02 / 05 / 2024

Yüksekova Havaalanına ilk uçak indi

Yüksekova Havaalanına ilk uçak indi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine test amaçlı ilk uçuş gerçekleştirildi. 26 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı yapılması beklenen Yüksekova havaalanına ilk uçak indi.

Hakkari Yüksekova'da terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova Esenyurt mahallesinde hayata geçirilen 1.355 konutun inşaatı tamamlanıyor.

Hakkari Yüksekova'daki terör mağduru aileler konutlarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa edilen toplam 3 bin 63 konuttan 506 tanesinin kura çekilişi yapıldı.

Erkilet Havaalanı’na yeni terminal binası müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Erkilet Havaalanı’na yeni terminal binası inşa edilmesi de masaya yatırıldı.

Malatya'daki Futbol Köyü projesi için ilk kazma vuruldu!

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü'nün "Futbol Köyü" projesi için ilk kazma vuruldu. Projenin ilk aşaması olan antreman sahalarının yapımına başlandı. 

Hakkari Yüksekova'daki okullar yeniden inşa ediliyor!

Hakkari Yüksekova'da terör saldırılarında zarar gören okulların yerine yenilerinin yapılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Terör mağdurları Yeni Yüksekova ile rahata kavuşacak!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları sebebi ile evleri hasar gören terör mağdurları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca TOKİ'ye yaptırılan konutların tamamlanmasıyla yeni ve modern yaşam alanına kavuşacak.

3. Havalimanı'na ilk uçak yarın inecek!

3. Havalimanı inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı. 3. Havalimanı'nda uçak inişleri için pist hazır hale getirildi. 3. Havalimanı'na ilk uçak yarın inecek.

Hakkari Yüksekova'ya bin 830 TOKİ konutu!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terörün izlerini silmek için çalışmalar başlatıldı. Bölgede yapımına başlanan bin 830 konutun tamamlanması için çalışmalar hızlandı.

Yüksekova terör mağdurları konutlarında son durum!

Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin saldırılarında evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından yapımına başlanan birinci etap konutların inşası sürüyor.

Horata Mesire Alanı'na ilk kazma Eylül'de vurulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Konak Mahallesi'nde yer alan Horata Mesire Alanı'na ilk kazmayı Eylül ayında vuracak.

Yüksekova'da terör mağdurları için konut yapımına başlandı!

Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle evleri ağır hasar görenler için yapılacak bin 830 konut için çalışmalara başlandı.

Denizli Zeybek Köprülü Kavşağı’na ilk kazma vuruluyor!

Zeybek Köprülü Kavşağı inşaatı başlıyor Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açıkladığı 121 Dev Proje kapsamında Üçgen Köprülü Kavşakları ile birlikte hayata geçecek Zeybek Köprülü Kavşağı’na ilk kazma pazar günü vurulacak.

Yüksekova’da evler için yıkım kararı çıkıyor!

Büyük kısmı yıkılmış Yüksekova’nın gündemi il olmak değil evlerde çıkan yıkım kararı. İşte Yüksekova'daki yıkım kararına ilçede yaşayanların tepkileri..

Yüksekova Havaalanına ilk uçak indi Haberi

Yüksekova Havaalanına ilk uçak indi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine test amaçlı ilk uçuş gerçekleştirildi. 26 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı yapılması beklenen Yüksekova havaalanına ilk uçak indi. Yapımı devam eden havaalanında bir yandan kalan işler yapılırken bir yandan da test amaçlı ilk uçak indi. Dün gün boyu keşif uçuşlarının yapıldığı havaalanında koordinat belirleme işlemlerinin ardından bugün Türk hava yollarına ait küçük bir uçak indi.


VALİ CANBOLAT YÜKSEKOVALILARI AÇILIŞA DAVET ETTİ

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet ile beraber havaalanında incelemelerde bulunan Hakkari Valisi Yakup Canbolat, yaptığı açıklamada, "26 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Yüksekova havaalanının açılışını yapacağız. Havaalanının Yüksekova’ya, Hakkari’ye hayırlı olmasını diliyoruz. Hükümetimizin, devletimizin yaptığı hakikaten iyi bir hizmet. Tüm Hakkarili ve Yüksekovalıları salı günkü açılışa...