12 / 05 / 2024

zemin cami oldu

zemin cami oldu

Kütahya'nın Bölcek Mahallesi'nde 3 katlı apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü. Camiyi yaptıran Musa Kazım eşliğinde cami törenle açıldı. Törene davetliler ve site sakinleri katıldı.

Gaziantep'te depremde yıkılan sitede detaylı zemin etüdü yapılmadığı tespit edildi: 134 kişi hayatını kaybetmişti!

Depremlerde 134 kişinin yaşamını yitirdiği Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nde detaylı zemin etüdü uygulanmadığı ,bazı temellerin ana kaya bazılarının ise dolgu ve alüvyon zemin üzerine oturduğu ve bunun da yer değiştirmelere sebep olduğu belirlendi. İşte detaylar...

İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın!

İstanbul’da yumuşak zemin riskinin yüksek olduğu bölgelerin nereler olduğu olduğu sık sık araştırılıyor. İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın! 

Gerflor, Yaktaş İnşaat'ın hakim hissedarı oldu!

Dünyanın en önemli zemin üretici firmalarından biri olan Fransız Gerflor, Türk şirketi Yaktaş İnşaat'ın hakim hissedarı oldu.

TMMOB'dan Aydın raporu: Yapı kalitesi düşük!

Aydın’ın alüvyon zemin üzerinde olduğu belirtilen Jeoloji Mühendisleri Odası’nın raporunda yapı kalitesinin düşük olduğunu vurgulandı. Raporda depremin etkisini en aza indirmek için master planlarının hazırlanması gerektiğine dikkat çekildi. 

İstanbul'da gökdelen devri sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, İstanbul'da gökdelenlere karşı yapı formüllerinin ‘zemin +5’ olduğunu dile getirdi. 

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

Uzmanlardan İstanbul'a zemin sıvılaşması uyarısı!

İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu dile getiren uzmanlar, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' diyor. 

Depremin baş suçlusu yine 'çürük binalar' oldu!

Her deprem olduğu gibi İzmir'deki felakette baş suçlu 'çürük binalar, kesilen taşıyıcı kolonlar' oldu. Zemin katında lağım borusunun geçebilmesi için kesilmiş bir taşıyıcı kolon bir felekate yol açabiliyor.

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

Müteahhitlerin talip olduğu arsasını cami yapılması için bağışladı!

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bir hayırsever, arsasını cami yapılması şartıyla Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.

Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu!

Liberya'dan 2015'te Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim görmeye gelen ve hazırlık sınıfında geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu...

Kemal Duran İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 21 yıllık Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü Mahmut Baş, görevden alındı. Mahmut Baş'ın yerine, aynı müdürlükte görevli Kemal Duran atandı.

Elazığ Merkez Cami'nin minaresi imar aykırı mı?

Elazığ merkeze bağlı Kuyulu Köyü’nde Devlet Hava Meydanları sınırları içerisinde olan Merkez Cami'nin minaresinin imara aykırı olduğu ortaya çıktı...

zemin cami oldu Haberi

zemin cami oldu

Kütahya Bölcek Mahallesi'nde bir site içerisinde bitişik 2 blok halindeki 3 katlı apartmanın zemin katı Musa Kazım Cessur'un girişimiyle camiiye dönüştürüldü. Musa Kazım Camii'nin ibadete açılması nedeniyle tören düzenlendi. Törene Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı AKP'li Kamil Saraçoğlu, AKP Milletvekili Şükrü Nazlı, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ile davetliler ve site sakinleri katıldı.


İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, törende yaptığı konuşmada caminin Musa Kazım Cessur tarafından yaptırılarak hazır hale getirildiğini söyledi. Camilerin Kabe'nin bir şubesi konumunda olduğunu belirten Gül şöyle konuştu:


"Bu semtin cami ihtiyacını gidermek üzere camimiz ibadete açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığımız buraya bir görevli atadı. Şu anda biz Kütahya'da cami kapatan değil cami açan bir teşkilat olarak bir camiyi daha açmanın mutluluğu, huzuru ve...