03 / 05 / 2024

Zeytinlik konut yapma hakkı

Zeytinlik konut yapma hakkı

Komuoyundaki tepkiler nedeniyle zeytin alan alanlarında sanayi tesisi yapılmasının önünü açan düzenleme geri çekildi. Zeytinliklere yüzde 10’a kadar konut yapma hakkı ortadan kaldırıldı.

Arsaya talep zirvede! Konut yapma hayali olanlar arsaya yöneldi

Arsa yatırımı, son dönemde diğer gayrimenkul yatırım araçları arasında zirveye çıktı. Konut fiyatları artarken satışlar düştü. Konut alamayan vatandaşlar çareyi arsa alıp kendi evini yapmakta buldu. 

Zeytinlik Evleri satışta! Yeni proje!

MD İnşaat Yapı tarafından hayata geçirilen Zeytinlik Evleri konut projesi satışa çıktı. 18 katlı rezidans konseptli projede 120 adet konut bulunuyor.

Ataköy'de toplanma alanı krizi! Zeytinlik Mahallesi'ndeki inşaata tepki geldi! 

İstanbul Bakırköy'e bağlı Zeytinlik Mahallesi sakinleri "acil toplanma alanı" olduğunu ileri sürdükleri alana konut inşa edilmesine tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Kocaeli'de konut dolandırıcılığı için 134 yıl hapis istemi!

Kocaeli Başiskele'de konut sahibi yapma vaadiyle para aldıkları 11 kişiyi evlerini teslim etmeyerek dolandırdıkları ileri sürülerek tutuksuz yargılanan inşaat firması sahibi Arif Mutlu ile eski eşi ve sevgilisi için, toplam 134 yıl 2 ay hapis ve 391 bin 496 lira para cezası verildi.

Konut yapma vaadiyle 1049 kişiyi dolandıran müteahhit yakalandı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, 1049 kişiyi konut yapacağını söyleyerek paralarını alan 691 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla müteahhit Mustafa Mallı yakalandı.

Düşük faizli krediler konut stoklarını azalttı!

Türk Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, Haziran ayında uygulanan düşük faizli konut kredilerinin konut stoklarında azalttığını bu durumun da yeni inşaat yapma hevesi yarattığını dile getirdi. 

Murat Kurum'dan Söke'ye 400 sosyal konut müjdesi!

Aydın'da konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Söke'de 400 sosyal konut yapma kararını aldık" dedi.

Milli Emlak'ın Mall of İstanbul'daki arazisi torunlara mı devredildi?

Mall of İstanbul projesinin yapıldığı alanda TOKİ, Milli Emlak'a ait 90 dönümlük araziyi konut yapma gerekçesiyle alıp düşük bir bedelle Torunlar'a devrettiği iddiası ortaya atıldı. 

TOKİ 2019 İzmir Ödemiş Zeytinlik kura çekilişi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Ödemiş Zeytinlik projesindeki 468 adet 2+1 ve 3+1 konutun kura çekilişi bugün yapılacak.

Filistin'den İsrail'in Doğu Kudüs'te yeni konut kararına tepki!

Filistin Başbakanı Iştiyye, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te 800'den fazla yeni konut inşa etme kararı nedeniyle uluslararası topluma Tel Aviv yönetimine baskı yapma çağrısında bulundu...

TOKİ Muş Kepenek'te 500 sosyal konut inşa edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Öncelikli olarak 2023 yılına kadar tüm Türkiye'de en az 250 bin sosyal konut yapma hedefimiz var. Bu kapsamda Muş'umuza da 500 sosyal konutu il merkezine bağlı Kepenek'te projelendiriyoruz. En yakın zamanda talebini toplayacağız" dedi...

Konut satışları patlayacak!

Türk vatandaşı olabilmek için 1 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapma şartı 250 bine indi. Konut sektörü temsilcileri bu düzenle ile yabancıya yapılan satışların artacağını düşünüyor. 

Zeytinlik konut yapma hakkı Haberi

Zeytinlik konut yapma hakkı

Komuoyundaki eleştiriler ve tepkiler üzerine Meclis komisyonunda geri çekilen zeytin alan alanlarında sanayi tesisi yapılmasının önünü açan düzenlemede zeytinlik alanında yüzde 10’a kadar konut yapma hakkı ortadan kaldırıldı.


Zeytinlik alanlarında konut dışındaki yeni yatırım alternatifi eklendi. Konaklama tesis ve turizm tesisi dahil her türlü yatırım yapmanın önü açıldı.


Komuoyundaki tepkilerle komisyonda düzenleme değiştirilerek sınırlama getirildi. Komisyonda yeni düzenleme yapıldı. Yatırım, sanayi tesisi ile sınırlandırıldı. Zeytinlik sahiplerinin yürürlükteki yasada yüzde 10’luk konut hakkı kaybedilmiş oldu.


Bursa ve Aydın’da zeytinlik alanlarına sahip olan köylüler, konut haklarını kaybetmelerine tepki gösterdi. Üreticiler, hak kaybının düzeltilmesini istedi. 


Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yüzde 10’luk konut yapma hakkının kaybına ilişkin olarak şu şekilde konuştu: “Evet öyle bir durum söz konusu. Komisyonda zeytinliklere yatırım sanayi tesisiyle sınırlandırılınca böyle bir...