01 / 05 / 2024

yuşa yoluna nasıl gidilir

yuşa yoluna nasıl gidilir

İstanbul’un en çok ziyaretçi alan ibadet mekânlarından olan Hz. Yuşa (a.s.)’ın Türbesi’ne ulaşım kolaylığı sağlamak üzere başlatılan yol genişletme çalışmaları tamamlandı...

TOKİ İstanbul arsa kuralarında son dakika! Kura sonuçları peş peşe açıklandı! TOKİ arsa kura sonucu nasıl öğrenilir?

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen TOKİ İstanbul arsa kura sonuçları peş peşe açıklandı. Peki TOKİ arsa kura sonucu nasıl öğrenilir? TOKİ arsa kura sonucu nereden sorgulanır?

Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracı tahliye davası nedir? Kiracılar tahliye davası nasıl açılır? İşte bu konuda araştırılan detaylar!

İETT'ye 700 şoför alımı yapılıyor! İBB 700 şoför alımı başvurusu nasıl yapılır? Detaylar peş peşe açıklandı!

İBB tarafından 700 İETT şoförü alınacak. İETT'ye 700 şoför alımı yapılıyor! İBB 700 şoför alımı başvurusu nasıl yapılır? Detaylar peş peşe açıklandı!

İstanbul Yenileniyor nedir? İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

İstanbul Yenileniyor nedir sorusunun yanıtı pek çok riskli yapı sahibi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

TOKİ'nin 188 bin konutu depremde yıkılmadı! TOKİ Başkanı binaların nasıl yapıldığını açıkladı!

Asrın felaketi olarak belirtilen depremde 1 ay geride kaldı. Bölgede TOKİ konutlarının ayakta kalması oldukça dikkat çekti. Peki deprem bölgesindeki TOKİ konutları nasıl sağlam kaldı? TOKİ Başkanı Ömer Bulut tek tek anlattı...

 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Sorgulama ekranına nasıl ulaşırım?

TOKİ İstanbul kura çekimi  çekimlerinin en heyecanlı ve en çok bekleyenlerinin olduğu bir kura olacak. İlk Evim İlk İş Yerim” projesi için vatandaşlar, 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Sorgulama ekranına nasıl ulaşırım? sorularının cevabını arıyor

Cumhurbaşkanı açıkladı! Depremzedelere 15 bin TL taşınma yardımı başladı… Nasıl başvurulacak?

Alınan kararla afetzede vatandaşlara yapılacak 15 bin lira taşınma yardımı ödemelerinin başladığı haberini bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur?

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Büyük İstanbul depremi hangi ilçeyi nasıl etkiler? Celal Şengör peş peşe açıkladı! Hangi ilçelerin zemini sağlam?

Yer bilimci Celal Şengör, beklenen İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Büyük İstanbul depremi hangi ilçeyi nasıl etkiler? Celal Şengör peş peşe açıkladı! İşte zemini sağlam olan ve olmayan yerler...

yuşa yoluna nasıl gidilir Haberi

yuşa yoluna nasıl gidilir

Beykoz Belediyesi, Ramazan Ayı öncesinde ziyaretçilere ulaşım kolaylığı sağlamak üzere bölgedeki çalışmalarını tamamladı. Geçen yaz başlatılan yol düzenleme çalışmasıyla Anadolukavağı yolu çift şeritli hale getirilirken türbeye çıkan yol genişletildi.  

İbadete gelen vatandaşlara kolaylık sağlayacak hizmet kapsamında aydınlatma ve  otopark düzenlemesi de yapıldı.  Yuşa Yolu’na bir de çocuk parkı kurulacak. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanması düşünülen yeşil alan ve çevre projesiyle Yuşa (a.s.)’nin makamının vatandaşların ulaşımdan ibadete tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği daha bakımlı ve daha modern bir ibadet alanına dönüşmesi planlanıyor. 

  

Beykoz Belediyesi mevcut yolu zaman içerisinde gölgelikli bir yürüyüş yolu olarak düzenleyecek, yaşlı ve çocuklar için burada akülü araçlar hizmet verecek. 


Çevre düzenleme projesinin ardından Yuşa Tepesi’ne bir de yeni camii yapılması planlanıyor.  

  

Anadolukavağı sınırları içinde, Boğaziçi ve Karadeniz’e hâkim muhteşem manzarasıyla da...