24 / 05 / 2024

Zemin inceleme tutanakları

Zemin inceleme tutanakları

Zemin inceleme tutanağı nedir? Zemin inceleme tutanağı nasıl hazırlanır? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kemal Duran İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 21 yıllık Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü Mahmut Baş, görevden alındı. Mahmut Baş'ın yerine, aynı müdürlükte görevli Kemal Duran atandı.

TOKİ Dinar Konutları'nın zemin etüdü çalışmaları başladı!

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar Suçıkan Mahallesine yapılacak olan 152 adet konutların zemin etütlerinin başladığını, TOKİ ve Belediye iş birliği içerisinde bu alanda çok lüks binaların yükseleceğini söyledi.

Ünidizayn Zemin Mühendislik ve Müşavirlik Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ünidizayn Zemin Mühendislik ve Müşavirlik Ticaret Anonim Şirketi, Süleyman Dağıç Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 29 Ocak'ta İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi'nde kuruldu.

Elektrik faturalarına EPDK'dan inceleme!

Elektrik faturalarının kabarması üzerine EPDK inceleme başlattı. Bazı dağıtım şirketlerinin memur maaşları ayın 15’inde ödendiği için faturalandırma dönemini değiştirdiği ortaya çıktı..

Kadıköy Hasanpaşa'ya zemin altı katlı otopark geliyor! İmar planı askıda!

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Evlendirme Dairesi ile Söğütlüçeşme metrobüs durağı arasındaki İSPARK otoparkı, zemin altı katlı otopark olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, projenin imar planlarını bugün askıya çıkardı. İşte o planlar...

TOKİ yetkileri Buluncak'ta zemin etüdü yaptı!

Giresun AK Parti Milletvekili Adem Tatlı ve Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar'ın TOKİ yetkilileriyle görüşmesinin ardından TOKİ'den bir heyet Bulancak İlçesine gelerek zemin etüdü yaptı.

Zemin Dizayn ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Zemin Dizayn ve Mimarlık Limited Şirketi, Ozan Yüce, Ufuk Arslan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 23 Ocak'ta Üsküdar, Kuzguncuk Mahallesi, Güzelbahar Sokak'ta kuruldu.

Ahşap zemin seçimi nasıl yapılır?

Seçtiğiniz zemin ahşap veya halı olabilir. Ve daha çok görüldüğü üzere her ikisinin olduğu seçimleri tercih edebilirsiniz. Ama bu seçimi yaparken nelere dikkat etmemiz gerekir?

Zemin Fuarı'ndan 2015 trendleri!

Hannover kentinde düzenlenen Domotex Halı ve Zemin fuarının bu yılki katılımcılarından olarak sizlere fuar izlenimlerini ve yeni trendleri aktaracak taze taze. Keyifli okumalar...Hannover Halı ve Zemin Fuarı'ndan 2015 trendleri...

Kayzem Kaydırmaz Zemin İnşaat İş Güvenliği Anonim Şirketi kuruldu!

Kayzem Kaydırmaz Zemin İnşaat İş Güvenliği Anonim Şirketi, Aziz Kurtay, Uğur Çam tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 19 Ocak'ta Kartal, Esentepe Mahallesi'nde kuruldu.

Suudi iş adamı yatırım için Erzurum'da inceleme yaptı!

Türkiye'de 1 milyar dolarlık gayrimenkul ve enerji yatırımı olan iş adamı Sulaiman Al Muhaidib Erzurum'a hayvancılık alanında yatırım yapmak inceleme yaptı...

Anıtkabir'in zemin taşları yenileniyor!

Anıtkabir'in zemin taşları yenileniyor. Anıtkabir tören alanındaki olumsuz görüntülerin ortadan kaldırılması, ziyaretçilerin ayak burkulması gibi risklere maruz kalmaması için zemin taşlarının aslına uygun olarak yenilenmesine başlandı.

İBB'den Onaltı Dokuz gökdelenlerine inceleme!

İstanbul'un siluetine hançer gibi saplanan Zeytinburnu'ndaki 16:9 gökdelenleri için verilen yıkım kararının uygulanmaması üzerine İBB inceleme başlattı..

Zemin inceleme tutanakları Haberi

Zemin inceleme tutanakları

Zemin inceleme tutanağı!

Üzerine yapı yapılacak araziye ait yer, mevcut durum, yüzey şekli, çevre etkenleri gibi konularda genel bilgi edinmek üzere yapılan incelemelerin belirtildiği belgelere zemin inceleme tutanağı deniyor. 


Zemin inceleme tutanakları için inceleme sırasında kullanılan krokiler, imar ve mülkiyet belgeleri, fotoğraflar ve inceleme sürecinde alınan yazılı açıklamalardan 

yararlanılıyor.


Zemin inceleme tutanağı nasıl hazırlanır?

Zemin inceleme tutanağının hazırlanabilmesi için ilk olarak yapı zeminini inceleme yöntemlerinden faydalanılıyor. Yapılan incemeler sonucunda tutanak içeriğinde yer alması gereken bilgiler belgeleniyor.


Zemin inceleme tutanağı kapsamı içinde yer alan maddeler;

- Arazi sınırları

- Yapı arsasına ulaşım

- Mevcut kara ve demir yolları

- Bölgede altyapı hizmetlerinin durumu

- Çevredeki doğal engeller (akarsu, uçurum gibi.)

- Komşu arsaların durumu

- Varsa yeni açılmıĢ temel kazıları, kazı derinlikleri ve kazılardaki göçmeler

- Mevcut binaların dış görünüşleri, yıpranmışlıkları, kat adedi



Yapı...