02 / 05 / 2024

Yunanistan Midilli

Yunanistan Midilli

Midlli'de tek gümrük kapısının çalıştığını, ancak ikinci kapının açılması için temaslarda bulunduklarını belirten Kalogridis, "Midilli'nin Kuzey Ege'ye olan yakınlığı nedeniyle turizm sezonunda ikinci bir gümrük kapısını hizmete sokmak istiyoruz." dedi

Koç'un Midilli Marinası'na ortaklık ile başlayan operasyonu devam edecek!

Yunanistan’ın Midilli adasındaki marinanın işletmesini Yunan Follie Follie grubu ile beraber üstlenen Koç Holding’in Turizm Grubu başkanı Tamer Haşimoğlu, “Midilli marinası ile başlayan Türk - Yunan işbirliği başka yatırımlar için yol açacak” dedi.

Foça ve Midilli feribot hattı açılacak mı?

Midilli Belediye Başkanı Spryos Galinos, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret etti. Türkiye ve Yunanistan'ın üretim için Ar- Ge ve inovasyon yatırımlarına ağırlık vermesi gerektiğini ifade edildi.

Setur,Yunanistan’da 3 marina işletecek!

Türkiye'de 10 ve Yunanistan'daki Midilli adasında bir marina işletmesiyle Avrupa’nın en büyük marina zincirlerinden biri olan Setur, son olarak Yunanistan’da 2 marina daha almak üzere kolları sıvadı.

Setur Yunanistan'da iki marina daha alacak!

Biri Yunanistan’ın Midilli Adası’nda olmak üzere 11 marina işleten Setur, Yunanistan’da 2 marinanın daha işletmesini almak için görüşüyor.

Yunanistan'da tarihi Osmanlı köprüsü yıkıldı!

Yunanistan'da, Osmanlı Padişahı Abdülaziz'in 1866'da yaptırdığı Balkanlar'ın tek kemerli en büyük taş köprülerinden Plaka, yoğun yağışlar sonucu su seviyesinin yükselmesi nedeniyle yıkıldı.

Yunanistan'daki Osmanlı köprüsü Plaka yıkıldı!

Yunanistan'da, Osmanlı Padişahı Abdülaziz tarafından 1866'da yaptırılan ve Balkanlar'ın tek kemerli en büyük taş köprülerinden olan Plaka, yoğun yağışların etkisiyle su seviyesinin yükselmesi nedeniyle yıkıldı.

Yunanistan'dan ada resti!

Yunanistan Denizcilik Bakanı Vekili Theodoros Dritsas, Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesine son verileceğini söyledi. Bu durumun İzmir Limanı'na ekonomik olarak olumsuz etkisi olabileceği ifade ediliyor.

SP Yunanistan'ı negatif izlemeye aldı!

S&P, Yunanistan’ın uzun ve kısa vadeli ülke kredini notlarını (B/B) negatif izlemeye aldığını açıkladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Yunanistan’ın kredi notunu negatif izlemeye aldığını açıkladı.

Edremit Körfezinde deprem!

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Asos ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem yerin 14.9 kilometre altında gerçekleşti. 00.59’da gerçekleşen deprem kısa süreli hissedildi.

Fitch Yunanistan'ın not görünümünü negatife çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının görünümünü "durağandan", "negatife" revize ederken, kredi notunu teyit etti

Fitch Almanya ve Yunanistan’ın kredi notunu açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan’ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının görünümünü "durağandan", "negatife" revize ederken, kredi notunu teyit etti.

Moody's'ten Yunanistan açıklaması!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın, Avrupa Birliği'nin tek para birimi eurodan çıkma ihtimalinin zayıf olduğunu ve krizin diğer euro bölgesi ülkelerine yayılma riskinin de 2012 yılından daha düşük olduğunu bildirdi.

Tema Banyo'dan Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk köprüsü!

Tema Banyo'dan Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk köprüsü kuruldu. 2015 yılında yurtdışında da büyüme hedefleyen Tema Banyo, komşu ülke Yunanistan’dan ürünlerini satan 20 firmanın sahip ve yöneticilerini İstanbul’da ağırladı.

Konut fiyatlarının en çok düştüğü ülke Yunanistan oldu!

Küresel emlak şirketi Knight Frank, 2014'te konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla azaldığı ülkeleri sıraladı. Buna göre konut fiyatlarının en fazla değer kaybettiği ülke Yunanistan oldu.

Yunanistan Midilli Haberi

Yunanistan Midilli


Midilli Ticaret Odası Başkanı Thrasos Kalogridis, Türk turistleri adada görmek istediklerini söyledi


Midilli'nin Türkiye'ye olan yakın mesafesini değerlendirmek istediklerini söyleyen Kalogridis, Midilli Ticaret Odası olarak uzun yıllardır Türkiye ile yakın ticari ilişki içerisinde olduklarını ancak bunun yanında son yıllarda Yunanistan Adaları ile Türkiye'de bulunan kıyı belediyeler ve sivil toplum örgütleri arasında ortak tanıtım toplantıları düzenlendiğini belirtti. Ege'de birçok Türk şirketi ve Oda'ların katıldığı bu ortak organizasyonu bu yıl da Haziran ayında gerçekleştirmeyi plandıklarını belirten Kalogridis, Midilli için 2. gümrük kapısı oluşturmayı istediklerini söyledi. 


İkinci kapı gündemde

Şu anda Midlli'de tek gümrük kapısının çalıştığını, ancak ikinci kapının açılması için temaslarda bulunduklarını belirten Kalogridis, "Midilli'nin Kuzey Ege'ye olan yakınlığı nedeniyle turizm sezonunda ikinci bir gümrük kapısını hizmete sokmak istiyoruz. Ayvalık, Edremit, Dikili, Çanakkale ve...