29 / 04 / 2024

Zeki Müren manolya ağacı

Zeki Müren manolya ağacı

1955 yılında ilk kez verilen Altın Plak ödülünü ''Benim Güzel Manolyam'' şarkısıyla kazanan sanat güneşi Zeki Müren'in şarkısına konu olan manolya ağacına Kadıköy Belediyesi tarafından tescil tabelası koyuldu.

Bakanlıktan herkesin telefonuna acil SMS gitti! Bu mesaja sakın inanmayın! Banka hesaplarınız boşaltılabilir!

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük yıkıcı deprem sonrası Türkiye, depremzedelere yardım etmek için harekete geçti. Fakat deprem olayını sömüren dolandırıcılar da harekete geçti.

Müren Yapı Malzemeleri Demir Çelik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Müren Yapı Malzemeleri Demir Çelik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Yılmaz tarafından kuruldu.

Gören Teknik Mühendislik ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gören Teknik Mühendislik ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yunus Gören tarafından kuruldu.

Ren Şehircilik Yatırım ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Ren Şehircilik Yatırım ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi  bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ceyhun Öziş tarafından kuruldu. 

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısına karşı gösteri düzenlendi. Protestocular ile polis arasında arbede yaşandı ve 2 polisin yaralandı...

TOKİ Konya Akören alt gelir başvuruları 29 Kasım'da başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Akören alt gelir grubu projesi için başvuru dönemi 29 Kasım'da başlıyor...

TOKİ Konya Akören projesi 25 Kasım'da satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Akören projesini 25 Kasım'da satışa çıkıyor.

Mühendis Korkut Küçükcan için İMO'da tören düzenlendi!

Gaziantep’te cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan iskelenin çökmesi ile 33 saat boyunca enkaz altında kalarak hayatını kaybeden mühendis Korkut Küçükcan (38) için İnşaat Mühendisleri Odası'nda (İMO) tören gerçekleştirildi...

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL'ye alıcı bekliyor!

İstanbul Boğazı'nın, mimarisiyle en dikkat çeken yalılarından olan, 'Filinta Mustafa' olarak anılan Tophane Müşiri (Mareşal) Zeki Paşa için yaptırılan şato görünümlü yalı, 550 milyon liraya alıcı bekliyor.

Artemis Arıtım Proje İnşaat Analiz Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Tic. Limited Şirketi Yassıören Şubesi açıldı!

Artemis Arıtım Proje İnşaat Analiz Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Tic. Limited Şirketi Yassıören Şubesi bugün Arnavutköy'de 600 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL’ye satışta!

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL’ye satışa çıkarıldı. Yalıda daha önce İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson'un dedesinin de kaldığı söylendi...

Tophane Müşiri Zeki Paşa'nın yalısı satışa çıktı!

Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından Tophane Müşiri Zeki Paşa için yapılan. Rumelihisarı’ndaki görkemli yalı satışa çıktı. 23 odalı ve 5 salonlu yalı için 550 milyon TL’lik rekor bir fiyat biçildi..

TOKİ Konya Akören 3. Etap 2019 projesi 28 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Konya Akören 3. Etap 2019 başvuruları ne zaman? TOKİ Konya Akören 3. Etap 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Konya Akören 3. Etap 2019 nerede? İşte TOKİ Konya Akören 3. Etap 2019 projesi 28 soruda tüm detaylarıyla...

Zeki Müren manolya ağacı Haberi

Zeki Müren manolya ağacı

2005 yılında o günlerden tam 50 yıl sonra, yılların ağırlığını ömrüne eklemiş bir beyefendi, Kadıköy Belediyesi’nin kapısını çalıyor ve o şarkının öyküsünü anlatıyor. Hemen harekete geçen Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kapsamlı bir araştırma yapıyor. O dönem köşklerde yaşayanlara soruyor ve hikâyenin doğruluğunu teyit ettikten sonra Anıtlar Kurulu’na başvuruda bulunuyor. Anıtlar Kurulu, üç yıllık araştırmanın ardından 1940’lı yılların başında dikilmiş olan bu manolya ağacını, 2008 yılının Ekim ayında “Anıt Ağaç” olarak tescilliyor. 


Ağaç için otopark küçültüldü!


Zeki Müren’in manolyası artık bir anıt ağaç… Otoparklar için onlarca ağacın kesildiği şu günlerde, o manolya için “yaşamsal faaliyetlerini engellediği” gerekçesiyle yanındaki otoparkın bir kısmı yıkıldı. Kadıköy Belediyesi de geçtiğimiz günlerde, Eski Maksim Gazinosu’ndan yükselen nağmelerle büyüyen, Müren’in sözcükleriyle sanat tarihine geçen Manolya Ağacı’nın önüne bir...