13 / 05 / 2024

Yunus Emre Külliyesi kamulaştırma

Yunus Emre Külliyesi kamulaştırma

Emre Köyü'nde 75 dönüm arazi üzerine yapılacak olan Yunus Emre Külliyesi için 18 adet taşınmaz mal üzerinde 74 kişi ile anlaşma sağlanarak kamulaştırma çalışmalarına başlandı.

Kocasinan Yunus Emre dönüşüm konutlarının kura çekilişi 16 Ocak'ta!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın en büyük Kentsel Dönüşüm Projeleri arasında yer alan Yunus Emre dönüşüm konutlarının kura çekilişi 16 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.

Sultangazi Yunus Emre Mahallesi plan tadilatı askıda!

Sultangazi İlçesi, Yunus Emre Mahallesi, ( Eski: 3098 parsel ) Yeni: 1256 ada, 75 parsel, 3590 ada, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 parseller, 3589 ada, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 23, 37, 38 ve 39 parseller ile bir kısım tescil harici alana ilişkin 1/5000 ölçekli 24.07.2018 tasdik

Yunus Emre Termik Santrali 1.4 milyar TL'ye icradan satılıyor!

Eskişehir`in Mihalıççık ilçesinde FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında yönetimi TMSF'ye devredilen Yunus Emre Termik Santrali 1 milyar 400 milyon liraya icradan satışa çıkarıldı. İhale, 30 Ocak günü gerçekleşecek.

Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi yenileniyor!

Pendik'te yer alan Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi yeni sezona yenilenmiş olacak girecek.

Arnavutköy Yunus Emre Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Arnavutköy İlçesi, Yunus Emre Mahallesi, 1010 parselin bir kısmı ile tescil harici alana ilişkin imar planı askıya çıktı..

Sultangazi Yunus Emre Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Sultangazi İlçesi, Yunus Emre Mahallesi, Sağlık Tesis Alanı ve Konut+Ticaret Alanı amaçlı hazırlanan imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde inşaat sürüyor!

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Eskişehir’de yapımı devam eden yeni Yunus Emre Devlet Hastanesi inşaatı hakkında bilgi almak için inşaatı ziyaret etti.

Ünye Şeyh Yunus Emre Türbesi yenilendi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde bulunan Şeyh Yunus Emre Türbesi’nde onarım çalışması gerçekleştirdi. İlk yapıldığı dönemde sekiz köşeli ve tavana doğru kısalan formatla inşa edilen türbe, yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Gölcük Yunus Emre Parkı tamamlandı!

Gölcük Belediyesi’nin önem verdiği projelerden biri olan, Yunus Emre Mahallesi’nde yapımına başlanılan ve an itibariyle tamamlanmış olan park alanı vatandaşın hizmetine sunulmuş vaziyette.

Nabi Avcı Amsterdam'da açılan Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hollanda temasları kapsamında Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Gölcük Yunus Emre Parkı'nda sona gelindi!

Gölcük Belediyesi’nin önem verdiği projelerden biri olan, Yunus Emre Mahallesi’nde yapımına devam edilen ve yapımında büyük bir hızla devam ettirilen park alanı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Gölcük Yunus Emre Parkı'nda büyük aşama kaydedildi!

Gölcük Belediyesi´nin önem verdiği projelerden biri olan, Yunus Emre Mahallesi´nde yapımına devam edilen ve yapımında büyük aşama kaydedilen park alanını çalışmalar hız kazandı.

Kula Yunus Emre caddesi trafiğe açıldı!

Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar kapsamında yapımı devam eden Yunus Emre Caddesi trafiğe açıldı.

Yunus Emre Külliyesi kamulaştırma Haberi

Yunus Emre Külliyesi kamulaştırma


Manisa Valiliği, Manisa İl Özel İdaresi ve Kula Belediyesi işbirliğinde Emre Köyü'nde 10 dönüm arazi üzerinde bulunan Yunus Emre ve Hocası Tabduk Emre Türbelerinin bulunduğu alanda 75 dönüm arazi üzerine yapılacak olan Yunus Emre Külliyesi kamulaştırma çalışmaları için vatandaşlar İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne gelerek işlemlere başladı.


Kula'nın Emre Köyü'nde yapılacak olan Yunus Emre Külliyesi ile İnanç Turizminin başkenti haline geleceğini belirten Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın yapılacak olan proje hakkında bilgi verdi. Aşkın: " Türbe alanı içerisinde yer alan meşe ağacı orta nokta olmak üzere Türbe’nin; Külliye’nin her alanından görülecek şekilde avan proje hazırlanmıştır. Proje içerisinde yer alan Tabduk Emre Türbesi; yapıldığı dönemin mimari özelliğine uygun olarak yeniden restorasyonu yapılacaktır. Alan içerisinde yer alan Cami ise; türbenin yapıldığı döneme uygun...