30 / 04 / 2024

yunanistan Havalimanı mı satıyor

yunanistan Havalimanı mı satıyor

Yunanistan'ın en büyük havalimanı olan ve 2001'de 2.1 milyar Euro maliyetle inşa edilen Atina'nın Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'nın sahibi olan kamu - özel teşekkülü AIA'nın yüzde 30'u özelleştirilecek. Yunan Özelleştirme İdaresi TAIPED 30 Eylül'e kadar talep toplayacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatları tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda incelemeler gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Nisan ayının başından itibaren de deneme uçuşları başladı." şeklinde konuştu.

Rize-Artvin Havalimanı 2022'de açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Deniz üzerine inşa ettiğimiz ikinci havalimanımız olan Rize-Artvin Havalimanımızı 2022 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz" dedi.

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

İstanbul Havalimanı Türkiye'nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biri!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İnşaat süresinden kapasitesine kadar gerçek anlamda dünya çapında bir şaheser olan bu havalimanımız, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biridir" dedi.

Yunanistan'daki mülteciler evsiz kalma riskiyle karşı karşıya!

Yunanistan'da yarısı başkent Atina'da olmak üzere ev ve kamplarda kalan mülteciler evsiz kalma riskiyle karşı karşıya...

3. Havalimanı-Çatalca Demiryolu için düğmeye basıldı!

3. Havalimanı Müselles-Çatalca Demiryolu projesi için start verildi. Proje 2 milyar 627 milyon 600 bin TL'ye mal olacak.

Antalya'ya 3. havalimanı müjdesi!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Antalya'ya üçüncü bir havalimanı, Batı Antalya Havalimanını yapmak için çalışmalara başladık. Yetmiyor, mevcutlar yetmediği için üçüncüsü gerekli." dedi. 

3. havalimanı’nın adı ‘İstanbul Havalimanı’ mı?

Sosyal medyada dolaşın tabela fotoğrafları Üçüncü Havalimanı'nın adının İstanbul Havalimanı olduğunu ortaya koyuyor. Şirket yetkilileri konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Yeni Havalimanı'nda toplu ulaşım iki ay boyunca yüzde 50 indirimli olacak!

29 Ekim'de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım ile ilgili İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "Yeni Havalimanı’nda toplu ulaşım iki ay boyunca yüzde 50 indirimli olacak." dedi...

Gümüşhane Salyazı Havalimanı ne zaman açılacak?

Gümüşhane ile Bayburt arasında inşa edilen Salyazı Havalimanı'nda çalışmalar devam ediyor. Pist sahası için dolgu alanı yapılan projenin 1,5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Yeni Havalimanı'ndaki acil olaylara İBB müdahale edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İGA Havalimanı İşletmesi Anonim Şirketi arasında "Acil Yardım ve Emniyet Tedbirleri Protokolü" imzalandı. İBB Meclisi'nde oy çoğunluğuyla kabul edilen protokole göre, yaşanabilecek olası afet ve acil durumlara İBB ekipleri, müdahalede bulunacak.

Yeni Havalimanı Türk müteahhitlere önemli kapılar açacak!

İstanbul Yeni Havalimanı (İYH) konsorsiyumunda yer alan Limak Yatırım Havalimanları Direktörü Haldun Fırat Köktürk, "Yeni Havalimanı Türk müteahhitlere önemli kapılar açacak" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda dev dönüşüm başlıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınacak Atatürk Havalimanı'nın ne olarak kullanılacağı merak konusu oldu. Ciddi bir dönüşümün başladığı havaalanında 12 milyon metrekarelik arazi millet bahçesi olarak kullanılacak.

yunanistan Havalimanı mı satıyor Haberi

yunanistan Havalimanı mı satıyor

Yunan Özelleştirme Dairesi TAIPED, ülkenin en büyük havalimanı olan Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'nın işletmecisi Atina Uluslararası Havalimanı SA'nın (AIA) yüzde 30 hissesinin satışı için talep topluyor.

Habertürk'te yer alan habere göre; TAIPED ilgilenenlerin 30 Eylül' kadar başvurması gerektiğini belirterek iki aşamalı bir özelleştirme yapılacağını söylendi. Buna göre, önce bir öneleme yapılacak ardından da bağlayıcı teklifler alınacak. 

Kamu özel ortak teşekkülü olan AIA, 2001'de hizmete açılan havalimanı için 2.1 milyar Euro yatırmıştı.

AIA'nın yüzde 25 hissesine hükümet, yüzde 30'una da özelleştirme idaresi sahip. Kalan hisseler ise Almanya merkezli havalimanı işletmecisi AviAlliance ve Yunan Copuzelos'ta.

Yunanistan, ekonomik krizi aşmak için 2010'dan bu yana üç uluslararası kurtarma paketi talep etmiş ve özelleştirmeler vadedilen ekonomik reformların önemli ayaklarından birini oluşturuyor. 

Yunanistan'ın en yoğun havalimanı olan ve 16.4 milyonu...