06 / 05 / 2024

yunanistan mikonos adası

yunanistan mikonos adası

‘Günah adası’ olarak bilinen dünyaca ünlü Yunan adası Mikonos’u ekonomik kriz teğet bile geçmedi. Mayıs-ağustos aylarında 6 bin uçağın indiği adanın cirosu 1 milyar Euro’yu aştı

Çin, Yunanistan'daki Santorini Adası’nın aynısını inşa etti!

Çin, Akdeniz’de dünyanın bütün turistlerini cezbeden bir Yunan adası olarak bilinen Santorini'nin aynısını inşa etti. Çin'in Santorini Adası, konuklarına pansiyonlar, küçük dükkanlar ve otantik Yunan restoranları sunuyor. 

Mikonos Adası’nın yanındaki Tragonisi Adası 50 milyon Euro'ya satılıyor!

Dünya jet sosyetesinin ve en zenginlerinin tatil cennetleri arasında başı çeken Ege’nin ortasındaki Mikonos Adası’nın yanı başındaki turistik ve cennet koyları ile ünlü Tragonisi Adası 50 milyon Euro bedelle satışa çıkarıldı. Kaya Adası olan Tragonosi’ye Mikonos’tan her sene binlerce zengin turist g

Yunanistan’dan kritik deprem açıklaması: 10 bin bina riskli!

Ege Denizi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem, Yunan adası Sisam adasında da can kaybı ve hasara sebep olurken, Yunanistan Depremden Korunma Teşkilatı Başkanı Efthymios Lekkas, ülke genelinde 10 bin binanın tehlike altında olduğunu açıkladı.

Yunanistan Küçük Çuha Adası’na yerleşenlere ev, arsa ve para verecek! 

Yunanistan Küçük Çuha Adası'nı işgale hazırlanıyor. Adaya yerleşenlere ev, arsa ve para verilierek, adanın nüfusu arttırılmaya çalışıyor. 

Nusret Gökçe yeni şubesini Mikonos’ta açacak!

Tuzlama hareketiyle fenomenleşen Nusret Gökçe, yeni şubesini Yunanistan’ın gözde tatil noktası Mikonos’ta açacak. Ünlü işletmeci bundan sonraki et servislerini de drone ile yapacak...

Burcu Esmersoy Mikonos'ta ev kiraladı!

Pek çok ünlü isim, Eda Taşpınar'ın iki yıl önce başlattığı 'Mikonos'ta ev kiralama' modasının takipçisi olmuştu. Meğer bu modaya, bu yıl güzel sunucu Burcu Esmersoy da uymuş, Komşu'nun çılgınlar adası Mikonos'ta sezonluk ev kiralamış.

Osman Merzeci ve Melis Murathanoğlu Mikonos'ta ev kiraladı!

2008 yılından beri ilişkileri devam eden Osman Merzeci ve Melis Murathanoğlu, Yunan adası Mikonos'ta tatil yapıyor. Çift, 2 aylığına komşuda ev kiraladı.

Eda Taşpınar Yunanistan Mikonos'tan 1.6 milyon TL'ye ev aldı!

Manken Eda Taşpınar, Yunanistan Mikonos'ta 1 milyon 600 bin TL'ye villa aldı. Taşpınar, 275 metrekarelik eve Mayıs'ta taşınacak.

Yunanistan'da 500 bin euroya satılık kayalık!

Krizde yüzen Yunanistan, 598 adasından 150’sini 500 bin eurodan başlayan fiyatlarla özelleştirme listesine koydu.

Setur,Yunanistan’da 3 marina işletecek!

Türkiye'de 10 ve Yunanistan'daki Midilli adasında bir marina işletmesiyle Avrupa’nın en büyük marina zincirlerinden biri olan Setur, son olarak Yunanistan’da 2 marina daha almak üzere kolları sıvadı.

Setur Yunanistan'da iki marina daha alacak!

Biri Yunanistan’ın Midilli Adası’nda olmak üzere 11 marina işleten Setur, Yunanistan’da 2 marinanın daha işletmesini almak için görüşüyor.

Yunanistan'ın adaları satışta! En pahalısı Omfori Adası!

Kreditörlerin, nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşullara referandumda 'hayır' diyen Yunanistan'da adalar satılıyor. Şahsa ait 17 özel ada satışa çıkarken, bu sayının 120'yi bulması bekleniyor.

Nammos Mandarin Oriental Bodrum'da restoran açacak!

Dünya jet sosyetesini ağırlayan Mandarin Oriental Bodrum; Yunanistan'ın Mikonos adasının en popüler restoranlarından Nammos'a ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor..

yunanistan mikonos adası Haberi

yunanistan mikonos adası



Yunanistan’da 3 yıldır devam eden ekonomik kriz, dünyanın en popüler 20 turizm beldesinden biri olan ‘günah adası’ Mikonos’u  teğet bile geçmedi.  Dünyanın dört bir yanından jet sosyetesinin ve  eşcinsellerin  buluşma noktası olan, Paradise, Süper Paradise ve Elias gibi çıplaklar kampları ile ünlü Mikonos adasının  yaz mevsiminde cirosu 1 milyar Euro’yu geçti. Bir başka deyişle Yunanistan’ın Gayrı Safi Milli Hasılası’nın yüzde 0.5’i ‘Günah adasın’ndan geldi.


Kahvaltının öğle saatlerinde, öğle yemeğinin gün batımında, akşam yemeğinin de geceyarısından sonra yendiği, eğlence yerlerinin ise güneş doğduktan sonra kapandığı Mikonos’da 7 bini adalı, 3 bini işçi olarak çalışmaya gelen yabancılar olmak üzere 10 bin kişi yaşıyor. Yunan Turizm Teşkilatı’na kayıtlı yatak sayısı 25 bin. Ancak günde 70 bin turisti ağırlayabilecek yatak kapasitesine sahip Mikonos’un havaalına...