04 / 05 / 2024

Zilyetliğin devir yolları

Zilyetliğin devir yolları

Zilyetlik devri nasıl yapılır? Zilyetlik, şeyin veya şey üzerinde hakimiyeti sağlayacak araçların, edinene teslimi veya edinenin önceki zilyedin rızasıyla şey üzerinde hakimiyeti kullanacak duruma gelmesi halinde devredilmiş oluyor...

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

Türk Hava Yolları'ndan müjde! THY'de ikinci pilot adayları için başvurular başladı!

Türk Hava Yolları (THY), ikinci pilot aday adayları için iş ilanı açtığını açıkladı. İşte başvurulara ilişkin tüm detaylar...

Türk Hava Yolları'ndan radikal karar! İşte AnadoluJet'in yeni adı

Türk Hava Yolları, "AJet" ismiyle yeni bir şirket kurulduğunu ve AnadoluJet'in faaliyetlerinin bu şirkete devredildiğini duyurdu. İşte şirketin yeni adı...

Deprem bölgesi yolları için 1,2 milyar liralık ek kaynak ayrıldı!

Meclise sunulan teklifte KGM'ye 27,3 milyar lira ödenek tahsis edilirken bunun 1,2 milyar lirası deprem bölgesi yolları için kullanılacak.

EYT'li olma fırsatını kaçıranlara müjde! Kısmi emeklilikle siz de EYT'li olabilirsiniz! 

EYT fırsatını yakalayamayan birçok insan, emeklilik için alternatif yolların peşinde koşuyor. EYT'ye giremeyenler, kısmi emeklilik hükmünden fayda sağlama imkanına sahip. Ancak, kısmi emeklilik de belirli bir prim ödeme ve yaş koşuluna tabi tutuluyor. 

Vatandaş nakit avans çözümünü bakın böyle hallediyor!

Son zamanlarda bankaların nakit avans hizmetlerini kapatmasıyla birlikte, vatandaşlar kendilerine tamamen farklı bir çözüm buldu! Artık nakit ihtiyaçlarını karşılamak için alternatif yollar arayışına girdiler. İşte bu yeni yöntemlerin detayları haberimizde...

Kiraya yüzde 25 zam sınırı piyasayı hareketlendirdi! Ev sahipleri yüksek kira almak için yeni yollar arıyor! 

Konutunu yeni kiraya verecekler ‘İleride istediğim artışı yapamam’ diyerek zammı yolun başında yapmaya başladı. Boş dairesi olan kimi mülk sahipleri bu dönemde kiraları yükseltti, eski kiracısı olanlar da düşük fiyat sebebiyle evini satışa sundu. 

14 Mayıs 2023'te bu yollar trafiğe kapatılacak! Seçim günü için dikkat!

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir duyuruya göre, 14 Mayıs Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin düzeni ve güvenliği için bazı yolların trafiğe kapatılması planlanıyor.

1993 yılı ve sonrası için Türk Hava Yollarından personel alımı! KPSS şartı istenmiyor!

Türk Hava Yolları, iş arayanlar için sevindirici bir haber duyurdu. İş arayanlar, THY bünyesinde çeşitli pozisyonlarda çalışma imkanına sahip olacak. Tüm detaylar haberimizde...

'Bankalar 700-800 milyon liralık kredi kartları dağıtıyor'

Ekonomi Yönetimi bugüne kadar liralaşma stratejisi çerçevesinde 173 tedbir aldı. Bankalar ise bu tedbirleri delmek için yeni yollar keşfetti. İşte kulislerde konuşulan son yöntem!

Chery, Türkiye yollarına çıkmak için gün sayıyor!

Çin kökenli otomobil markası Chery, üç farklı modeli ile Türkiye yollarına çıkmak için gün sayıyor. Peki Chery, ne zaman Türkiye pazarına giriş yapacak? Modelin özellikleri neler? Detaylar haberimizde...

İstanbul depremi planı: Depremzedeler için tahliye yolları belirlendi!

İstanbul'da 7.5 şiddetinde olması öngörülen büyük deprem için hazırlıklar yapıldı. Plana göre, depremzedeleri şehir dışına çıkarmak amacıyla İstanbul açıklarında tahliye gemileri duracak. Tahliye aşamasında hava, kara ve demir yolunun da kullanılması hedefleniyor. 

Ev sahipleri dikkat! Tahliye için hangi yolları tercih etmelisiniz?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde kira sözleşmesinin yazılı olması mağduriyetleri engeller. Kiralanan taşınmazın tahliyesi ise her istenilen durumda başvurulacak bir yol değildir. Peki tahliye işlemleri hangi durumlarda yapılır?

Zilyetliğin devir yolları Haberi

Zilyetliğin devir yolları

Zilyetlik devri nasıl yapılır?

Zilyetlik, şeyin veya şey üzerinde hâkimiyeti sağlayacak araçların, edinene teslimi veya edinenin önceki zilyedin rızasıyla şey üzerinde hâkimiyeti kullanacak duruma gelmesi hâlinde devredilmiş oluyor.


II. Hazır olmayanlar arasında

MADDE 978.- Temsilciye yapılan teslim, temsil edilene yapılmış gibi zilyetliği geçirir.


III. Teslimsiz devir

MADDE 979.- Bir üçüncü kişi veya zilyetliği devreden, özel bir hukukî ilişkiye dayanarak zilyet olmakta devam ederse zilyetlik, teslim gerçekleşmeksizin kazanılmış olur.


Zilyetliğin bu yolla devri, zilyet olmakta devam eden üçüncü kişiye karşı, ancak durumun devreden tarafından kendisine bildirildiği andan başlayarak hüküm doğurur.

Üçüncü kişi, zilyetliği devredene karşı ileri sürebileceği sebeplerle şeyi edinene vermekten kaçınabilir.


IV. Emtiayı temsil eden senetlerin teslimi

MADDE 980.- Bir taşıyıcıya veya umumî mağazaya bırakılmış emtiayı temsil eden kıymetli evrakın teslimi, emtianın teslimi gibi sonuç doğurur. Kıymetli evrakı...