06 / 05 / 2024

Yüzüncü Yıl Üniversites Tebriz Üniversitesi ortak üniversite

Yüzüncü Yıl Üniversites Tebriz Üniversitesi ortak üniversite

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Tebriz Üniversitesi'nin ortak çalışmasıyla Van'da kurulması planlanan ikinci üniversite için ön görüşme toplantısı yapıldı...

Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarım yeniden başrolde olacak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ilk kadın yönetim kurulu üyesi olan Işınsu Kestelli, tarımın yeniden yıldız olacağını belirterek, “Değişen dünya düzeni, artan nüfus ve talep Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarımı yeniden zirveye taşıyacak” dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 10 adet işletmeyi kiraya verecek!

Mülkiyeti Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne ait olan 10 adet işletme için kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte detaylar...

Antalya Kepez'de bu yıl 10 yeni eserin temeli atılacak!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’i cazibe merkezi haline getirecek projelerinden 10’unun daha temelini atıyor. Kepez’de yatırım, şehirleşme bu yıl da hız kesmeden devam ediyor.

Hakan Tütüncü: 2015 Kepez'in altın yılı oldu!

Kepez Belediye meclisinde konuşan Başkan Hakan Tütüncü, "2015 yılı Kepez'in altın yılı olarak kayıtlarda yerini aldı. 37 ayrı açılış ve temel atma programı yaptık" dedi

Kentsel dönüşüm bu yıl hız kazanacak!

Geride bıraktığımız 2015 yılında en çok konuşulan kent sorunlarından biri, şüphesiz emsal artışı idi. Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezi ve 17 ilçeyi kapsayan genel nitelikli tavsiye kararıyla kentsel dönüşüm teşvik edilmişti...

İder Mobilya ile yeni yıl için evinizde kırmızı bir köşeye yer açın!

Yeni yılı sevdikleriyle ve ailesi ile birlikte evde karşılayacak olanlar için İder Mobilya Klaros köşe koltuğu sunuyor. Akşam yemeğinden sonra tüm ailenin bir arada olabileceği sımsıcak bir ortam sunan Klaros koltuklar kırmızı rengiyle de yeni yıla uyum s

İzmir Teras Gökyüzü projesi 2017 yılında tamamlanacak!

1991 yılında kurulan, inşaat, sanayi, enerji ve dış ticaret alanlarında hizmet veren Uzunyayla Group, İzmir’deki üçüncü projesi Teras Gökyüzü ile yeni bir yaşam tarzı oluşturdu.

Aydın Özçelik Ofis Mobilyaları 50. yılını kutladı!

Aydın'da faaliyetlerini sürdüren Özçelik Ofis Mobilyaları, kuruluşunun 50'nci yılını düzenlediği kokteylle kutladı. Efeler ilçesindeki mağazada yapılan kokteyle Aydın iş dünyasının önemli isimleri de katıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde inşaat ne durumda?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 5 büyük projeye toplamda 90 milyon TL gibi bir harcamanın yapılacağını belirterek, bunların bitimi ile YYÜ’nün Türkiye’nin en güzel kampüsü olarak anılacağını söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin kampüs binası hızla yükseliyor!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 5 büyük projeye toplamda 90 milyon TL gibi bir harcamanın yapılacağını belirterek, bunların bitimi ile YYÜ'nün Türkiye'nin en güzel kampüsü olarak anılacağını söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ne durumda?

Van'da 2011'de meydana gelen depremde ağır hasar gördüğü için yıktırılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin eksikliği, fakültelerde oluşturulan modern kütüphanelerle aşılmaya çalışılıyor.

Veysel Eroğlu: GAP'ı 2019 yılında tamamlayacağız!

GAP'ın gıda üreten ve dünyaya ihraç eden 'üretim ve ihracat merkezi' olacağını belirten Veysel Eroğlu, “GAP'ı 2019 yılında tamamlayacağız” dedi.

1945 yılında Yıldız Çini Fabrikası işletilecekmiş!

Sultan II. Abdülhamid'in Yıldız Parkı içinde kurdurduğu Yıldız Çini Fabrikası, 1945 yılında Maliye'den İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Belediye, bir şirket kurarak metruk haldeki fabrikayı tekrardan işletecekmiş.

Yüzüncü Yıl Üniversites Tebriz Üniversitesi ortak üniversite Haberi

Yüzüncü Yıl Üniversites Tebriz Üniversitesi ortak üniversite

     Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Tebriz Üniversitesi'nin ortak çalışmasıyla Van'a kurulması planlanan ikinci üniversite için ön görüşme toplantısı yapıldı. 

     YYÜ Sosyal Tesisleri'nde iki oturum halinde yapılan toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tebriz Üniversitesi ile sürdürülen görüşmeler hakkında bilgi verdi. 

     Battal, toplantının ilk oturumunda Tebriz Üniversitesi ile yapacakları çalışmayı değerlendireceklerini belirterek, ikinci oturumda ise bir süre önce Tebriz'e yaptıkları ziyarette mutabakata varılan 'iki ülke arasında ortak üniversite kurulması' konusunun ele alınacağını ifade etti. 

     Toplantıya Vali Münir Karaloğlu ile YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Durmuş Günay ve İran heyetinden bakan yardımcısının katılacağını anlatan Battal, ''İki ülke arasında ortak üniversitenin kurulması için daha detaylı bir protokol çalışması yapacağız'' dedi. 

     Battal,...