20 / 05 / 2024

Yunanistan turist

Yunanistan turist

Son yıllarda villa kiralayan, 5 yıldızlı otelleri tercih eden, gurme seyahatler yapan Türk turistlerden çok memnun olan Yunanistan, bu ziyaretlerin artarak sürmesini istiyor. Her iki ülkenin hedefi de bu yıl karşılıklı ziyaretleri 1 milyon kişiye çıkarmak

Yunanistan'da 50 binden fazla turist mahsur kaldı!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflası nedeni ile Yunanistan'da 50 binin üzerinde turist mahsur kaldı.

Yunanistan'dan gayrimenkul almak kolay!

Yunanistan 'daki Türk yatırımlarında hareketlenme gözleniyor. Ülkeye önce turist olarak giden Türkler, artık orada iş yapmak için fırsat kolluyor. En çok Atina, Selanik ve adalara talep var...

Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 741 bine ulaştı!

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) verilerine göre 10 yıl önce Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 584 bin iken, bu rakam yüzde 42 artarak 2014'te 830 bine ulaştı.

Yunanistan Türkiye'den zengin turist bekliyor!

Ekonomik krizin derinden sarstığı Yunanistan, zor günleri iddialı olduğu turizm atağıyla atlatmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Yunan turizmciler Türkiye 'den daha çok turist göndermesini bekliyor.

Antalya kışın 60 bin Avrupalı engelli turist ağırlamaya talip!

Antalyalı turizmciler, kışın otellerin açık kalması için Avrupalı engelli turistleri ağırlamaya talip. Avrupalı ve İskandinav ülkesi vatandaşı 110 bin engelli turist kış döneminde başta İspanya, Mısır, Yunanistan, Tunus ve Türkiye'ye tatile geliyor.

Aydın Ticaret Odası Aydın'ın turist hayalini gerçekleştiriyor!

Aydın Ticaret Odası, geçtiğimiz hafta, İrlanda, Macaristan, Litvanya ve Hollanda’dan gelen ilk yoğun katılımlı turist kafilesinden sonra bugün de Yunanistan’dan gelen 52 kişilik turist heyetini Aydın’da gezdirdi.

Akdeniz'in en hızlı büyüyen ülkesi Yunanistan!

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği (AKTOB) Ağustos bültenine göre Yunanistan, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında yılın ilk yarısında yüzde 17,07'lik turist artışı ile turizmde en hızlı büyüyen ülke oldu.

Turizmde en hızlı büyüyen ülke Yunanistan oldu!

Yunanistan, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında yılın ilk yarısında yüzde 17.07'lik turist artışı ile turizmde en hızlı büyüyen ülke oldu. 2013'ün ilk yarısında 5 milyon 936 bin turist çeken Yunanistan'a bu yıl 6 milyon 949 bin turist geldi.

Yunanistan 6 milyon 949 bin turisti ağırladı!

Özellikle ekonomik kriz sonrası pek çok ülkeden vizesiz turist kabul etmeye başlayan ve fiyatlarda indirime giden 11 milyon nüfuslu Yunanistan 6 milyon 949 bin turisti ağırladı.

Turizmin en hızlı büyüyen ülkesi Yunanistan!

Yunanistan, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında yılın ilk yarısında yüzde 17,07'lik turist artışı ile turizmde en hızlı büyüyen ülke oldu. 2014'ün ilk yarısında gelen turist sayısında en yüksek artışı Yunanistan gösterdi.

Bodrum'a dört günde gelen turist sayısı 25 bini aştı!

Turizmin gözde merkezlerinden Bodrum'a son dört gün içerisinde hava ve deniz yoluyla gelen turist sayısı 25 bini aştı. Yunanistan'ın Rodos ve Istanköy adasından gelen turistler dün çarşı merkezini doldurdu...

Datça'ya gelen ilk turist kafilesine çiçeklerle karşılama yapıldı!

Datça'ya gelen ilk turist kafilesine çiçeklerle karşılama yapıldı. Yunanistan'dan Datça'ya gelen sezonun ilk turist kafilesi, çiçeklerle karşılandı. Datça'ya alışveriş yapmak için gelen Rodoslu turistleri taşıyan feribot, sezonun ilk seferini gerçekleştir

Global Yatırım Holding Yunanistan'da marinaya talip!

Global Yatırım Holding'in ortağı olan Global Liman İşletmeleri A.Ş'nin, Yunanistan'da marina ve turist limanları ihalesine başvurusu onaylandı...

Yunanistan turist Haberi

Yunanistan turist

Dubai’nin ardından ikincisi İstanbul’da gerçekleştirilen Greek Deluxe Travel Road Show’un açılışında konuşan Yunanistan’ın Türkiye Büyükelçisi Kuriakos Loukakis “Son yıllarda villa kiralayan, 5 yıldız ve üstü otelleri tercih eden, gurme seyahatlere yönelen Türk turist profili öne çıktı. Bu talebin artarak süreceğine inanıyor ve tüm komşularımızı Yunanistan’a davet ediyoruz” dedi. Dünyayı sarsan ekonomik krizin derinden sarstığı ülkelerin başında gelen Yunanistan, çıkışı en iddialı olduğu alanda; turizmde ve komşusu Türkiye’de arıyor. Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Loukakis “İki komşu ülkenin turizm alanındaki ilişkileri her geçen yıl gelişiyor. Yunanistan tarafı adına ülkemizi ziyaret eden Türk komşularımızın ilgisinden çok ama çok memnunuz. Türkler eskiden daha çok ucuz tatili tercih ederken, artan gelir düzeyine paralel olarak son yıllarda gurme seyahatler, villa kiralamalar ve lüks tesislerde...