05 / 05 / 2024

Yurtların kapasitesi

Yurtların kapasitesi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AA Editör Masası toplantısında, editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

KYK'ya kiralanan bazı yurtlar, 'kira garantili' denilerek satılıyor!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı bazı yurtların emlak sitelerinde “kira garantili KYK yurdu” denilerek satışa sunulduğu belirlendi. İşte ayrıntılar...

İBB'nin öğrenci yurtları ile kreşlerine zam geldi! Yurtlarda aylık ücret 1.300 TL'ye yükseldi! Üniversiteliler dikkat! 

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam uygulanmasına, kreşlere de yüzde 27,65 oranında zam yapılmasına karar verildi. İşte o rakamlar...

İBB’nin öğrenci yurtlarına yüzde 36,8 zam

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam yapılması kararlaştırıldı. İşte detaylar...

KYK yurt ücretlerinde son dakika gelişmesi! Yurtlarda kalacak öğrenciler mutlaka baksın!

​​​​​​​KYK yurt ücretlerinin ne kadar olduğu, müracaat edecek öğrenciler tarafından merak ediliyor. 6 çeşit tipte öğrencilere olanak sağlayan yurtların oda fiyatları sunduğu imkân kapsamında değişiyor.

2023-2024 KYK yurt ücretleri belli oldu! KYK yurt ücreti ne kadar? İşte KYK yurt ücretleri...

Yeni öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından işletilen yurtların 2023-2024 ücretleri açıklandı. İşte KYK yurt ücretleri...

KYK yurtları açılacak mı? Bakan Kasapoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi!

KYK yurtları açıldı mı, ne zaman açılacak? sorusuna Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi. İşte KYK yurtlarının son durumu..

2023 KYK yurtlarının durumu! KYK yurtları açılacak mı? KYK yurtları ne zaman açılacak?

KYK yurtları açıldı mı, ne zaman açılacak? KYK yurtlarının son durumu nedir? İşte detaylar!

Çimento sektörünün kapasitesi yeterli mi? Depremden bölgesindeki yeni konutlarda çimento sıkıntısı beklenmiyor!

Türkçimento Başkanı Fatih Yücelik, depremlerin yaşandığı bölgelerde yapımına başlanacak konutlar için sektörün kapasitesinin yeterli olduğuna dikkat çekti. İşte Fatih Yüceli'in o açıklamaları...

TÜRGEV yurtlarının kira sözleşmesi davasında karar belli oldu!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdare Dava Dairesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV yurtlarıyla ilgili verdiği "sözleşmenin feshedilmesi" karanını iptal eden yerel mahkeme kararını hukuka uygun gördü.

İstanbul'da ev kiraları 1.5 kat arttı!

İstanbul’daki 56 üniversite ve yüksekokulda öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık 600 bini başka şehirlerden geldi. Kamu ve özel yurtların yatak kapasitesi 100 bine anca ulaşıyor ve yaklaşık 500 bin öğrenci, kiralık konut veya yurtlarda kalacak yer arayışında.

Öğrencilerden İzmir Valiliği'ne kira tepkisi!

İzmir'de yüksek konut kiraları ve yurtların yetersiz kalması sebebiyle kalacak yer bulmakta zorluklarla karşılaşan üniversite öğrencileri, parkta sabahlama eylemi sırasında açıklama yaptı. Öğrenciler "Bizler kiralara üst sınır getirilmesini istiyoruz" dedi.

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak için hak sahibi olamayan üniversite öğrencileri, ev kiralarında yaşanan yükseliş ve yurtların pahalılığı sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Fiyatlara tepki gösteren öğrenciler, durumu protesto etti.

Fikret Şahin'den 'TOKİ yurt yapımına öncelik versin' önerisi!

Üniversitelerin açılmasına günler kala Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün (KYGM) yetersiz yurt sayısı, yüksek konut kiraları ve özel yurtların fahiş fiyatlarıyla karşılaşan kalan öğrenciler, barınma problemi yaşıyor.

Yurtların kapasitesi Haberi

Yurtların kapasitesi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AA Editör Masası toplantısında, editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin soruları yanıtladı, son dönemdeki gelişmeler ile bakanlığının faaliyetlerine ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yurtlarla ilgili olarak ise, 2017'de 682 bin, 2018'in sonunda 712 bin, 2019'un sonunda da 750 bin civarında bir kapasiteye ulaşmış olacağız. Bu bize neyi getirecek? Hedefimiz, bu noktadaki ihtiyaçları karşılamak. KYK'larda 4. yedek yerleştirmesini yaptık. Daha okullar yeni başlıyor. Eskiden 60 gün süren hazırlık süreçleri vardı. Biz artık beyan esaslı olarak değil, verilen beyanların çok kısa bir zamanda kontrolleriyle sıramızı oluşturuyoruz. İhtiyacı olanın önceliği var."...