29 / 12 / 2024

Zilyetlik devri sözleşmesi örneği

Zilyetlik devri sözleşmesi örneği

Zilyetlik, taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma olarak tanımlanıyor. Peki, zilyetlik devri nasıl olur? İşte zilyetlik devri ile ilgili esaslar...

TVF Finansal Yatırımlar ve Vakıfbank hisse devir sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO'nun hissedarı Güneş Sigorta AŞ sermayesinin yüzde 51,1'ini temsil eden hisselerin TVF Finansal Yatırımlar'a devri amacıyla, alıcı sıfatıyla TVF Finansal Yatırımlar ile satıcı sıfatıyla Vakıfbank arasında hisse devir sözleşmesi imzalandı.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2019!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan, bu nedenle ileride yapılacak tapu devri işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2019 örneği...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2016!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devri için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki, bu sözleşme nasıl imzalanır? Sözleşme nerede yapılır? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2016 örneği..

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile tapu devri!

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi taşınmaz mal devirleri için yapılıyor. Bu sözleşme koşullarının doğması halinde bir tarafın taşınmazı diğer tarafa devrediliyor. Peki, ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile tapu devri nasıl yapılır?

Toplu konut devir sözleşmesi örneği!

Günümüzde toplu konut projeleri oldukça yaygınlaşıyor ve talep görüyor. Devlet destekli toplu konut projeleri kolay konut edinimi sağlıyor. Peki, toplu konut projesinden alınan dairenin devri nasıl olur? İşte, toplu konut devir sözleşmesi örneği!

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi tescili!

Taşınmaz malların devri için taraflar arasında yapılan sözleşmeler arasında ölünceye kadar bakma sözleşmesi de bulunuyor. Peki, sözleşme tapuya nasıl tescil edilir? İşte ölünceye kadar bakma sözleşmesi tescili...

Tapu hisse devir sözleşmesi!

Gayrimenkul üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olduğunu belirten tapu belgesine hisseli tapu deniyor. Tapuda hak sahiplerinin hisse oranları belirtiliyor. Peki, tapu hisse devri nasıl olur? İşte, tapu hisse devir sözleşmesi!

Miras payının devri sözleşmesi 2015!

İştirak halinde mülkiyet olarak, payını devreden mirasçı veya mirasçıların yerlerine devralan mirasçı veya mirasçılar yazılmak suretiyle tescil işlemleri yapılabiliyor. İşte miras payının devri sözleşmesi 2015..

Miras payının devri sözleşmesi nasıl yapılır?

Mirasçı kardeşlerinden birinin kendi payını mirasçılardan birine ya da diğerlerine bedel karşılıklı ya da karşılıksız bir şekilde devretmesine miras payının devri deniyor.Peki,miras payının devri sözleşmesi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi devredilebilir mi?

Mesken ve iş yeri taşınmazlarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi devredilebilir mi? Kira ilişkisinin devri nasıl olur? İşte kanunda yer alan esaslar...

Kullanım hakkının devri sözleşmesi!

Taraflar arasında imzalanacak bir sözleşme ile taşınır ve taşınmaz mallar, haklar veya bir mal varlığı üzerinde kurulabilen hakka kullanım hakkı deniyor. İşte, kullanım hakkının devri sözleşmesi!

Pay temliki sözleşmesi!

Mirasçılar, iştirak bozulmadan miras payını devredebiliyor. Miras payının devri için kural olarak tapu sicil müdürlüğünde ya da noterde sözleşme düzenleniyor. İşte pay temliki sözleşmesi örneği...

Kooperatif hisse devri sözleşmesi!

Kooperatif üyesi, üyeliği devralmak isteyen kimse ile sözleşme imzalayarak kooperatif hissesinin devrini gerçekleştirebiliyor. Peki kooperatif hisse devri sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte kooperatif üyelik devri sözleşmesi..

Zilyetlik devri sözleşmesi örneği Haberi

Zilyetlik devri sözleşmesi örneği

Zilyetlik devri nasıl olur?

Zilyetlik, taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma olarak tanımlanıyor. Zilyet, taşınmaz maldan bir yarar sağlamak üzere o taşınmaz malı fiilen hakimiyeti altında bulunduran gerçek ve tüzel kişilerdir.


Zilyet yani mal sahibi olan kişi aslında sahibi olduğu malın hakimiyetçisi durumundadır. Örneğin bir ev sahibi evini başkasına kiralayana kadar o evin aynı zamanda zilyeti durumundadır. Fakat evini başkasına kiraladığı anda o evin zilyetliğinden çıkmış olur. Evin yeni zilyeti, kiracısı konumuna geçer. Zilyetlik bu yüzden değişkenlik gösteren bir durumdur.


Zilyetlik, şeyin veya şey üzerinde hâkimiyeti sağlayacak araçların, edinene teslimi veya edinenin önceki zilyedin rızasıyla şey üzerinde hâkimiyeti kullanacak duruma gelmesi hâlinde devredilmiş oluyor. Zilyetliğin devri ile ilgili yasal esaslar, Medeni Kanunda şu şekilde açıklanıyor:


1. Zilyetliğin devri

MADDE...