20 / 05 / 2024

Zigana Dağı yol çalışmaları

Zigana Dağı yol çalışmaları

Zigana Dağı Geçidi 'nde bölünmüş yol çalışmaları kapsamında uzmanlar tarafından uygun görülen alanlarda başlanan çelik telle kafesleme yöntemiyle karayolunda kaya düşme tehlikesi ortadan kalkmış olacak.

Çorum'da yol ortasında kalan 'Yeşil Ev' yıkıldı!

Çorum'da belediye tarafından yeni açılan caddenin ortasındaki ve kamulaştırma davası sonucunda üç yıl boyunca yıkılamayan üç katlı evin, 3 milyon lira bedel ile kamulaştırılmasının ardından yıkımı için tören gerçekleşti.

Aydın'da yol çalışmaları tam gaz!

Önceki dönemde yollarda 3 bin 500 kilometreden fazla bakım, onarım ve altyapı çalışması yapılan Aydın’da yollar modern hale getiriliyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yeni dönemin Aydın için uzun soluklu hedeflere ulaşma dönemi olduğunu söyledi.

Beykoz'da yol evin üzerine çöktü!

Beykoz'un Rüzgarlıbahçe mahallesinde yol evin üzerine çöktü. İftaiye ve belediye ekipleri olay yerinde inceleme başlattı.

Zigana Dağı'na 1,5 milyon liralık yatırım!

Doğu Karadeniz'in önemli turizm yerlerinden biri olan Zigana Dağı'ndaki tesisler bölgesi, TANAP projesinden sağlanan 1,5 milyon lira destekle yeniden inşa edildi.

Bostancı-Kayışdağı yol projesi 4. kez ihaleye açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bostancı-Kayışdağı arasına yapmayı planladığı yol ve kavşak için 4’üncü kez ihale açtı. Yeni ihale 21 Haziran’da yapılacak...

İzmir Karaburun'da emlak piyasası altın çağını yaşıyor!

İzmir'in en küçük ilçesi olan Karaburun'da yol çalışmaları sonrası tapudaki gayrimenkul alım satım hareketliliği yüzde 23 arttı, inşaat ruhsatı başvurusu da 145'ten 203'e yükseldi.

Limak Rusya’da yol yapacak!

Limak, Rusya'nın Ufa şehrinde yaklaşık 570 milyon dolar inşaat değeri bulunan otoyol projesine ortak oldu ve Rusya'da yol yapacak.

Rusya'da dev inşaat projesine Türk talip!

Rusya Federal Yol Ajansı Rosavtodor ve Türk-İtalyan ortaklığı ICA Construction, Rusya'da yol inşaatı yatırımları alanında işbirliği yapmak üzere anlaşmaya vardı.

Kuzu Grup'tan Katar'a yol ve altyapı projesi!

Türkiye ve Katar arasında işbirliği sağlayan Expo Turkey by Qatar Fuarı'na Kuzu Grup SeaPearl Ataköy projesiyle katıldı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Katar'da yol ve altyapı projeleri yapacaklarını söyledi.

Zigana Dağı'na yapılacak tünelle mesafeler düşecek!

Gümüşhane Torul Zigana Dağı'na yeni yapılan tünelle birlikte mesafeler azalacak. 30 yıl önceki 6 saatlik mesafe 40 dakikaya düşecek.

Zigana Dağı'na Avrupa'nın en uzun karayolu tüneli inşa ediliyor!

Tarihi İpek Yolu üzerindeki Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'na yeni tünel inşa edildi. Tünel ile 30 yıl önceki 6 saatlik mesafe 40 dakikada alınacak.

İskenderun'da yol yatırımları hız kesmiyor!

İskenderun Belediyesi Fen İşleri ekipleri, ilçedeki yol yapım ve asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İzmit Alikahya'da yeni yollar açılıyor!

İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Alikahya’da yol açma, Yeşilova’da da parke çalışması yapıldı.

Zigana Dağı yol çalışmaları Haberi

Zigana Dağı yol çalışmaları


Doğu Karadeniz'in Doğu Anadolu Bölgesi ile bağlantısını sağlayan en önemli geçitlerden olan Zigana Dağı Geçidi'nde dağdan kopan kayalar artık sürücülerin korkulu rüyası olmayacak. 

Bölünmüş yol çalışmaları kapsamında uzmanlar tarafından uygun görülen alanlarda başlanan çelik telle kafesleme yöntemiyle karayolunda kaya düşme tehlikesi ortadan kalkacak. 

Bölünmüş yol çalışmalarını sürdüren Cengiz İnşaat tarafından gerçekleştirilen uygulama ile dağcılık eğitimi almış konusunda uzman bir ekip oluşturularak çalışmalara başlandı. İlk olarak Köstere mevkiinde başlanan çalışma Gümüşhane kent merkezine kadar uygun görülen yerlerde yapılacak. 

Firma yetkilileri, 6x8 santimetre göz açıklığı bulunan çift bükümlü galvanizli tel ağla gerçekleştirilen uygulamanın tespit ettikleri bölgelerde yapılacağını söyledi. Yetkililer, yöre topografyası, mevcut devlet yolu yapımı sırasında yapılan kontrolsüz ateşlemeler sonucu örselenmiş ve düzensiz şevlerin bulunması ve bölgenin parçalı ve kırıklı jeolojik yapısı sebebiyle kaya...