17 / 05 / 2024

Zagrep Havalimanını kim aldı

Zagrep Havalimanını kim aldı

TAV Havalimanları Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre TAV Zagreb Havalimanı'nı aldı. Havalimanı yıllık kapasitesi 2 milyon yolcudan 5 milyon yolcuya çıkarılacak...

Eskişehir Anadolu Havalimanı'nın ismi değişti!

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından işletilmekte olan Eskişehir Anadolu Havalimanının isminin “Hasan Polatkan Havalimanı” olarak değiştirildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat ruhsatını kim verir?

Bir arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilmesi için inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı için gerekli belgeler ile birlikte yetkili kuruma müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatını kim verir?

3. havalimanının finansmanı kamu bankalarından!

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etap yatırımı için bankalardan kullanılacak toplam 4.5 milyar euroluk kredinin 3.5 milyar euroluk kısmı üç kamu bankasından sağlanacak.

3. Havalimanı'nın 3.5 milyar euroluk kredisi 3 kamu bankasından!

Üçüncü Havalimanı'nın 4.5 milyar euroluk finansmanında 3.5 milyar euroluk kısmını kamu bankaları sağlayacak.29 Ekim 2017'de açılması hedeflenen havaalanının ilk aşamada 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olması planlanıyor.

Rostov Havalimanı'nın yapımını Limak İnşaat aldı!

Rusya'da yapılacak yaklaşık 8 milyon yolcu kapasiteli Rostov Havalimanı'nın inşaat işini Rus ortağı Marashstroy ile birlikte Limak İnşaat aldı.

Ortaklığın giderilmesi davasını kim açar?

Paylı mülkiyete tabi taşınmazlarda, paydaşların tümü oybirliği ile yapacakları sözleşme ile ortaklığı giderebiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasını kim açar?

Binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, aşınmaz mal için yapılan masraflar; ev sahibinin ödeyeceği ve kiracının ödeyeceği masraflar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Daire satışında tapu masrafını kim öder?

Tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre daire satışları için de belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, daire satışında tapu masrafını kim öder? Alıcı mı öder, satıcı mı öder?

3. havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2017'de açılacak!

Üçüncü havalimanının uzun soluklu iş kollarından altyapı çalışmaları kadın mühendislerin titiz çalışmalarıyla devam ediyor. Zemin çalışmaları Kalite Kontrol Mühendisi Esra Atıcı: "Büyük bir inşaat projesinin içinde olmak çocukluktan beri hayalimdi" dedi.

3. Havalimanı'nın danışmanlığını Kore ve Danimarka yapacak!

Seul Incheon ile Kopenhag Havalimanı'nı yöneten şirketler, İstanbul'da buluştu. Ortaklar 3. Havalimanı'nın danışmanlığını yapacak.

Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'nın adı değişti!

"Nevşehir-Kapadokya Havalimanı"nın adı, "Kapadokya Havalimanı" olarak değiştirildi. Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'ya yapılacak yeni havalimanının yeri belirlendi!

Hüseyin Yıldırım, Antalya'nın batısına yapılacak yeni havalimanı için Kaş-Demre arasında bir yer belirlendiğini söyledi. Yıldırım, kendilerine havalimanını için 4 alternatif yer sunulduğunu ancak buraların uygun olmadığının belirlendiğini kaydetti.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışı 22 Mayıs'ta!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Gülyalı İlçesi’nde deniz üzerine dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın 22 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla açılacağını söyledi.

Zagrep Havalimanını kim aldı Haberi

Zagrep Havalimanını kim aldı

TAV Havalimanları Holding tarafından yapılan açıklama şöyle;


20.11.2012 tarihli özel durum açıklamamızda TAV Havalimanları Holding'in Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan Hırvatistan Zagreb Uluslararası Havalimanı ihalesindeki konsorsiyuma %15 oranında katılım için niyet mektubu imzaladığını açıklamıştık.


5 Aralık 2013 günü itibarıyla, Zagreb Uluslararası Havalimanı'nın işletmesini yerel otoriteden devralan  Aéroports de Paris Management (Aéroports de Paris şirketinin iştiraki) ve Bouygues Batiment International, Viadukt, IFC ve Marguerite Fund'un oluşturduğu Konsorsiyum, Havalimanını Nisan 2042 tarihine kadar işletecektir. Konsorsiyum, havalimanına 2016 yılının sonuna kadar yapacağı yatırımla havalimanının yıllık kapasitesini 2 milyon yolcudan 5 milyon yolcuya çıkaracaktır. Daha sonraki aşamalarda havalimanının kapasitesi 8 milyon yolcuya çıkacaktır. 


Konsorsiyuma havalimanı işletmeciliği konusunda danışmanlık verecek bir "İşletme Hizmet Şirketi" görevlendirmiştir. AMS Airport Management Services D.O.O.  ünvanıyla kurulan İşletme Hizmet Şirketine TAV Havalimanları...