03 / 05 / 2024

Yuvacık Barajı suları

Yuvacık Barajı suları

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yükseliyor. Kocaeli'nin ana su kaynağı olan Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi, son zamanlara etkili olan yağışlarla 24 milyon metreküpe ulaştı.

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yusufeli'nde muhteşem bir şehir inşa ediliyor!

"Baraj sularının altında kalacak Yusufeli ilçesinin yerleşim yerini değiştirmek zorunda kaldık ama şimdi helikopterle geçerken baktım ki lebiderya, denize nazır konutlarımız yapılıyor. Her şeyiyle muhteşem bir şehir inşa ediliyor.

Kütahya Kureyşler Köyü sular altında kaldı!

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde bulunan Kureyşler Baraj Gölü eski Kureyşler köyünü sula altına aldı. Açıkta kalan minare ortaya ilginç bir görüntü çıkardı.

Yusufeli ilçesi 7'nci kez taşınıyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı, ilçe merkezi ve 4 köyü sular altında bırakacak. 150 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen Yusufeli, 7'nci kez taşınmaya hazırlanıyor.

Yusufeli ilçesi 7'nci kez taşınıyor!

275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES projesinde sona yaklaşılırken barajın su ile buluşmasıyla bölgedeki 4 köyde sular altında kalacak. 

Başiskele Belediyesi'nden 52.4 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Kullar ve Yuvacık mevkiide yer alan 14 arsayı ihale ile satıyor. İhale 10-11-12 Aralık 2018 tarihinde yapılacak..

Başiskele'de 52.1 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Yuvacık ve Kullar mevkiide yer alan 14 arsa ihale ile satışa sunuyor. İhale 8 Ekim'de gerçekleşecek..

Başiskele'de 51.9 milyon TL'ye satılık 15 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Kullar ve Yuvacık mevkiideki 15 arsasını ihale ile satışa sunuyor. Arsaların ihalesi 26 Haziran'da gerçekleşecek...

Pekdemir İnşaat'tan Yuvacık'a 2 bin konutluk yeni proje!

Bugüne kadar kentte 2 bin 500'ün üzerinde konut üreten Pekdemir İnşaat Yuvacık bölgesinde altı etaptan oluşan 2 bin konutluk bir proje için lansmana çıkacaklarını açıkladı..

Kocaeli'deki kaçak bungalov evlerin yıkımında gerginlik!

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın havzasındaki bir işletmenin kaçak bölümleri ekipler tarafından yıkılmak istenince, arbede yaşandı.

Yuvacık Barajı suları Haberi

Yuvacık Barajı suları

Türkiye'nin en önemli sanayi kuruluşlarının bulunduğu Kocaeli'nin ana su kaynağı olan Yuvacık Barajındaki su seviyesi, 24 milyon metreküpe yükseldi.


Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle mayıs ayında bekledikleri yağışları aldıklarını belirterek, bu yağışların devam ettiğini söyledi.


Bayram, kentin su kaynağı olan Yuvacık Barajı'nda su seviyesinin 24 milyon metreküp seviyesine ulaştığını dile getirerek, "24 milyon metreküp, yaz aylarında şehrin 2 aylık suyu demektir. 2014'te 5 milyon metreküp suyla girdiğimiz düşünülürse Ocak ayına göre çok daha iyi durumdayız. Ancak sene sonunu yani gelecek yağışlı dönemi düşündüğümüzde bu suyun bize yetmeyeceği görülüyor. Onun için de İzmit ovasında derin kuyu çalışmaları, derelerin arıtma tesislerine bağlanması 15-20 günde devreye alacağız. Kocaeli olarak su sıkıntısı yaşamayacağız" diye konuştu.


Kış...