04 / 05 / 2024

Yunanistan tanap

Yunanistan tanap

Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Giuli, "Yunanistan'ın gözü Türk Akımı'nda" dedi. Brüksel'deki Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Marco Giuli, Yunanistan Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis'in Rusya'ya ziyaretinde "Türk Akımı"nı görüşeceğini ifade etti.

TANAP Eskişehir-Yunanistan sınırı boru hattı inşaatını Punj Lloyd-Limak yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak.

Yunanistan 6 milyon 949 bin turisti ağırladı!

Özellikle ekonomik kriz sonrası pek çok ülkeden vizesiz turist kabul etmeye başlayan ve fiyatlarda indirime giden 11 milyon nüfuslu Yunanistan 6 milyon 949 bin turisti ağırladı.

Turizmin en hızlı büyüyen ülkesi Yunanistan!

Yunanistan, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında yılın ilk yarısında yüzde 17,07'lik turist artışı ile turizmde en hızlı büyüyen ülke oldu. 2014'ün ilk yarısında gelen turist sayısında en yüksek artışı Yunanistan gösterdi.

TANAP projesi için bakanlıktan olumlu raporu!

Türkgözü- Posof-Ardahan’da Gürcistan - Türkiye sınırında başlayıp, İpsala-Edirnede’ki Türkiye - Yunanistan sınırında son bulan TANAP projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan "olumlu" raporu verildi. İşte TANAP projesinin geçtiği iller...

ÇİB Başkanı Namık Ekinci'den TANAP ihalesi için uyarı!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, TANAP projesinde teklif verenler arasında adil ticaret yapmadıkları gerekçesiyle birçok pazara sokulmayan Çin ve Hintli boru üreticilerinin yer almasını eleştirdi...

Namık Ekinci TANAP'ta Çin ve Hintli boru üreticilerinin yer almasını eleştirdi!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, TANAP projesinde teklif verenler arasında adil ticaret yapmadıkları gerekçesiyle birçok pazara sokulmayan Çin ve Hintli boru üreticilerinin yer almasını eleştirdi.

Namık Ekinci'den TANAP ihalesi için önemli uyarı!

Namık Ekinci, TANAP ihalesine girecek Çin ve Hintli boru üreticileri konusunda uyarıda bulundu. Ekinci, bu üreticilerin adil ticaret yapmadığını ve gelişmiş ülke pazarlarına sokulmadığını vurguladı

TANAP projesi için Kırıkkale Gülkonak'ta arkeolojik alan değerlendirmesi yapıldı!

TANAP projesi güzergahında kalan Kırıkkale Keskin Gülkonak Köyünde tespit edilen arkeolojik alanın değerlendirilmesi istendi. Değerlendirme sonucu Gülkonak Köyünün güneybatısındaki alan III. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak belirlendi.

Yunanistan elektrik teşkilatının özelleştirilmesi onaylandı!

Yunanistan elektrik teşkilatının ( DEH ) yüzde 30' nun özelleştirilmesini öngören yasa tasarısı onaylandı. Meclisteki yapılan oylamada 51 milletvekili lehte 46 milletvekili aleyhte oy verdi.

Yunanistan'ın çeşitli bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor!

Yunanistan turizm sezonun ortasında karanlıkta kalma tehlikesi ile karşı karşıya. Elektrik İdaresi (DEH) çalışanlarının Perşembe günü başlayan grevi nedeniyle başta adalar olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Yunanistan elektriği özelleştirmeyi öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Yunanistan elektriği özelleştirmeyi öngören yasa tasarısı protesto edildi. DEH'in binası önünde toplanan çok sayıda çalışan, teşkilatın özelleştirilmemesi yönünde sloganlar atarak Parlamentonun da bulunduğu Sintagma Meydanı'na yürüdü.

Yunanistan Elektrik Teşkilatı'nın özelleştirilmemesi için grev yapıldı!

Yunanistan Elektrik Teşkilatı'nın özelleştirilmesine karşı çıkan Elektrik Teşkilatı Çalışanları Genel Federasyonu'nun grev kararı aldığı bildirildi.GENOP üyeleri de bugün akşam saatlerinde Atina'da DEH binası önünde gösteri düzenleyecek.

Tanap Projesi halkın görüşüne açıldı!

TANAP Doğalgaz İletim AŞ. tarafından yapılması planlanan “Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP)” projesi bugün itibariyle 10 gün boyunca halkın önerilerini almak için görüşe açıldı...

Yunanistan tanap Haberi

Yunanistan tanap

Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Giuli, "Yunanistan'ın gözü Türk Akımı'nda" dedi. Brüksel'deki Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Marco Giuli, Yunanistan Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis'in Rusya'ya ziyaretinde "Türk Akımı"nı görüşeceğini ifade etti.  Giuli, "Türk Akımı'ndan nasiplenmek isteyen Atina, Gazprom'la yapacağı görüşmelerde de gaz fiyatlarında indirimi gündeme getirecektir" dedi. 


Lafazanis'in, Moskova'ya bugün gerçekleştireceği ziyaretini değerlendiren Giuli, Yunanistan'ın Güneydoğu Avrupa'da enerji merkezi olmak için Türk Akımı'ndan faydalanabileceğini belirtti. 


Rus Enerji Bakanı Alexander Novak ve Gazprom CEO'su Alexey Miller ile görüşmeler yapacak Lafazanis'in Rus yatırımcıları Atina'ya davet edeceği tahmin ediliyor. 


Yunanistan'ın merkez olmak için özellikle Rusya'ya ihtiyacı olduğunu dile getiren Giuli, "Türk Akımı'ndan nasiplenmek isteyen Atina, Gazprom'la yapacağı görüşmelerde de gaz fiyatlarında indirimi gündeme getirecektir" dedi. 


Rusya'nın AB ile ilişkileri çıkmazda olan ülkelere özel bir politika izlediğini belirten Giuli,...