05 / 05 / 2024

yüksek kira fiyatı düzenlemesi

yüksek kira fiyatı düzenlemesi

Konut krizi Türkiye ile birlikte dünyanın da sorunu. Artan nüfusa karşın yeterli sayıda üretilemeyen konutlar mevcut konutlardaki kiracıları zor duruma düşürdü. Ev sahiplerinin kiraları aşırı artırması hükümetlerin soruna yasal çare aramasına neden oluyor.

Yüksek kira bedelleri bunu da yaptırdı! Apartman ortak alanı kiralayanlara mahkeme yolu açılıyor!

Günümüzde yüksek kira bedelleri ve artan maliyetler karşısında kat malikleri ortak alanları kiraya verip maddi kaynak sağlayarak, apartmanların ya da sitelerin giderlerini karşılamak yoluna sıklıkla başvurmaya başladı. Bu durum mahkeme yolunu açıyor.

Kira getirisi en yüksek 10 şehir! Listedeki sürprizler şaşırttı!

Yeni bir konut almak isteyen yatırımcılar kira getirisi yüksek olan şehirleri merak ederken en yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir arasında İstanbul yer almadı. İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir...

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Yüksek kira gelirleri ticari gayrimenkule talebi artırdı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç yaptığı açıklamada yüksek kira gelirleri, yeni yapı stoku ve arzın az olması nedeniyle değerlenme oranlarının yüksekliğinin yatırımcıları ticari gayrimenkule yönelttiğini söyledi.

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Antalya Meidan Plaza'da yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı!

Akdeniz bölgesinde yatırım ve yaşam değeri yüksek projeleri hayata geçiren Aderan Global, Meidan Plaza projesi yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı sunuyor. İşte ayrıntılar...

Yüksek kira artışları esnafa kepenk kapattırdı!

Ocak ayı itibariyle geçerli olan yeni asgari ücretin işverene olan etkileri tartışma konusu olmaya devam ederken, yüksek kiralar da esnafın belini büktü.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 adet taşınmazın kiraya vereceğini ilan etti. Taşınmazların en düşük muhammen kira bedeli 1250 TL olurken en yüksek ise 24 bin TL olarak belirlendi.

Altın mart ayından bu yana en yüksek haftalık kazancına ulaştı

Altının ons fiyatı, İsrail-Filistin çatışmasının sebebi ile bu hafta yüzde 5,47 artarak yedi ayın en yüksek haftalık kazancına yaklaştı. İşte detaylar...

Bissell CrossWave C6 Cordless Pro Yüksek Vakumlu Kablosuz Dikey Süpürme ve Silme Makinesi kaç TL?

Bissell CrossWave C6 Cordless Pro Yüksek Vakumlu Kablosuz Dikey Süpürme ve Silme Makinesi ne kadar, kaç TL? İşte güncel fiyatı...

Kira krizi fabrikalara da sıçradı: Kiracı mülk sahibini, mülk sahibi kiracıyı suçluyor!

İzmir’in Torbalı ilçesinde dondurulmuş gıda üretilen iş yerinde, yüksek kira sebebiyle anlaşmazlık çıktı. İşte detaylar... 

Kira göçü tam gaz: Emekli, öğrenci, çalışan... Herkes yüksek kiralardan kaçıyor!

İstanbul'da yükselen kiralarla başlayan kentten göç, deprem korkusuyla daha da hız kazandı. Emekli de öğrenci de çalışan da yüksek kiralardan kaçıyor.

Haziran ayında aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 13,86 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken, 2023'ün ilk altı ayında külçe altın TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,71 reel getiri sağladı.

yüksek kira fiyatı düzenlemesi Haberi

yüksek kira fiyatı düzenlemesi

Türkiye'de hükümetin aşırı artan konut ihtiyacı ve yükselen fiyatlar nedeniyle açıkladığı "konut finansmanı projesi" kapsamında TOKİ, 81 ilde ucuz konut projelerine başlayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut ihtiyacına hızlı cevap verilebilmesi için mahalle aralarındaki küçük inşaat projelerinin de destekleneceğini söyledi. 

Konut sorunu son yıllarda artan nüfusun temel konut ihtiyacına yeterli cevap verilememesi nedeniyle tüm dünyada büyüdü. Hollanda da halkına yeterli konut üretemeyen ülkelerin başında geliyor. Ülkede Türkiye'dekine benzer aşırı artan emlak kiraları nedeniyle hükümet harekete geçti. 

1250 EURO SINIRI

Hollanda hükümeti, konut sıkıntısı nedeniyle hızla artan ev kiralarına karşı orta gelir gruplarını korumak için serbest piyasadaki kiralık ev fiyatlarına müdahale edecek. Ev sahipleri, evlerini hükümetin belirlediği değerin üzerinde fahiş fiyatlara kiraya veremeyecek.

Toplu Konut ve Mekansal...