03 / 05 / 2024

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: ''Bazıları baraja karşı çıkıyor. Baraj ve göletlere karşı çıkmak çılgınlıktır, aklından zoru olması lazım, hidroelektrik enerji bugün Türkiye'de olmazsa olmaz bir zarurettir, aynı zamanda elektriğin de sigortasıdır'' dedi

Artvin'de 90 kilometrelik yolu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün yüzde 65'i tamamlandı!

Artvin'de inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES sebebiyle değişen kara yolu ağı kapsamında inşaat çalışmaları devam eden Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde yüzde 65'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Yusufeli Barajı'nın inşaatında sona gelindi! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. Projenin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor. 

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 4 metre!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin tamamlanmasına 4 metre kaldı. 

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı gövde inşaatı Şubat ayı sonunda tamamlanıyor! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde inşaatının Şubat ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor. 

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 268 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 268 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 265 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 265 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 262 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 262 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 15 metre!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, Artvin'de yapımı devam eden Yusufeli Barajı'ndae inşaatın tamamlanması için 15 metre kaldığını belirtti.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına 16 metre kaldı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına 16 metre kaldı. 

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi Haberi

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi'nin sözleşmesinin imzalanması için, DSİ Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, mutluluktan adeta uçtuğunu ve gurur duyduğunu belirterek, Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın tamamıyla yerli müteahhit ve mühendisler tarafından öz kaynaklarla yapılacağını söyledi. 

     Türk müteahhitlik sektörünün, dünyada Çin'den sonra ikinci sıraya yükseldiğine dikkati çeken Eroğlu, ''Ben şuna inanıyorum. İnşallah bu müteahhitlerimiz, kısa zamanda dünya birinciliğini alacaklardır. Buna yürekten inanıyorum. Biz de bu konuda her türlü desteği vereceğiz. Bütün dünya artık bizim pazarımız, bütün dünya bizim şantiyemiz olacak. Buna inanın'' diye konuştu. 

     Türkiye'nin su kaynaklarının sınırlı olduğunu, coğrafi durumu itibarıyla pek çok yerin yazın kuruduğunu ve debisinin azaldığını anımsatan Eroğlu, gerek hidroelektrik enerji ihtiyacı...