18 / 05 / 2024

Zemin inceleme tutanağı nedir

Zemin inceleme tutanağı nedir

Zemin inceleme tutanağı nedir? Zemin inceleme tutanağı nasıl hazırlanır? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kemal Duran İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 21 yıllık Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü Mahmut Baş, görevden alındı. Mahmut Baş'ın yerine, aynı müdürlükte görevli Kemal Duran atandı.

Zemin kat ısı yalıtımı ortak gider midir?

24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği gereğince binalarda mantolama olarak da bilinen yalıtımın yapılması gerekiyor. Peki, zemin kat ısı yalıtımı ortak gider midir?

Nemrut Limanları inceleme gezisi gerçekleştirildi!

Aliağa Ticaret Odası tarafından düzenlenen; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcilerinin de katılımlarıyla Nemrut Limanları ve Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Bölgesi’nde inceleme gezisi gerçekleştirildi...

İzmir Demir Çelik uyuşmazlık tutanağı imzalandı!

İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. dün itibarı ile uyuşmazlık tutanağı imzalandı.

Seka Zemin İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seka Zemin İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Sena Kara tarafından 1 milyon 400 bin TL'lik sermaye ile 23 Ekim'de Beylikdüzü, Barış Mahallesi, Ali Çebi Caddesi'nde kuruldu.

Kiltaş Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kiltaş Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sülhattin Karaçavuşoğlu, tarafından 360 bin TL'lik sermaye bedeli ile 2014 yılında kuruldu.

Aksu Enerji Göltaş Enerji ile tutanağını yayınladı!

Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklmayaa göre Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş. Göltaş Enerji ile tutanağını yayınladı.

Eyfel Kulesi’nin ilk katına cam zemin döşendi!

Fransa’nın sembolü olarak bilinen Eyfel Kulesi’nin ilk katına cam zemin döşendi. Organizatörler, 324 metre yüksekliğindeki tarihi yapının 125. yılı kutlamaları kapsamında böyle bir yenilik düşündüklerini söyledi.

Baumit Nivello Quattro zemin şapı kendinden yayılıyor!

Yapı malzemeleri alanında kalitesi ve yenilikçi ürünleri ile Avrupa'nın lider markalardan biri olan Baumit'den yaratıcı bir ürün: "Nivello Quatro". Baumit Nivello Quattro zemin şapı kendinden yayılıyor.

Emlak Konut Tuzla 2. Etap geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Tuzla 2. Etap geçici kabul tutanağı onaylandı.

Mimarlar Karabük'te inceleme yaptı!

KARABÜK Oda yönet kilerinin tehdit edilmesine tepkili olan MimaHar Odası Ankara Şube yönetimi Karabüke destek açıklaması ve inceleme yapmaya Karabük Revizyon imar planının İptalinin andından Oda yöneticilerinin basın yoluyla tehdit edildi.

Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı tescillendi!

Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı Türk Patent Enstitüsü tarafından Marka Tescil Belgesi aldı. Böylece Beton Zemin Laboratuvarı markalaşmış oldu. Laboratuvar bu güne kadar vatandaşa ait 1700 binanın beton karot numunesine basınç dayanım testi yap

ASKİ ekipleri Aylin Nazlıaka'nın evine su sağlayan depoda inceleme yaptı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ’nın evine su sağlayan depoda inceleme yapıp, depodan su örnekleri aldı.

Zemin inceleme tutanağı nedir Haberi

Zemin inceleme tutanağı nedir

Zemin inceleme tutanağı!

Üzerine yapı yapılacak araziye ait yer, mevcut durum, yüzey şekli, çevre etkenleri gibi konularda genel bilgi edinmek üzere yapılan incelemelerin belirtildiği belgelere zemin inceleme tutanağı deniyor. 


Zemin inceleme tutanakları için inceleme sırasında kullanılan krokiler, imar ve mülkiyet belgeleri, fotoğraflar ve inceleme sürecinde alınan yazılı açıklamalardan 

yararlanılıyor.


Zemin inceleme tutanağı nasıl hazırlanır?

Zemin inceleme tutanağının hazırlanabilmesi için ilk olarak yapı zeminini inceleme yöntemlerinden faydalanılıyor. Yapılan incemeler sonucunda tutanak içeriğinde yer alması gereken bilgiler belgeleniyor.


Zemin inceleme tutanağı kapsamı içinde yer alan maddeler;

- Arazi sınırları

- Yapı arsasına ulaşım

- Mevcut kara ve demir yolları

- Bölgede altyapı hizmetlerinin durumu

- Çevredeki doğal engeller (akarsu, uçurum gibi.)

- Komşu arsaların durumu

- Varsa yeni açılmıĢ temel kazıları, kazı derinlikleri ve kazılardaki göçmeler

- Mevcut binaların dış görünüşleri, yıpranmışlıkları, kat adedi



Yapı...