29 / 07 / 2024

Yozgat Süreyyabey Barajı projesi

Yozgat Süreyyabey Barajı projesi

Çekerek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Dursun Uslu kirliliik sorununu gündeme taşırken, Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt da barajdaki kirliliğin önlenmesi konusunda gerekeni yapmaya çalıştıklarını da söyledi.

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Herkes başvurabiliyor! Yozgat Bozok Üniversitesi Sözleşmeli Personel alıyor!

Yozgat Bozok Üniversitesi 2022 Yılı KPSS (B grubu) puan sıralaması esas alınarak çok sayıda personel alıyor.

Yerköy Belediyesi Yozgat'ta 9 kısım arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Yozgat İli Yerköy Belediye Başkanlığı, Yerköy'de yer alan 9 kısım arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 23 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Siirt'te 456 konutun inşası tam gaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı bitirilen diğer projelerin açılış töreninde kente yapılan yatırımlarla ilgili konuştu.

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

TOKİ Samsun 19 Mayıs Barajı Sulaması İnşaatı ihalesi yarın!

Samsun 19 Mayıs Barajı Sulaması İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

TOKİ Samsun 19 Mayıs Barajı Sulaması İnşaatı ihalesi 1 Temmuz'da!

Samsun 19 Mayıs Barajı Sulaması İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 1 Temmuz 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Yozgat 112 konut ihalesi 6 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yozgat İli, Aydıncık İlçesi, Danlıdağ Mahallesi 112 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 6 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Geyikli Barajı ihale süreci mecliste!

Geyikli Barajı ihale süreci meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ballıkaya Barajı'nın inşaat süreci TBMM'de!

Ballıkaya Barajı'nın inşaat süreci ve tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkoç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Koçali Barajı'nın ihale süreci TBMM gündeminde!

Koçali Barajı için yapılan ihale süreci TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yozgat Süreyyabey Barajı projesi Haberi

Yozgat Süreyyabey Barajı projesi

Çekerek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Dursun Uslu kirlüik sorununu gündeme taşırken, Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt da barajdaki kirliliğin önlenmesi konusunda gerekeni yapmaya çalıştıklarını söyledi. 

Çekerek İlçesi'ndeki Çekerek Irmağı üzerinde, Yozgat üe birlikte Tokat, Amasya ve Çorum illerinde toplam 653 bin 230 dekar tarım alanını sulayıp, yılda 50 müyon küovat- saat elektrik enerjisi üretümek üzere tesis edilen Süreyyabey Barajı sularında yüda 50 ton da balık üretimi gerçekleştirilecek. Toplam 50 bin dekar su havzasına sahip barajın yanında bulunan Çekerek ilçe merkezindeki konut ve işyerlerinin kanalizasyon akıntılarıyla birlikte besicilerin de hayvan dışkılarını baraj yakınma attıkları öne sürüldü. Çekerek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Dursun Uslu, üçenin tüm atıklarının baraj bitişiğinde göl oluşturduğunu belirterek, "Bununla birlikte besicilerde hayvan dışkılarını buralara atıyorlar. Kirlilik önlem alınmaması halinde...