23 / 12 / 2024

yüklemeli bağışlama sözleşmesi

yüklemeli bağışlama sözleşmesi

Fiil ehliyetine sahip olan herkes, eşler arasındaki mal rejiminden veya miras hukukundan doğan sınırlamalar saklı kalmak üzere, bağışlama yapabilir. Peki, yüklemeli bağışlama nedir? Yüklemeli bağışlama nasıl yapılır?

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklar aman dikkat: Sakın bunu yapmayın!

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklara tahliye taahhüdü uyarısı geldi. Uzmanlar, 'Boş çek' benzeri tahliye taahhüdü imzalanmaması gerektiğini söyledi. İşte milyonları ilgilendiren o detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi?

Bir yıllık kira sözleşmesi imzalayan kiracılar, sözleşmenin tamamlanmasının ardından evden çıkarılıp çıkarılamayacağını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi? İşte detaylar...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahiplerinin sahip olduğu birtakım haklar vardır. Özellikle kiracılar bir yıl sonunda kira sözleşmesine ne olacağını araştırıyor. İşte detaylar!

Kiracılar soruyor! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de “1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?” olmaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

10 yıllık kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kiracılar, kiraya verilen mülkte uzun yıllar oturabilir. Oturdukları her yıl içinde bir sözleşme imzalarlar. Peki ev sahibi, kiracısını tahliye etmek isterse hangi yollara başvurur? İşte detaylar!

yüklemeli bağışlama sözleşmesi Haberi

yüklemeli bağışlama sözleşmesi

Yüklemeli bağışlama nedir?

Fiil ehliyetine sahip olan herkes, eşler arasındaki mal rejiminden veya miras hukukundan doğan sınırlamalar saklı kalmak üzere, bağışlama yapabilir. Ancak, henüz edinilmemiş olan bir haktan feragat etmek veya bir mirası reddetmek, bağışlama olmuyor.


Bağışlama sözleşmesi, bağışlayanın sağlararası sonuç doğurmak üzere, malvarlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor.


Ahlaki bir ödevin yerine getirilmesi de bağışlama sayılmıyor. Bağışlama sözleşmesi; yazılı olmak şartı ile bağışlama sözü ile, elden bağışlama ile, koşullu bağışlama ile, yüklemeli bağışlama ile, bağışlayana dönme koşullu bağışlama ile kurulabiliyor. Peki, yüklemeli bağışlama nedir?


Yüklemeli bağışlama

Bağışlayan bağışlamasına yüklemeler koyabilir. Bağışlayan, sözleşme gereğince bağışlanan tarafından kabul edilmiş olan yüklemelerin yerine getirilmesini isteyebilir.


Kamu yararına olarak bağışlamaya konulmuş olan bir yüklemenin yerine getirilmesini isteme yetkisi, bağışlayanın ölümünden sonra, ilgili kamu kurumuna...