17 / 06 / 2024

yozgatta yanan hamamı ne zaman açılacak

yozgatta yanan hamamı ne zaman açılacak

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık ile tarihi Yanan Hamamı ve çevresinde incelemelerde bulundu...

Türkiye'nin ilk hamam kültürü müzesi açılıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin işbirliği ile 2015 yılının başında restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Hamam'ı "kültür mirası müzesi" olarak açılıyor.

Madonna evine Türk hamamı yaptırıyor!

Madonna, İstanbul’da gittiği ve çok etkilendiği Türk hamamını New York'taki 28 odalı evine yaptırmaya karar verdi. 400 bin dolara kurulacak SPA merkezi, Türk hamamı, buhar odası, sauna, masaj odalarından oluşacak.

Madonna evine Türk hamamı yaptıracak!

Pop yıldızı Madonna, iki yıl önce konser için geldiği İstanbul'da gittiği ve çok etkilendiği Türk hamamını Newyork Manhattan'daki evine yaptırmak üzere Antalyalı bir firmayla sözleşme imzaladı.

Saraybosna İsa Bey Hamamı açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile TİKA tarafından restore edilen Hünkâr Camisi’ni hizmete açtı.

Bursa Keles'teki Yakup Bey Hamamı restorasyonu devam ediyor!

Merkezdeki tarihi ve kültürel miras yatırımlarıyla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla

Bursa Yakup Bey Hamamı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla sürdürüyor..

Bursa Yakup Bey Hamamı'nın restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Saraybosna İsa Bey Hamamı 20 Mayıs'ta açılacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da 15. yüzyılda yapılan Osmanlı eseri İsa Bey Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

Samsun Çarşamba'daki Tarihi Gelin Hamamı restore ediliyor'

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 19. yüzyıldan kalma Tarihi Hamam’da restorasyon çalışmaları başladı. Tarihi Gelin Hamamı’nda çalışmalara başlanırken, restore çalışmalarının bir hafta sonra hız kazanacağı öğrenildi.

Simav Babuk Bey Hamamı restorasyonu başladı!

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde 4 yıl önce yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde yıkılıp harabeye dönen tarihi Babuk Bey Hamamı'nın restorasyonu başladı.

Aydın Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilecek!

Aydın’ın Buharkent İlçesine bağlı Ortakçı Mahallesinde bulunan tarihi Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilip, turizme kazandırılacak.Sıcak su kaynağının bulunduğu çeşmeye giden Uslu, sudan içip bu şifalı suyun hastalara şifa olacağını söyledi.

Naime Sultan Yalısı'na seyis evi ve hamam inşa edilecek!

2002’de esrarengiz bir yangınla kül olan ve THY eliyle yeniden yaratılan Boğaz’ın en nadide eserlerinden Naime Sultan Yalısı bahçesine, Anıtlar’dan izinle, orijinal planlarında yer alan seyis evi ve hamam asıllarına uygun olarak inşa edilecek.

Ulu Cami Hamamı kaderine terk edildi!

Mezopotamya'nın en eski şehirlerinden biri olan Mardin'de çok sayıda yapı kaderine terk edilmiş. Bu tarihi yapılardan biri de Ulu Camii Hamamı. Ulu Cami'ye vakıf olarak yaptırılan tarihi hamamın kapısına kilit vurulmuş.

yozgatta yanan hamamı ne zaman açılacak Haberi

yozgatta yanan hamamı ne zaman açılacak


Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık ile tarihi Yanan Hamamı ve çevresinde incelemelerde bulundu.


Yozgat Valisi Yazıcı, yaptığı açıklamada, Tarihi Yanan Hamamın Belediye Başkanlığı'nca restore edilip kültürel bir varlık olarak korunması amacıyla satın alındığını belirterek Valilik olarak da hamamın yanında bulunan ve ahşap işçiliği ile dikkat çeken iki evin restorasyonunun yapılacağını söyledi.


Tarihi Yanan Hamamın gün yüzüne çıkacağını vurgulayan Yazıcı, Yozgat'a tarihi zenginliklerinin yapılan çalışmalar ile tek tek gün yüzüne çıkarıldığını vurguladı. Tarihi Yozgat evlerinin de kentte sınırlı sayıda bulunduğunu ve kent turizmine kazandırılmasının gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Valilik olarak Yozgat'ın kültürel değerlerine büyük önem veriyoruz. Tarihi hamam ve anıtlar kuruluna bağlı binaları yerinde inceliyoruz. Tarihi hamamı belediye başkanımız belediye...