07 / 05 / 2024

yurtdışına çıkan türk turist sayısı

yurtdışına çıkan türk turist sayısı

Türkiye’ye gelen turist sayısı artarken, döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak turistlerin yaptığı harcamalar geriledi. Dövizdeki artış yurt dışına giden Türklerin harcamalarının ise yükselmesine neden oldu...

Türk-İş Genel Başkanı vergi adaletsizliğinden yakındı! Herkes kazancına göre vergisini ödemeli!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışanlara uygulanan vergi sisteminde adaletsizlikler var. Çözüm basit; çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın. Yapılacak düzenlemelerle ücretli çalışanlar üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanlığı yurtdışı için Türk Uyruklu sekreter alım ilanı açıldı! Başvuru için son gün 27 Mart!

Yurt dışı için Dışişleri Bakanlığı tarafınca Türk uyruklu sekter alımları gerçekleşeceği belirtildi. Başvuru ile alakalı bütün detaylar haberimizin devamında yer alıyor...

Türk Hava Yolları’na hizmet veren taşeron şirket çalışanlarına kadro müjdesi!

Türk Hava Yolları’na iş yapan şirketlerde çalışan personele kadro müjdesi geldi. THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr Ahmet Bolat, taşeron şirketlerde çalışan personelin kadroya alınacağı duyurdu.

Asgari ücrette ancak bir şartla masaya oturacağını söyleyen TÜRK İŞ Başkanı Ergun Atalay o rakamı ilk kez telaffuz etti

2023 yılına ait asgari ücretle ilgili yapılan üçüncü toplantı sonunda TÜRK İŞ, Genel Başkanı Ergun Atalay son sözü söylerken, ilk kez istediği rakamı telaffuz etti. Peki Ergun yeni asgari ücret için ne kadar istedi?

Yarışa Kuveyt Türk de katıldı! Kuveyt Türk emekli promosyonu ne kadar?

Bankalar arasındaki promosyon yarışına Kuveyt Türk de katıldı. “Emekliliğin keyfi Kuveyt Türk’te çıkar” sloganıyla hazırlanan kampanyada kapsamında promosyon tutarları da güncellendi.

Türkiye’nin popüler markası Fakir’den kaçırılmayacak fiyatlar! Türk Kahve Makineleri ne kadar oldu? 6 Ağustos fiyatları

Günden güne daha da gelişmiş teknolojiler ile karşımıza çıkan Türk Kahvesi makinelerinde çeşitleri artıyor. Türk Kahvesi Makinelerinin öncülüğünü yapan Fakir’ de ise fiyatlar nasıl ilerliyor? İşte detaylar…

Almanya havalimanlarına binlerce Türk işçi alınıyor! Onay geldi, başvurular başlıyor! İşte şartlar

Almanya havalimanlarındaki personel sorunun önüne geçebilmek için Türk işçi alımları yapılacağı duyuruldu. Gelen onayın ardından başvuru süreci başladı. Milyonlarca kişi şartları merak edip araştırılıyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? Kaç kişilik alım olacak?

Türk Kahvesi makinesini bu fiyatlara bakmadan almayın! Fakir Türk Kahve makineleri ne kadar? 2 Ağustos fiyat listesi

Günden güne daha da gelişmiş teknolojiler ile karşımıza çıkan Türk Kahvesi makinelerinde çeşitler artıyor. Türk Kahvesi Makinelerinin öncülüğünü yapan Fakir’ de ise fiyatlar ne durumda? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasıyla ilgili kritik tarihi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu anda yoğun enflasyon baskısı altında olan Türk lirasıyla ilgili kritik tarihi verdi. Erdoğan, önümüzdeki Şubat- Mart aylarında enflasyonu kontrol altına alacaklarını söyledi.

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Türk Lirası mevduatına bir destek adımı daha! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı

Hükümetin liralaşma politikası kapsamında atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. 20 Aralık'ta çıkarılan Kur Korumalı Mevduat, Gelire Endeksli Senet, Türk lirası kredi kullanımında döviz limiti sınırlaması adımlarından sonra şimdi TL mevduatlarına uygulanan stopaj indirimlerinin süresi uzatıldı.

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketleri 3 alanda destek beklediğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türk müteahhitlerin 2022 yurt dışı hedefi 50 milyar dolarlık proje!

Türk müteahhitler tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen yurtdışında 20 milyar dolarlık proje üretti. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

yurtdışına çıkan türk turist sayısı Haberi

yurtdışına çıkan türk turist sayısı

Türkiye’ye gelen turist sayısı artarken, döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak turistlerin yaptığı harcamalar geriledi. Dövizdeki artış yurt dışına giden Türklerin harcamalarının ise yükselmesine neden oldu.



Turist sayısı yılın ilk üç ayında yüzde 6.1 artarken, turizm gelirlerindeki artış yüzde 3.4’te kaldı. Turizmciler, döviz kurlarındaki artışın turizm gelirlerinde azalmaya neden olurken, Türk turistlerin yurtdışındaki harcamalarını ise artırdığını ifade etti.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.4 artarak 4.8 milyar dolar oldu. 2014’ün ilk üç ayında yabancı turist sayısı geçen yılın eş dönemine göre yüzde 6.1 artarak, 4.7 milyondan 5 milyona çıktı. Bu dönemde yabancı turistlerin yaptığı ortalama harcama miktarı ise yüzde 2.5 azalarak, geçen yılın ilk üç ayında 974 dolar seviyesinden...