06 / 05 / 2024

yunus emre türbesi

yunus emre türbesi

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli, Bursalı Âşık Yunus'un apartmanlar arasında kalan türbesinin bir an önce düzenlenmesi gerektiğini söylüyor

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi ve meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydan ve cami vatandaşın hızmetine açıldı. Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Kocasinan Yunus Emre Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, Yunus Emre Mahallesi'ni de dönüştürüyor.

Sivas Esentepe Yunus Emre Kentsel Dönüşüm Projesi tanıtıldı!

Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Esentepe Yunus Emre Kentsel Dönüşüm Projesi vatandaşa tanıtıldı. Belediye Başkanı Sami Aydın projeyle ilgili bilgi verdi.

Ünye Şeyh Yunus Emre Türbesi yenilendi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde bulunan Şeyh Yunus Emre Türbesi’nde onarım çalışması gerçekleştirdi. İlk yapıldığı dönemde sekiz köşeli ve tavana doğru kısalan formatla inşa edilen türbe, yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kayseri Seyyid Burhaneddin Türbesi restore edilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'nin manevi mimarlarından olan Seyyid Burhaneddin Hz.'nin türbesi için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Türbede restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak.

Nabi Avcı Amsterdam'da açılan Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hollanda temasları kapsamında Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Bursa Üç Kuzular Camii ve Türbesi gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’yı eserleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Üç Kuzular Camii ve Türbesi’nde devam eden çalışmalarda incelemelerde bulundu.

Batman Zeynel Bey Türbesi taşınıyor!

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde yapılan Ilısu Barajı nedeniyle taşınacak olan Zeynel Bey Türbesi ve çevresindeki çalışmalar sürüyor.

Zeynel Bey Türbesi taşınıyor!

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde yapılan Ilısu Barajı nedeniyle taşınacak olan Zeynel Bey Türbesi ve çevresindeki çalışmalar sürüyor.

Gölcük Yunus Emre Parkı'nda sona gelindi!

Gölcük Belediyesi’nin önem verdiği projelerden biri olan, Yunus Emre Mahallesi’nde yapımına devam edilen ve yapımında büyük bir hızla devam ettirilen park alanı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Gölcük Yunus Emre Parkı'nda büyük aşama kaydedildi!

Gölcük Belediyesi´nin önem verdiği projelerden biri olan, Yunus Emre Mahallesi´nde yapımına devam edilen ve yapımında büyük aşama kaydedilen park alanını çalışmalar hız kazandı.

Bursa Osmangazi Türbesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Bursa Osmangazi Türbesi'nde sandukanın çevresinde bulunan ve 150 yıl önce Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan sedef korkuluğunun restorasyonu tamamlandı. Bakım ve onarım Kültür Bakanlığı Sanatkarı Sedefkar Zafer Karazeybek tarafından yapıldı.

yunus emre türbesi Haberi

yunus emre türbesi

Yunus Emre, Anadolu'nun derin hafızasında mühim bir yer tutar, kuşkusuz. Hayatı hakkında bilinenler tahminen on cümleyi geçmemesine rağmen hemen hemen her ailenin içinde kendini bulur Yunus. Bu büyük sultanın miladî 1321 yılında vefat ettiği tahmin ediliyor, ama Anadolu'da on dört Yunus Emre türbesi daha var. Yunus Emre'nin mezarı olduğu iddia edilen yerler çeşitli. En kabul gören yer, Eskişehir'deki Mihalıççık ilçesine bağlı Sarıköy. Diğerleri ise; Karaman, Aksaray, Manisa, Erzurum, Isparta, Afyon, Sivas, Tokat. Türbelerden biri de Bursa'da yer alıyor. Ancak bu türbe apartmanların havalandırma boşluğu altında. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli, Bursalı Âşık Yunus'un apartmanlar arasında kalan türbesinin bir an önce düzenlenmesi gerektiğini söylüyor. Bursalı Âşık Yunus'un tasavvuf tarihi açısından mühim bir zat olduğunu dile getiren...