09 / 05 / 2024

yunan adalarında ev sahibi olmak

yunan adalarında ev sahibi olmak

Yunanistan vatandaşları Türkiye'den ev alabilecek ülke vatandaşları arasında yer alıyor. Peki, Türkler Yunanistan'dan ev alabilir mi? Yunan adalarında ev sahibi olmak mümkün mü? İşte yanıtı..

Ege adalarında imar savaşı başladı! Villa inşaatları durmuyor!

Türk turistler tarafından merakla beklenen vizesiz ziyaret uygulamasına sayılı günler kala, Ege'nin gözde adalarında ise imar savaşı başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurt dışında ev ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı.

Kanarya Adaları’nda afet konutlarında Karmod çelik evler tercih edildi!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada Cumbre Vieja yanardağındaki volkanik patlama sonrası zarar gören konutların yeniden inşası için La Palma adasında 6 ayrı yerde çelik ev projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 

Yeni Konut Finansman Programı kapsamında, kanun teklifinin birinci maddesinin resmen kabul edildiği açıklandı. Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Kira anlaşmazlığında ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken çok önemli detay

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki davalara her geçen gün yenileri eklenirken ev sahiplerine doğrudan kiracıyı tahliye etme hakkı tanıyan 10 yıl kuralında gözden kaçan detayı Posta Gazetesi Yazarı Doğan Heper yazdı.

Konut piyasasında ev sahiplerinden kiracıyı bezdiren yeni taktikler! Elektrik ve su aboneliği yok

Konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş ve konut arzında yaşanan problemler kiracıların olağanüstü kira artışlarına mecburen 'evet' demelerine neden oldu. Ev sahipleriyse istedikleri kirayı alamadığı kiracıyı evden çıkarmak için yeni taktiklere başvuruyor. İşte detaylar..

Temmuz ayında ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir?

Milyonlarca vatandaşın gündeminde kira sorunu var. Kiracılar ev sahiplerinin fahiş zam talepleriyle karşı karşıya kalıyor. Kira piyasasında yaşanan bu sorunların çözümü için yeni bir düzenleme getirildi. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İstanbul'da 1 milyon TL'nin altında ev bulmak zor olacak!

Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mert Boysanoğlu, sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Boysanoğlu, "İstanbul'da 1 milyonun altında ev bulmak zor" dedi.

Kıvanç Tatlıtuğ Kaz Dağları'nda ev arayışına girdi!

Son zamanlarda ünlü isimlerin gözdesi olan Kaz Dağları'na Kıvanç Tatlıtuğ da kayıtsız kalmadı. Yakışıklı oyuncu, Kaz Dağları'nda ev sahibi olmak için kolları sıvadı. 

Serenay Sarıkaya Kaz Dağları'nda ev sahibi oluyor!

Cem Yılmaz’la ayrıldıktan sonra soluğu Kaz Dağları’nda alan Serenay Sarıkaya, buradan ev sahibi olmak amacıyla 1.5 dönümlük arsa satın aldı. Gönlüne göre bir arsa bulan Sarıkaya, şimdilerde hayalindeki evin projesini çizdiriyor.

Ege depremi komşuyu da yıktı! 2 çocuk hayatını kaybetti!

Ege Denizi’nin Seferihisar açıklarında yaşanan 6.9 büyüklüğüne sahip deprem, Yunan adalarında da hissedildi. Deprem nedeniyle Sisam’da iki çocuk yaşamını yitirdi.

Trump'ın bankacısı hakkında 'ev satın alma' soruşturması!

Alman bankası Deutsche Bank, ABD Başkanı Donald Trump ile damadı Jared Kushner’in uzun zamandır özel bankacıları olan Rosemary Vrablic hakkında soruşturma başlattı. Vrablic’in, Kushner’in ortağı olduğu bir emlak yatırımı şirketinden niçin ev aldığı incelenecek.

İş Bankası'nda kamu lojmanlarına yüzde 0,95 faiz oranıyla ev kredisi! 

Türkiye İş Bankası, kamuya ait lojmanların ihale yoluyla satışında ev kredisi kullandırılmasına yönelik anlaşma yaptı. İş Bankası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladı...

yunan adalarında ev sahibi olmak Haberi

yunan adalarında ev sahibi olmak

Yunan adalarında ev sahibi olmak mümkün mü?

Yunanistan vatandaşları Türkiye'den ev alabilecek ülke vatandaşları arasında yer alıyor. Türkiye'den ev alınabilmesi için sahil ve sınır illeri dışında bir bölgenin seçilmesi gerekiyor.


Peki, Türkler Yunanistan'dan ev alabilir mi? Yunan adalarında ev sahibi olmak mümkün mü?


Türkler de dahil yabancı uyruklu vatandaşlar Yunan adalarında ev sahibi olabiliyor. Ayrıca, Yunanistan'da ev alana oturma izni de veriliyor.


Yunanistan'da adalar başta olmak üzere birçok yer "Sınır Bölgesi" olmaktan çıkartıldı; böylece AB üyesi olmayan ülkelerden yatırımcılar için satın alma önündeki engellerin kalkmış oldu.


Maliye ve Kalkınma Bakanlıklarının hazırladığı tasarıya göre, Türk sahillerinin karşısındaki Ege adaları, Batı Trakya ve Yunan Arnavutluk sınırı gibi sınır sayılmayan bölgelerde 250-300 bin euronun üzerinde ev veya daire satın almaları halinde her 5 yılda bir yenilenecek ikamet...