06 / 05 / 2024

zilyetlik yarımcılığı

zilyetlik yarımcılığı

Zilyetlik, taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma olarak tanımlanıyor. Peki zilyet yardımcısı nedir? Zilyet ve zilyet yardımcısı farkları nelerdir? İşte yanıtı...

Elçi Yapımcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elçi Yapımcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Hüsamettin Elçi tarafından kuruldu.

Akiş GYO, bu yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 93 artırdı!

Akiş GYO'nun 2023 birinci yarıyıl finansal sonuçları açıklandı. Bu kapsamda Akiş GYO, bu yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 93 artırdı. İşte detaylar...

Akbatı AVM'nin değeri katlandı! Dev AVM'nin 2023 yarıyıl değeri ne kadar? 

15 Eylül 2011 tarihinde kapılarını açan Akbatı AVM'nin, 2023 yarıyıl değeri açıklandı. Peki Akbatı AVM'nin değeri ne kadar oldu? 

Detay Yapımcılık Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Detay Yapımcılık Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi buün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Dombay tarafından kuruldu.

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 5 milyon 386 bin 914 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

Gratis’te “sıcacık yarıyıl tatili indirimleri” başladı! Eksiklerinizi tamamlayın! 28 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Türkiye’nin kişisel bakım marketi Gratis, yarı yıl tatiline özel pek çok ürün grubunda farklı kampanyalarla cazip indirim fırsatları sunuyor. İndirimler kapsamında Beaulis Glide eyeliner  90 TL yerine 55 liraya, Maybelline’in en çok satan New York Lash Sensational Sky High Maskarası 320 TL yerine 18

Memur ve memur emeklisinin gözleri fal taşı gibi açılacak! Promosyon yarışı başlıyor! Tam 45 bin lira... Hemen bakın!

Memur ve memur emeklisinin gözleri fal taşı gibi açılacak! Promosyon yarışı başlıyor! Tam 45 bin lira... Hemen bakın!

50 Millî Eğitim Uzman Yardımcısı alınıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı! Son başvuru tarihi 10 Şubat 2023!

Millî Eğitim Uzman Yardımcılığı için 50 kişi alınacak. Son başvuru tarihi 10 Şubat 2023 olan ilan için kadro dağılımı da belli oldu. Coğrafya branşından Almancaya kadar birçok alanda alım yapılacak. İşte detaylar…

Etap34 İnşaat Otomotiv Ve Tarımcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Etap34 İnşaat Otomotiv Ve Tarımcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Çiğdemtepe tarafından kuruldu.

Ceyhan Yapımcılık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ceyhan Yapımcılık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Orhan Gök tarafından kuruldu.

Koray GYO Elit Residence 2022 yarıyıl değeri belli oldu!

Koray GYO Elit Residence 2022 yarıyıl güncel değerleme raporu yayınlandı. Peki Elit Residence'ın değeri ne kadar oldu? İşte Elit Residence 2022 yarıyıl değer tablosu...

Mercedes ölümcül arıza nedeniyle 1 milyon aracı geri çağırdı! Sizin de bu model aracınız varsa...

Almanya'nın lüks sınıfta ürettiği premium otomobil markası Mercedes dünya genelinde satılan 1 milyon aracı tespit edilen ölümcül arıza nedeniyle geri çağırma kararı aldı. Eğer sizin de bu model ve yaş aralığında aracınız varsa hemen yetkili servisi arayın!

Alman otomotiv devinin bu model araçlarında ölümcül fren arızası! Firma servislerde ücretsiz tamir edecek

Alman lüks otomotiv firması 2006 ile 2012 yılları arasında üretilen model araçlarında ölümcül fren arızası tespit etti. Dünya genelinde bu model araçlara sahip olanların otomobillerini servise çektirmeleri istendi. Firma arızayı ücretsiz tamir edecek.

zilyetlik yarımcılığı Haberi

zilyetlik yarımcılığı

Zilyet yardımcısı nedir?

Zilyetlik, taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma olarak tanımlanıyor. Zilyet, taşınmaz maldan bir yarar sağlamak üzere o taşınmaz malı fiilen hakimiyeti altında bulunduran gerçek ve tüzel kişilerdir.


Buna karşın bir eşyayı zilyetlik idaresiyle değil de, başkasına bir hizmet görmek amacıyla fiili hâkimiyetinde bulunduran kimse zilyet yardımcısı oluyor. 


Hizmeti görülen kişi bu hallerde dolaysız zilyetliğini muhafaza ediyor. Zilyet yardımcısının eşyayı fiili hâkimiyetinde bulundurma konusunda ne ayni ne de kişisel bir hakkı vardır. 


Zilyet yardımcısı eşya üzerindeki fiili hâkimiyeti zilyet adına ve onun talimatına uygun olarak kullanır, eşyadan ekonomik olarak yararlanma imkânı da yoktur. 


Örneğin şoförün araba üzerindeki zilyetliği, işçinin iş makinesi üzerindeki zilyetliği gibi.


Zilyet ve zilyet yardımcısı farkları:

- Zilyet yardımcısı asıl zilyetin emir ve talimatları ile hareket...