Arslan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yozgat Hacı Ozan Konağı restore ediliyor!

Tarihi Hacı Ozan Konağı'nda Yozgat Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başladı.Tarihi bina, Gayri Menkul Eski Eserler Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından 1979 yılında korunması gerekli sivil mimari eserler listesine alınarak tescillendi.

yozgat lisesi restore edilecekmi Haberi

yozgat lisesi restore edilecekmi


Yozgat’ın tarihi zenginlikleri arasında yer alan Yozgat Lisesi restorasyonu, çevre düzenlemesi ve bahçe duvarı yapım işi için imzalar atıldı. 


Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, imza töreninde yaptığı konuşmada Yozgat Lisesi’nin geçmişte çok hoyrat kullanıldığını hatırlatarak lisenin etrafında geçmişte gereksiz binaların yapıldığını ifade etti.


Lisenin çevresine yapılan binalardan çıkan hafriyatın da lisenin arka ve yan kısımlarına eklenmesiyle tarihi eserin görünmez hale geldiğini anlatan Yazıcı, "Maalesef Yozgat’tın nadide tarihi eserlerinden Yozgat Lisesi’ne gerekli hassasiyet gösterilmemiş. Biz, bu eserlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için çalışıyoruz. Çalışmalarımız bittiğinde lise civarında vatandaşlarımız Yozgat Lisesi’nin tarihi ihtişamını görerek yürüyecek."dedi.


Yozgat Belediyesi tarafından ihale edilen ve 877 bin 210, 82 TL’le mal olacak çalışmaların, İl Özel İdaresi Bütçesi Kültür Varlıklarına Katkı Payı’ndan karşılanacağını vurgulayan Yazıcı, lisenin çevre duvarının alçaltılarak geri cekileceğini...