04 / 05 / 2024

Yurtdışında ikamet eden vatandaşlar Türkiyede bulunan taşınmazları için kira yardımı alabilir mi

Yurtdışında ikamet eden vatandaşlar Türkiyede bulunan taşınmazları için kira yardımı alabilir mi

Kentsel dönüşüm kira yardımları, hak sahibine 18 ay boyunca 735 TL olarak veriliyor. Yardım, riskli yapıda ikameti olanlara veriliyor. Peki, yurt dışında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?

Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor?'' sorusunu sordu, vatandaş yanıtladı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik o analizi...

Aile Bakanlığı'ndan destek ödemeleri hakkında şok eden temmuz müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödenen destek ödemeleri hakkında şok eden bir temmuz gelişmesi yaşandı. Bunu duyanlar hem sevindi hem de şaşkınlık yaşadı.

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

Nef yurtdışında yatırımlarına hız verecek!

Yurtdışında sayısız konut projelerini hayata geçiren Nef yeni projeler için düğmeye bastı. Yeni yatırımlara yönelik açıklama yapan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 10'a yakın ülkede çalışma yapılacağını açıkladı. 

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Kiğılı yurtdışında 11 mağaza açtı!

Ünlü giyim markası Kiğılı yurtdışında 11 mağazanın açılışı yaptı. Açılan mağazaların 6'sı İtalya'da gerçekleşti.

Milyarder sayısında Pekin, New York'u solladı!

Çin ile ABD arasındaki ekonomik yarış milyarder sayılarında da kendini gösteriyor. 21 milyon nüfuslu Pekin'de ikamet eden dolar milyarderi sayısı son bir yılda 33 kişi yükselirken, 8,4 milyon nüfuslu New York'taki artış 7 kişiyle sınırlı oldu.

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Türk müteahhitleri yurt dışında 14,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Türk müteahhitleri, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yurt dışında 14,4 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi.

Kamu konutları kira artış oranları 2021!

2021 yılında kamu konutlarında ikamet eden memurların ödeyecekleri kira bedelleri açıklandı. İşte kamu konutları kira artış oranları 2021...

Yurtdışında ikamet eden vatandaşlar Türkiyede bulunan taşınmazları için kira yardımı alabilir mi Haberi

Yurtdışında ikamet eden vatandaşlar Türkiyede bulunan taşınmazları için kira yardımı alabilir mi

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?

Kentsel dönüşüm kira yardımları, hak sahibine 18 ay boyunca 735 TL olarak veriliyor. 2015 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarında yapılan değişikliklere göre bu yardım yalnız ikamet şartını sağlayanlara veriliyor.


Kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor.


Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor.


Riskli Yapı Tespit Raporundaki adres bilgileri ile uyumlu olacak şekilde ilgili belediyeden alınacak onaylı numarataj belgesi ile işlem yapılıyor.


Riskli yapı malikinin kira yardımı başvurusundan önce vefat etmesi halinde mirasçıları ikamet şartını sağlayamadıkları için kira yardımı başvuruları değerlendirmeye alınmıyor.


Ancak daha önce kira yardımı ödemesi almaya başlamış...