01 / 05 / 2024

yüzde 12 devlet desteği nasıl alınır

yüzde 12 devlet desteği nasıl alınır

Konut kredisi kullanırken ödenen peşinatına, Torba Yasa ile devlet desteği geldi. Yasa gereğince, peşinat biriktirmek için açılan banka hesabına devlet belli oranlarda yardım yapacak. Peki, konut desteği nasıl olacak?

Greenist’te yüzde 12 indirimle son 12 dubleks daire!

Greenist projesi konum olarak Basın Ekspres - Güneşli Bölgesinde hayata geçiriliyor. Projede yüzde 12 indirimle son 12 dubleks daire satışa sunuluyor. 

Ali Uğur Özderici'nin payları yüzde 12,99 sınırına ulaştı!

Özderici GYO sermayesindeki Ali Uğur Özderici'nin payları 2 Mart 2018 tarihi itibariyle yüzde 12,99 sınırına ulaştı.

Ahmet Özderici'nin Özderici GYO'daki payları yüzde 12.99 sınırında!

Ahmet Özderici'nin, Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sermayesindeki paylarıı 31 Ocak 2018 tarihi itibariyle yüzde 12.99 sınırına ulaştı.

Tüketici enflasyonu kasım ayında yüzde 12,98’e yükseldi!

Ekim ayında yüzde 11,90 düzeyinde bulunan yıllık tüketici enflasyonu kasım ayında yüzde 12,98’e yükseldi. İşte son durum...

Piazza’da peşin ödemelerde yüzde 12 indirim fırsatı!

İstanbul Anadolu Yakası Maltepe'de Rönesans Gayrimenkul imzasıyla hayata geçirilen Piazza’da peşin ödemelerde yüzde 12 indirim fırsatı sunulıyor.

Çukurova Balkon'da yüzde 12 indirim fırsatı!

Çukurova Balkon'da yüzde 12 indirim fırsatı devam ediyor. SON Grup bünyesindeki Çukurova Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen projede  toplam 261 daireye yer veriliyor. 

Konut kredisi faiz oranı yüzde 12,9'a çıktı!

TCMB verilerinden derlediği bilgilere göre, konut kredisi faiz oranı yüzde 11,4'ten yüzde 12,9'a çıktı. Böylece son 8 aylık dönemde faizler, konut kredilerinde 150 baz puan arttı.

Konut fiyatları Haziran'da yüzde 12.7 arttı!

TCMB'nin bugün açıkladığı veriye göre, Türkiye'de Konut Fiyat Endeksi, Haziran ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12.7, aylık düzlemde ise yüzde 0.98'lik bir artış gösterdi.

Greenist yüzde 12 indirim fırsatıyla çifte bayram yaşatacak!

Basın Ekspres-Güneşli bölgesinde yer alan Greenist, Kurban Bayramı sonuna kadar satış ofisine gelen müşterilerine yüzde 12 indirim fırsatı sunuyor. Greenist satış ofisi, Kurban Bayramı’nda ev sahibi olmak isteyenler için 31 Ağustos Perşembe ve 4 Eylül Pazartesi günleri de açık olacak.

Proje finansmanı kredilerinin yüzde 12'si gayrimenkul sektörünün!

Proje finansmanı kredileri risk bakiyesi 2017 yılı Haziran dönemi itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30’luk arttı. Yüzde 12'si gayrimenkul sektörüne ait olan krediler 291 milyar TL’ye yükseldi.

İlk 4 ayda üretilen çimentonun yüzde 12,6'sı ihraç edildi!

TÇMB tarafından 2017 yılının ilk 4 aylık verileri paylaşıldı. Açıklanan rakamlara göre, bu dönemde üretilen çimentonun yaklaşık yüzde 12,6’sı ihraç edilirken iç satışlarda yüzde 5,3 oranında düşüş yaşandı.

Greenist’te yüzde 12 indirim fırsatı!

İstanbul’un hızla gelişen ve her geçen gün daha da değerlenen Basın Ekspres-Güneşli bölgesinde yer alan Greenist, Temmuz sonuna kadar satış ofisine gelen müşterilerine yüzde 12 indirim fırsatı sunuyor.

Greenist’ten yüzde 12 bayram indirimi!

Basın Ekspres-Güneşli bölgesinde yer alan Greenist, Haziran sonuna kadar satış ofisine gelen müşterilerine yüzde 12 indirim fırsatı sunuyor

yüzde 12 devlet desteği nasıl alınır Haberi

yüzde 12 devlet desteği nasıl alınır

Konut desteği nasıl olacak?

Konut kredisi kullanırken ödenen peşinatına, Torba Yasa ile devlet desteği geldi. Kabul edilen Yasa esasları gereğince, peşinat biriktirmek için açılan banka hesabına devlet belli oranlarda yardım yapacak. Peki, konut desteği nasıl olacak?


Öncelikle, destekten yararlanabilmek için, ilk evi alıyor olmak gerekiyor. İkinci veya üçüncü evini almak isteyen kimseler bu destekten faydalanamıyor.


İlk evini almak isteyenler bankadan konut almak için hesap açacak. Bankada Türk lirası cinsinden konut hesabı açanlara, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları halinde devlet katkısı ödenecek.


Devlet katkısı ödemesi, hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20'sini ve azami 15 bin lirayı geçemeyecek. 


Azami tutarı üç katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Hak sahiplerinin tespitinden ve aktarılacak devlet katkısının doğru ve tam hesaplanmasından hesabın bulunduğu banka sorumlu olacak. 


Haksız olarak...