15 / 05 / 2024

yurtdışına restoran açan markalar

yurtdışına restoran açan markalar

Yurtdışında restoran ya da kafe açan Türk markaları artık ihracata yönelik devlet yardımlarından yararlanabiliyor...

Kıyıları otellere açan yönetmelik resmen iptal edildi! Kıyı kenarları artık halkın...

Vatandaşların kullanımına açık olması gereken kıyıların kenar çizgilerini ayrıcalıklı olarak turistik tesisler için değiştirilmesine yol açan yönetmelik iptal edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut ve kira fiyatlarına ilişkin şoke edecek açıklama! Resmen açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslendi. Erdoğan, emlak sektöründe fahiş fiyat artışlarına yol açan kişilere ağır yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

Acı pul bibere yüzde yüzü aşan zam geldi! Asgari ücrete gelen ek zam adeta 'yalan' oldu

Asgari ücrete 1 Temmuz'da açıklanan yüzde 30 zam daha ay sonu gremeden erimeye başladı. Yumurta fiyatlarına gelen zamlardan sonra şimdi de acı pul bibere yüz yüzü aşan zamlar geldi. Reyonlarda kilogramı ortalama 30 liraya satıaln ürünün yeni fiyatı görenleri hayrete düşürdü.

Beylikdüzü, pandemide yatırımcılarına yüzde 40’ı aşan kazanç sağladı!

Konut yatırımcılarının gözde ilçeleri arasında yer alan Beylikdüzü, pandemide yatırımcılarına yüzde 40’ı aşan kazanç sağladı...

KFC 50 yeni restoran açacak!

Ünlü tavuk restoranı KFC (Kentucky Fried Chicken) 2021 yılı içerisinde şube yatırımlarına hız verecek. Restoran zinciri bu yıl içerisinde 50 yeni restoran açılışı yapacak.

SGK'ye 1 milyon 770 bin kişi 90 milyar lirayı aşan borç yapılandırması için başvurdu!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu'na 1 milyon 770 bin kişinin toplam 90 milyar lirayı aşan borç yapılandırması için başvurduğunu bildirdi.

SGK'dan müjdeli haber geldi! Geri ödemesiz 914 TL'yi aşan maaş! 

SGK primi ödeyemediği için SGK'dan emekli aylığı ya da yardımı alamayan yardıma muhtaç vatandaşlar için açıklama geldi. Engellilik oranına göre geri ödeme ve prim şartı olmadan 914 TL'yi aşan maaş verileceği bildirildi.

AVM kiracılarına 5 milyar TL'yi aşan kira yardımı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği bir tavsiye kararı yayınladı. Kararda sektörlere göre her kiracı özelinde %70’lere varan indirimler yapıldığı, faaliyetleri işletmelerden kira alınmadığı ve toplamda 5 milyar TL'yi aşan kira desteği yapıldığı belirtildi.

KFC, 2021 sonuna kadar 30'un üzerinde restoran açacak!

Kısa bir süre önce KFC Türkiye'de genel müdürlük koltuğuna oturan Feliks Boynuinceoğlu, hem mağaza açılışlarına hem de dijitalleşmeye odaklanacak. Boynuinceoğlu, 2021 sonuna kadar 30'un üzerinde yeni restoran açacaklarını söyledi.

Aslıhan Doğan Turan: Aile restoranı açacağım!

Annesinin ve kardeşinin mutfağa meraklı olduğunu söyleyen Aslıhan Doğan Turan, hayalinin küçük bir aile restoranı açmak olduğunu ifade etti.

Aydın'da anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya tepki!

Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği (EKODOS) Başkanı Bahattin Sürücü anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya gösterdi...

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Bestemsu Özdemir Nişantaşı’nda restoran açacak!

Ticarete atılan ünlüler arasına Bestemsu Özdemir de katıldı. Güzel oyuncu Nişantaşı’nda restoran açmaya hazırlanıyor.

yurtdışına restoran açan markalar Haberi

yurtdışına restoran açan markalar


Yurtdışında restoran ya da kafe açan Türk markaları artık ihracata yönelik devlet yardımlarından yararlanabiliyor. Kahve Dünyası ve Bay Döner markaları bu program kapsamında destek almayı başardı. Bunların yanı sıra programa başvuran Simit Sarayı, Kitchenette ve Güllüoğlu ise onay bekliyorlar. 


Franchising desteklerinden yararlanmak isteyen markaların yurt dışmda bir (otel bünyesinde, otel tarafından kendi markasıyla işletilen lokanta, kafe hariç), yurtiçinde ise en az beş şubeye sahip olması gerekiyor. Şirket sermayesinin yüzde 50’sinin üzerinde yerli olma zorunluluğu var. Şirket yüzde lOOyerliyse söz konusu desteklerden yüzde 50 oranın da yararlanabiliyor. Yüzde 70 yerli sermaye olması durumda ise bu oran yüzde 35’e düşüyor.


Yabancı bir ülkede açacağınız restoran ya da kafenin konsept mimari çalışmaları vc dekorasyon

giderlerinin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanıyor. Marka Destek Programı kapsamındaki bu...