07 / 05 / 2024

zemin kat nedir

zemin kat nedir

Bir bina yapımında bina derinliği, bina yüksekliği, kat yüksekliği gibi hususlar hesaplanarak yapılıyor. Peki bina yüksekliği nedir? Detayları haberimizde...

Çıkma kat nedir? Çıkma kat hesabı nasıl yapılır?

Binaların zemin katından dışarıya doğru uzanabilen ve yasal düzenlemelere uygun olarak inşa edilen ek yapı elemanlarına çıkma denir. Ancak çıkma kat için gereken bazı prosedürler ve kurallar vardır. Peki çıkma kat nedir, çıkma kat hesabı nasıl yapılır? İşte çıkma kat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Kat mülkiyeti nedir? Kat mülkiyeti nasıl alınır?

Kat mülkiyeti nedir sorusu, gayrimenkul alanında önem kazanan bir terimdir. Kat irtifakı olarak da kullanılan bu kavram bazı ayırt edici noktalarla ayrılmaktadır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı nedir ve kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti ile ilgili önemli bilgiler…

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşmada nelere dikkat edilir?

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşması ne anlama gelmektedir? Bu sorular çok sık sorulmaktadır. Peki Kat karşılığı anlaşması nedir?

Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur?

Kat mülkiyeti tapusuna sahip olabilmek için ilk olarak iskan belgesine sahip olunması gerekiyor. İskân belgesi, yapı kullanım belgesi olarak da adlandırılıyor. Peki, Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur? İşte tüm detaylar...

Kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021?

Arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı olarak bilinen kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021? İşte tüm merak edilenler...

Depremin baş suçlusu yine 'çürük binalar' oldu!

Her deprem olduğu gibi İzmir'deki felakette baş suçlu 'çürük binalar, kesilen taşıyıcı kolonlar' oldu. Zemin katında lağım borusunun geçebilmesi için kesilmiş bir taşıyıcı kolon bir felekate yol açabiliyor.

Tunç Soyer: 1999 yılından önce ruhsat almış binalar kontrol edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'de 1999 yılından önce ruhsat almış tüm binaları kontrol edeceğiz. Özenle de zemin katı ticarethane olan yani spor salonuna, markete, otoparka çevirmiş bu apartmanların tamamını kontrol edeceğiz" açıklamasında bulundu.

İzmir Bayraklı'da yıkılan Rızabey Apartmanı zaten riskliydi iddiası!

İzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rızabey Apartmanı'nın zemin katında çiçekçilik yapan Uğur Ural ile güzellik salonu işletmecisi Bilge Gökalp, binanın depremden önceki durumunu anlattı.

BİM'den Yılmaz Erbek Apartmanı açıklaması!

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonucunda Bayraklı ilçesinde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı için; binanın zemin katındaki kolonların BİM mağazası için kesildiği iddia edilmişti. BİM, söz konusu iddialar için yazılı açıklamada bulundu. 

Avcılar'da kentsel dönüşüme itiraz etti, etrafa ateş açtı!

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binanın zemin katındaki dükkanını tahliye etmek istemeyen bir kişi havaya ateş açtı.

Hasar gören daire tadilatı site yönetiminden talep edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '12 dairelik apartmanın zemin katında oturmaktayız. Atıklar zemin kattaki dairelerin iç kısmında çökmeye neden oldu. Evime yapılacak tadilatları sigortaya bildirmeden site yönetiminden talep edebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Özel mülkler imar barışından yararlanabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Binamızın zemin katı dükkan. Dükkanın arkasında bir alan var. Dükkan bu yeri de kullanıyor ve kişi imar affına başvurmuş, bize ne tavsiye edersiniz?'' sorusunu yanıtladı.

zemin kat nedir Haberi

zemin kat nedir

Bina yüksekliği nedir?

Bina yüksekliği, imar planı ve yönetmelikte öngörülen yükseklik olan binanın kot aldığı noktadan saçak seviyesine kadar olan mesafesini ifade ediyor. 


Katlardan meydana gelen bina yüksekliği nedir sorusunun yanıtından sonra bina yüksekliği için önemli bir husus olan kat yüksekliğine değinelim; Kat yüksekliği, binanın herhangi bir katının döşeme üstünden bir üstteki katının döşeme üstüne kadar olan mesafesidir.


* Bodrum kat nedir; Zemin katın altındaki katlardır.

* Zemin kat nedir; İmar planı ve yönetmelikte öngörülen kat adedine göre alttaki kattır.

* Asma kat nedir; Binaların, iç yüksekliği en az 5.50 metre olan, zemin katında düzenlenen ve ait olduğu bağımsız bölümü tamamlayan ve bu bölümden bağlantı sağlayan kattır. Asma katlar, iç yüksekliği 2.40 metreden az olmamak, yola bakan cephe veya cephelere 3.00 metreden fazla yaklaşmamak...