08 / 05 / 2024

zeytinliklere fabrika kurulması

zeytinliklere fabrika kurulması

Zeytinciliğin idam fermanı olarak kabul edilen, Zeytincilik Yasası'nın 20. maddesinin değiştirilmesi 7. kez gündemde. TBMM'de daha önce tüm partilerin oyları ile 6 kez ret edilen, Zeytincilik Yasası'nın 20. maddesine ilişkin değişiklik 7. kez meclise gelecek.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Gürallar Burdur 2'nci OSB’de fabrika kuracak!

Gürallar Gurubu, Burdur’da yatırım için çalışmalara başladı. Burdur OSB’de 112 dönüm arsa tahsisi için başvuruda bulunan firma, fabrika kurulması için arsa tahsis etti.

Maden sahaları fabrikaların kurulması için ihaleye çıkarılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Belediyesi ek hizmet binasının açılışında konuştu. Dönmez, maden sahalarının fabrika kurulması şartıyla ihaleye çıkarılacağını söyledi.

İslahiye OSB'ye 40 fabrika kurulacak!

Gaziantep'in İslahiye İlçesinde inşaat çalışamları tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi'ne yıl içerisinde 40 fabrika kurulması planlanıyor.

Gaziantep İslahiye OSB'ye 40 fabrika kurulacak!

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde yapımı tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi'ne bu yıl 40 fabrika kurulması planlanıyor..

Fabrika kurulmasına yönelik destekler mecliste konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, fabrika kurulmasına yönelik desteklere ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer hazırladığı soruların Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Gayrimenkul yatırım fonları, fabrika yatırımlarına kaynak sağlayacak!

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), ‘gayrimenkul yatırım fonlarının’ kurulmasını sağlayan yönetmeliği, ülke genelinde yeni fabrika yatırımlarının büyük bölümünün ‘inşaat ve gayrimenkul sektörü’ tarafından fonlanmasını sağlayacak.

TOKİ anahtar teslimi fabrika çalışmaları hız kazandı!

2016 Eylem Planı’nda yer alan “anahtar teslimi fabrika binası” kurulması çalışmaları hız kazandı. TOKİ, şimdi de KOBİ’leri ‘kira öder gibi fabrika’sahibi yapacak. İş dünyası uygulamanın yaygınlaşmasını istiyor.

Kocaeli'de Romanlar için fabrika kurulacak!

Kocaeli'de Romanların istihdamı için fabrika kurulacak. Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Çokyaşar, "İlk olarak Kocaeli'de 150-200 kişinin çalışacağı bir tekstil fabrikasının kurulmasına yönelik çalışıyoruz" dedi.

Cizre Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapmak için 43 firma başvurdu!

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başkam Süleyman Çağlı, Cizre-Nusaybin arasında bulunan OSB'de şu anda 2 fabrikanın faaliyete geçtiğini ve 43 fabrika kurulması içinde başvuru yapıldığını söyledi...

Yeni kurulacak fabrika binaları rüzgarı kesmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni kurulacak fabrika binaları için radikal değişiklikler yaptı. Buna göre şehir içinde fabrika kurulması yasaklanırken, tesislerin rüzgarın akışını kesmeyecek şekilde yapılması istenildi

Arnavutköy'de 12 milyon 971 bin TL'ye satılık fabrika binaları!

Bakırköy İflas Müdürlüğü, İstanbul İli,  Arnavutköy İlçesi, Hadımköy, Dülgerçukuru Mevkii, 4713 parselde yer alan 10 bin 460 metrekare ve 4714 parselde yer alan 8 bin 638 metrekare taşınmazlar ile üzerinde kurulu fabrika binalarını satışa sunuyor

Konya'da icradan 825 bin TL'ye satılık prefabrik fabrika binası!

Konya 4. İcra Dairesi, Konya İli Selçuklu İlçesi, 2. Organize Sanayi Bölgesi, Lalehan Caddesine cepheli, Kayacık Mahallesi, T 1 pafta, 14455 ada, 7 parselde yer alan 10 bin 158 metrekare alanlı prefabrik fabrika ve idari binasını satışa sunuyor

zeytinliklere fabrika kurulması Haberi

zeytinliklere fabrika kurulması

Zeytinciliğin idam fermanı olarak kabul edilen, Zeytincilik Yasası'nın 20. maddesinin değiştirilmesi 7. kez gündemde. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) daha önce tüm partilerin oyları ile 6 kez ret edilen, Zeytincilik Yasası'nın 20. maddesine ilişkin değişiklik 7. kez meclise gelecek.


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, üretim ve yatırımın önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyen "Üretim Reform Paketi Kanun Tasarısı Taslağı"nda yer alan düzenleme ile 1939 yılında çıkarılan 3573 sayılı Zeytincilik Yasası'nın 20. maddesi değiştirilerek "zeytinlik alanlar ve bu alana 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç tesis yapılamaz" hükmü kaldırılmak isteniyor. Daha önce aynı değişiklik 6 kez Meclis'te reddedilen değişiklik önerisi ile zeytinlik alanlara kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran sanayi tesisleri de dahil, madencilik işletmelerine izin verilmesi öngörülüyor.


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı...