04 / 05 / 2024

yozgatın ilk kentsel dönüşüm projesi

yozgatın ilk kentsel dönüşüm projesi

Yozgat eski Belediye Başkanı Yusuf Başer döneminde projesi hazırlanan,2014 yılı baharında inşaatına başlanıp 2016 yılı sonunda tamamlanması planlanan projede son durum ne?

Yozgat’ta ilk 9 ayda 3 bin 736 konut satıldı!

Yozgat’ta bu yılın ilk 9 ayında 3 bin 736 konutun satışı gerçekleşti. Geçtiğimiz Eylül ayında bu yılın en çok konut satışı yapıldı.

Altınok Öz: Kentsel dönüşümde kira yardımını ilk biz çıkarttık!

Kartal Belediyesi tarafından ev sahipliği yapılan 'Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi' gerçekleşti. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz "Dönüşümle ilgili halkımıza teknik ve hukuki destek verdik, kira yardımını ilk biz çıkarttık"dedi.

Bolu'daki tarihi binaya bugün ilk kepçe darbesi vuruldu!

Tarihi tescilli iken 2015 yılında riskli binalar kapsamına alınarak kentsel dönüşüm planı çerçevesinde yıkılmasına karar verilen yaklaşık 150 yıllık tarihi binaya bugün ilk kepçe darbesi vuruldu.

Yozgat'ta kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Yozgat'ın ilk kentsel projesinin gerçekleştirileceği eski sanayi sitesinde inşaat sahasındaki boşalmış evlerin yıkımına belediye ekiplerince başlandı.

Antalya kentsel yenileme projesinde ilk adım atıldı!

Antalya’nın ilk kentsel yenileme projesinde ilk adım atıldı. Kepez ve Santral Mahallerinin 1/25 bin nazım imar plan değişikliği Büyükşehir Ekim ayı meclisinde AK Parti grubunun kabul, CHP ve MHP’nin red oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Antalya'nın ilk kentsel dönüşüm projesinin imar planı onaylandı!

Antalya'nın ilk kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı Kepezelaltı ve Santral mahallelerinin imar planı onaylandı.

Şekerbank ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'na (TUREEFF) katılan ilk banka olan Şekerbank, program kapsamında ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi.

Üsküdar’da ilk kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

Üsküdar'da kentsel dönüşümün yolunu açan İBB Meclisi’nin Nazım İmar Planı tadilatı teklifi kararı sonrası Üsküdar’da ilk kentsel dönüşüm ofisi açıldı.

Demir İnşaat Sultangazi projesi yılın ilk yarısında başlıyor!

Demir İnşaat, bu yılın ilk yarısında Sultangazi Esentepe'de kentsel dönüşüm projesine başlıyor. 250 milyon TL'lik yatırımla yükselecek olan Sultangazi projesinde 1.250 daire olacak...

Tarlabaşı 360’ın ilk etabı satışa sunuldu!

Türkiye’nin ilk kentsel yenileme projesi olma özelliği taşıyan ‘Tarlabaşı 360’ın ilk etabındaki 97 rezidans ve 96 ofis satışa çıktı. Rezidansların lansmana özel fiyatı ise 289 bin dolardan başlıyor.

Kentpark ve Akfen şirketinden ilk kentsel yenileme projesi!

Kentpark ve Akfen şirketi, ilk kentsel yenileme projeleri için düğmeye bastı. Aynı zamanda ortaklığın ilk projesi olan Sunsetpark Caddebostan 'da inşaat tüm hızıyla sürüyor. Projenin 2015 yılında tamamlanması planlanıyor.

Cafer Kara: Kentsel dönüşümün ilk adımı şehir planlaması olmalı!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini gözler önüne seriyor.Kentsel dönüşümün ilk adımı şehir planlaması olmalı.Cafer Kara konuyu değerlendirdi.

Kentsel dönüşümün ilk adımı şehir planlaması olmalı!

YAPILAŞMANIN hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümün ilk adımı da şehir planlaması olmalı.

yozgatın ilk kentsel dönüşüm projesi Haberi

yozgatın ilk kentsel dönüşüm projesi

Kazım Arslan döneminde projenin revize edilmesi ve bazı hak sahiplerinin itirazları nedeniyle yapım proğramı 2 yıl daha aksatılan Yozgatın ilk kentsel projesinin ihalesi 7 Aralıkta yapılmasına rağmen her nedense yıkım ve enkaz çalışmalarına bir türlü başlanamadı.Yozgat Belediyesi yetkilileri,geçen yılın sonlarında Yozgat basınına yaptıkları çeşitli açıklamalarda eski sanayi sitesindeki mezbeleliğin ihale sözleşmesinin imzalanmasından 10 gün sonra kaldırılmasına başlanacağını söyledikleri halde aradan geçen 3 aylık süreçte enkazı kaldırmayan ve temel atma hazırlıklarına yönelik herhangi çalışma başlatmaması hak sahipleri arasında şaşkınlık yarattı. 


Geçen yıl 7 Aralıkta ihalesi İstanbulda gerçekleştirilen ,inşaat ruhsatı yüklenici firmaya teslim edilen,Aralık ayında alandaki metruk binaların yıkımlarının tamamlanacağı, 2016 yılının Ocak ayında inşaat sahasının temizleneceği,Şubatta temel hazırlıklarına ,Mart ayında ise inşaatına başlanacağı bildirilen Yozgatın çirkin yüzü eski sanayi sitesinde bugüne...