04 / 05 / 2024

yunanistan limanları

yunanistan limanları

Theodoros Dritsas, katıldığı bir radyo programında Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesi konusuna değinerek, "Pire ve Selanik Limanları'nın çoğunluk hisse paketinin satılmasına son veriliyor, bu önemli bir tercihtir" dedi.

Yunanistan, liman ve marinalarını özelleştirecek!

Yunanistan’da hükümet irili ufaklı 23 liman ve marinanın acilen özelleştirilmesine karar verince muhalefetten öfkeli tepki geldi

Yunanistan Adalarını, Kamu Binalarını ve Limanlarını satıyor!

Yunanistan, ekonomik kriz sebebiyle parsel parsel topraklarını satıyor. Adalarını, limanlarını, plajlarını ve stadyumlarını satılığa çıkaran ülke, 50 milyar euro gelir hedefliyor.

Yunanistan'dan ada resti!

Yunanistan Denizcilik Bakanı Vekili Theodoros Dritsas, Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesine son verileceğini söyledi. Bu durumun İzmir Limanı'na ekonomik olarak olumsuz etkisi olabileceği ifade ediliyor.

Yunanistan'da limanların özelleştirilmesine son verilecek!

Theodoros Dritsas, katıldığı bir radyo programında Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesi konusuna değinerek, "Pire ve Selanik Limanları'nın çoğunluk hisse paketinin satılmasına son veriliyor, bu önemli bir tercihtir" dedi.

Türkiye Yunanistan İş Forumu yarın gerçekleştirilecek!

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenecek olan ‘Türkiye - Yunanistan İş Forumu’ 12 Kasım Çarşamba İzmir’ de, Kaya Termal Oteli’nde toplanıyor.

Türkiye- Yunanistan İş Forumu 12 Kasım'da!

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticari-ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) organizasyonunda, 12 Kasım'da Türkiye- Yunanistan İş Forumu gerçekleştirilecek...

Türkiye-Yunanistan İş Forumu 12 Kasım'da gerçekleştirilecek!

DEİK 'in organizasyonunda, 12 Kasım'da Türkiye-Yunanistan İş Forumu gerçekleştirilecek. İş forumuna, Türkiye ve Yunanistan iş dünyasının önde gelen firmalarından 400'e yakın üst düzey temsilci katılacak

Nemrut Limanları inceleme gezisi gerçekleştirildi!

Aliağa Ticaret Odası tarafından düzenlenen; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcilerinin de katılımlarıyla Nemrut Limanları ve Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Bölgesi’nde inceleme gezisi gerçekleştirildi...

Ekrem Demirtaş: Yunanistan ile ticaret hacmini artırmalıyız!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Dimitrios Simeonidis, iki oda arasında kardeş oda anlaşması imzaladı. Demirtaş, "Yunanistan ile ticaret hacmini artırmalıyız" dedi

Veysi Öncel: Bayramda tatilciler Yunanistan adalarını tercih etti!

İzmir Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Kurban Bayramı için ilçedeki otellerin bekledikleri rezervasyon oranlarını yakalayamadığını, tatilcilerin yakın Yunanistan adalarını tercih ettiğini söyledi...

3. Karadeniz Limanları konferansı dünya liderlerini bir araya getirdi!

3. Karadeniz Limanları ve Denizcilik Konferansı, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’ nin desteğiyle denizcilik ve liman sektörünün önde gelen yerli ve yabancı temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yunanistan'da 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Yunanistan’ın Selanik kenti yakınlarındaki Halkidiki Yarımadası açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Selanik'te meydana gelen sarsıntıların can ya da mal kaybına neden olmadığı bildirildi.

Akdeniz'in en hızlı büyüyen ülkesi Yunanistan!

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği (AKTOB) Ağustos bültenine göre Yunanistan, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında yılın ilk yarısında yüzde 17,07'lik turist artışı ile turizmde en hızlı büyüyen ülke oldu.

Turizmde en hızlı büyüyen ülke Yunanistan oldu!

Yunanistan, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında yılın ilk yarısında yüzde 17.07'lik turist artışı ile turizmde en hızlı büyüyen ülke oldu. 2013'ün ilk yarısında 5 milyon 936 bin turist çeken Yunanistan'a bu yıl 6 milyon 949 bin turist geldi.

yunanistan limanları Haberi

yunanistan limanları

Yunanistan Denizcilik Bakanı Vekili Theodoros Dritsas, Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesine son verileceğini söyledi.


Yunanistan Denizcilik Bakanı Vekili Theodoros Dritsas, katıldığı bir radyo programında Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesi konusuna değinerek, "Pire ve Selanik Limanları'nın çoğunluk hisse paketinin satılmasına son veriliyor, bu önemli bir tercihtir" dedi.


SYRIZA'nın, Yunanistan Özelleştirme Kurumu (TAİPED) aracılığıyla bu limanların satılmaması yönünde taahhüdü olduğunu belirten Dritsas, bu talebi hem çalışanların hem de işadamları ve yerel yönetimin desteklediğini kaydetti. 


Çinli şirket Cosco ile Yunanistan arasında imzalanan anlaşma konusuna da değinen Dritsas, "Yeni hükümet daha önce imzalanan ve işler vaziyette olan anlaşmalara karşı çıkmayacak" ifadesini kullandı. Dritsas, hükümetin diyaloga açık olduğunu belirterek,Yunanistan ile Çin arasında kalkınma yönündeki işbirliğinin son derece ümit verici olduğunu belirtti. 


Yunanistan'ın eski Başbakanı Kostas Karamanlis ve Çin'in...