27 / 07 / 2024

Yüksek konut fiyatları araştırması

Yüksek konut fiyatları araştırması

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun hazırladığı ve 20 MHP'li Milletvekilininin de imzasına sahip Meclis Araştırma Önergesi, TBMM Başkanılığı'na sunuldu. Önergede, yüksek konut fiyatları için araştırma yapılması istendi.

Son iki yılda konut fiyatları altın fiyatlarındaki yükselişin üzerinde gerçekleşti!

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın ve konutun son iki yıldaki yükseliş rakamları ortaya çıktı. Verilere göre konut fiyatları altın fiyatlarındaki yükselişin üzerinde gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

Yüzde 3 faizle konut kredisi kullanılarak ev alınır mı?

Yüksek konut fiyatları ve kredi faizleri nedeniyle birçok kişi ev alamayor. 1 milyon TL kredinin geri ödemesi 3-4 milyon liraları bulurken Girişimci Mert Ergün, yüzde 3 oranının yüksek olmadığını hatta bedava olduğunu söyleyerek nedenini açıkladı.

İstanbul'daki konut fiyatlarında son 14 yılın en yüksek reel düşüşü!

Merkez Bankası'nın rakamlarına göre Konut Fiyat Endeksi reel olarak yüzde 13,3 oranında geriledi. Konut fiyatlarında 2.5 senenin en yavaş artışı yaşandı. Peki İstanbul'da durum ne? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve gelen yorumlar...

Sega Life Sefaköy'de lansman fiyatlarıyla vade farksız ödeme kolaylığı!

Sega Yapı tarafından Sefaköy'de inşa edilen Sega Life projesinde lansman fiyatlarıyla vade farksız ödeme kolaylığı sunuluyor. Peki Sega Life Sefaköy'de konut fiyatları ne kadar? İşte Sega Life Sefaköy projesiyle ilgili ayrıntılar..

Harvard raporu: Kiracıların sadece yüzde 6’ya yakını ev alabiliyor!

Yüksek konut fiyatları ve faiz oranları, her yerde ciddi bir sorun haline geldi. ABD, 30 senenin en pahalı konut piyasasıyla boğuşuyor. Dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi’nin son raporuna göre, ABD’deki kiracıların sadece yüzde 6’ya yakını ortalama fiyatlı bir konut alabiliyor.

Son beş yılda konut fiyatları 12, asgari ücret 8 kat arttı!

Son beş yılda asgari ücret yüzde 771 artarak 2 bin 20 TL’den 17 bin TL’ye, konut fiyatları ise yüzde 12 artışla yüzde 80'e çıktı.

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Konut fiyatları vatandaşı mülksüzleştirdi! Kiracı oranı artıyor!

Kiracı oranı 2013 yılında yüzde 21,3 iken, 2023 yılında yüzde 27,8'e yükseldi. Konut fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşı mülksüzleştirdi. 

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

Yüksek konut fiyatları Türkleri yurt dışına kaçırıyor! Avrupa ülkelerinin uzun kredi vadesi cezbediyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu ve yabancı yatırımcıların kaybedildiğine, yerlilerin de yurt dışına kaçtığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Köylü tarlasına kulübe bile yapamıyor!

​​​​​​​Artan kiralar ve yüksek konut fiyatları nedeniyle barınma sorunu gündemdeki yerini korurken, ekonomist Ramazan Kurtoğlu, büyük şehir kanunu değiştirilsin çağrısı yaptı. Kurtoğlu, vatandaşın köylerdeki yaşam koşullarının iyileştirilmesini istedi

Yüksek faiz ve artan fiyatlar kaliteli konuta erişimi zorlaştırdı!

Yaptığı açıklamada konut yatırımcısının beklemeye geçtiğini belirten  Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu yüksek faiz ve artan fiyatların kaliteli konuta erişimi zorlaştırdığını kaydetti.

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Yüksek konut fiyatları nedeniyle Türkiye’de ev sahipliği oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, buna karşın kiracı sayısının arttığını belirtti.

Yüksek konut fiyatları araştırması Haberi

Yüksek konut fiyatları araştırması

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun hazırladığı ve 20 MHP'li Milletvekilininin de imzasını taşıyan Meclis Araştırma Önergesi, TBMM Başkanılığı'na sunuldu.

Menemen Haber'de yer alan habere göre; teklifin "gerekçe" kısmında şu ifadeleri kullandı: "Ülkemiz kurulduğu günden bu yana siyasi, askeri, sosyal ve ekonomik birçok saldırıya muhatap bırakılmış ve aziz Türk milleti devletiyle birlikte bu saldırıları püskürtmeyi başarabilmiştir. Siyasi, sosyal ve ekonomik kriz çığırtkanlığı yapan kesimlere inat devletinin yanında saf tutan ve devletin devamlılığını öne alan bir anlayış ile hareket eden büyük Türk milleti ulusları kendisine hayran bırakan ferasetiyle devletin nasıl kurulacağını gösterdiği gibi bir devletin nasıl ayakta tutulacağının da ender örneklerini defalarca sergilemiştir.   Özellikle; onlarca yıldır devletin kılcallarına kadar sızan, dünyayı haraca bağlayan küresel sistemin mimarlarının piyonluğunu yaparak kendisine alan bulan...