10 / 05 / 2024

Yunan Hayvan Hakları Federasyonu

Yunan Hayvan Hakları Federasyonu

Filli Boya, İpsala Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, Dünya’da ilk kez hayvan haklarını korumak adına gerçekleştirilen uluslararası federasyonların etkinliğini destekledi. Filli Boya'dan hayvan hakları adına duyarlı girişim...

Metro'nun kendi markalı yumurtaları kafessiz olacak!

Tüketicilere sağlıklı ve güvenli hayvansal gıdaları, doğaya ve hayvan haklarını koruyarak sunmayı misyon edinen Metro Türkiye, hayvan refahı yaklaşımı doğrultusunda standartların ötesinde uygulamalar geliştirme kararı aldı.

Site içerisinde hayvan beslemek engellenebilir mi? 

Ev sahipleri çoğu zaman kiracılarının hayvan beslemesini istemeyebiliyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ömür Gedik bugünkü köşe yazısında kiracıların evcil hayvan besleme haklarını kaleme aldı. 

Hayvan besleyen kiracı evden çıkarılabilir mi?

Ev sahipleri çoğu zaman kiracılarının hayvan beslemesini istemeyebiliyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ömür Gedik bugünkü köşe yazısında kiracıların evcil hayvan besleme haklarını kaleme aldı. 

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Teklif ile yönetim planında, hayvan haklarını ihlal edici bir hükmün kararlaştırılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Şener Kilimcigöldelioğlu: Gediz Nehri sorunu arıtma tesisi ile çözülür!

Manisa Barosu Çevre Şehircilik ve Hayvan Hakları Komisyonu, Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) yetkilileri, Gediz Nehri'ni kirleten kurumları tespit edip dava açacaklarını söyledi.

Evde evcil hayvan besleme yasası!

Apartmanda evcil hayvan beslenip beslenmeyeceği hususu, kat maliklerinin alacağı ortak karar ile belirlenebiliyor. Ayrıca hayvan hakları, 5199 sayılı Evde evcil hayvan besleme yasası kapsamında yer alıyor...

Üsküdar'da Hayvan Hastanesi açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Yıldırım: "Hayvan Hastanesi, hayvan sağlığı alanımızın bir atölyesidir. Mesleki teknik eğitimde en iyi öğrenme şekli yaparak, yaşayarak ve gerçek iş ortamanda öğrenmedir" dedi.

Devremülk iadesi tüketici hakları!

Yeni Tüketici Hakları Kanunu, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmış olup; 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. İşte kanun kapsamında yer alan devremülk iadesi tüketici hakları...

MZB Turizm Otelcilik Organizasyon İnşaat Canlı Hayvan ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyazıt Şubesi açıldı!

MZB Turizm Otelcilik Organizasyon İnşaat Canlı Hayvan ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyazıt Şubesi, Mehmet Zeki Baykal Şube Müdürlüğü'nde 500 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

10 yıllık kiracı hakları!

1 Temmuz 2014 tarihinde uygulamaya başlanacak olan 10 yıllık kiracı tahliyeleri, birçok kiracıyı yeni bir ev bulmak zorunda bırakacak. Bu süreçte 10 yıllık kiracı hakları nelerdir?

1 Temmuz kiracı hakları!

Borçlar Kanunu gereğince, ev sahipleri 1 Temmuz'dan itibaren 10 yılı dolduran kiracılarının tahliyesini bir sebep göstermeden isteyebilecek. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte 1 Temmuz kiracı hakları...

Ev sahibi hakları 2014!

Kiracı ev sahibi ilişkisi, Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Söz konusu kanun gereğince, taraflar karşılıklı olarak birtakım hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İşte ev sahibi hakları 2014..

Yunan Hayvan Hakları Federasyonu Haberi

Yunan Hayvan Hakları Federasyonu

Filli Boya, 04 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde Türk ve Yunan Hayvan Hakları Federasyonu ile Dünya’da bir ilki gerçekleştirdi.


Filli Boya, İpsala Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, Dünya’da ilk kez hayvan haklarını korumak adına gerçekleştirilen uluslararası federasyonların etkinliğini destekledi. Türk ve Yunan hayvan hakları savunucularının bir araya geldiği etkinliğe, birçok sivil toplum kuruluşunun yanı sıra; akademisyenler, sanatçı ve ünlü isimler de katıldı.


Hayvanlara iyi davranılmasına, rahat olanaklar altında yaşamalarına, en iyi şekilde korunmaları ve her türlü mağduriyetlerinin giderilmesine dikkat çekildi. Etkinlikte, Filli Boya’nın renkleri kullanılarak çocuklar tarafından tuvallere hayvan temalı resimler yapıldı.


04-05 Ekim tarihlerinde 2 gün süren etkinlik, İpsala sınır kapısından başlayarak, sunumlar; Enez Kalesi gezisi, Gala Gölü turu, İpsala Bakımevi açılışı, çocuklar için boyama etkinlikleri olarak devam etti.


Filli Boya İşbirliği İle...