08 / 05 / 2024

yurtdışında inşaat yapmak

yurtdışında inşaat yapmak

Yurtdışında proje yapmak isteyen ama alacak riskini göze alamayan müteahhide Eximbamk'tan teminat mektubu ve kefalet sigortası desteği verilecek. 

1933 yılındaki inşaat projeleri belediye radarında! Belediye projesine uygun olmayanlara yıkım kararı!

1933 yılında inşaat çalışmaları hız kazanmış. İnşaat projeleri için ise belediyeler belli projeler belirlemiş, bunun dışına çıkan inşaatlar yıktırılmış.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında dikkat çeken gelişme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, 87 tabliyeden 29'unun montajının bitirildiğini açıkladı.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda inşaat başladı! 

Ankara Kızılcahamam'da 3 ay önce yaşanan yangın nedeniyle hasar alan ve sonrasında yıkılan Kasaplar Çarşısı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

Biotrend Enerji'nin odağında inşaat var!

BioTrend Enerji şirketini halka arza hazırlanan Doğanlar Yatırım Holding, 2021'de de yatırımlarına devam edecek. Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, "İnşaat ve mobilyada yurtiçi ve yurtdışında proje ve ortaklıklar yapacağız" diyor.

ABD inşaat harcamaları Ekim ayında yüzde 1.3 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı İstatistik Bürosu'nun yayınladığı verilere göre ABD'de Ekim ayında inşaat harcamaları yüzde 1.3 arttı.

yurtdışında inşaat yapmak Haberi

yurtdışında inşaat yapmak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından açıklanan ihracatın yeni yol haritasında müteahhitler de yer alıyor. 2019 yılının Ocak-Haziran döneminde 5,1 milyar dolarlık 109 projeye imza atan müteahhitlerin yıl sonuna kadar 20 milyar dolarlık proje üstlenme hedefine ihracatın yeni yol haritası kapsamında Eximbank’tan destek müjdesi geldi.

Yeni Şafak Gazetesi'nden Mine Açar'ın haberine göre, Eximbank, yurtdışında proje yapmak isteyen müteahhitleri sigorta sistemiyle koruma altına alacak. Eximbank Genel Müdürü Enis Gültekin, “Müteahhitlerimizin politik sebeplerden dolayı karşılaşacakları riskleri sigorta karşılığında Eximbank üstelenecek. Tabii biz de bu riskleri üstleniyoruz, ama biz de bunları yurt dışındaki reasürörlerle paylaşıyoruz. Bu yeni ürünlerimizle, müteahhitlere yönelik ürünlerimizle politik riskleri bertaraf etmiş olacağız. Bunun dışında, yurt dışında iş yapacak olan yine müteahhitlerimize yönelik teminat mektubu programlarımız, surety bond dediğimiz kefalet sigortası...