04 / 05 / 2024

Zinciriye Medresesi devir

Zinciriye Medresesi devir

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin enstitü olarak kullandığı tarihi Zinciriye Medresesi, önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne daha sonra Birlik Vakfı’na tahsis edildi. Tahsisin sebebi ise bakım masraflarının yük olması...

Mardin'deki Zinciriye Medresesi bakım masrafları sebebiyle 2'nci kez el değiştirdi!

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin enstitü olarak kullandığı tarihi Zinciriye Medresesi, önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne daha sonra Birlik Vakfı’na tahsis edildi. Tahsisin sebebi ise bakım masraflarının yük olması...

İBB'de devir teslim töreni yarın gerçekleştirilecek!

İstanbul Valiliği, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi devir teslim töreni, İBB Başkanlığı Saraçhane binasında 27 Haziran Perşembe günü saat 18.30'da gerçekleştirilecektir" şeklinde açıklama yaptı...

Tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi kafe oldu!

300 yıl önce inşa edilen Beyazıt’taki tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi, zamanla nargile kafeye dönüştürüldü.

Tapu devir harçları 2019!

Taşınmaz malların tapularının devir işlemleri satış yolu ile ve bağış yolu ile yapılabiliyor. Peki, tapu devir harçları 2019 ne kadar? 2019'da tapu satışı için ne kadar ödeme yapılacak? Tapu bağışı için ne kadar ödeme yapılacak?

Akiş GYO'dan devir sözleşmesi açıklaması!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) devir sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Hatuniye Medresesi 150 bin lira bedelle kiraya çıkarıldı!

Kayseri'de Dulkadiroğulları Beyliği döneminde Nasıreddin Mehmed tarafından 1432 yılında inşa edilen ve günümüzde bir kişinin mülkiyetinde yer alan Hatuniye Medresesi,  yıllık 150 bin lira bedel ile kiraya çıkarıldı. 

TİKA, Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

Samsun Hazinedarzade Süleyman Paşa Medresesi restore ediliyor!

Osmanlı medreselerinin en geç tarihli eserlerinden olan Samsun Hazinedarzade Süleyman Paşa Medresesi restore ediliyor.

Şişli'deki 500 milyon dolarlık binaların devir işlemleri yargıda!

Şişli'deki 500 milyon dolar değerindeki 9 binanın bedelsiz ve ihalesiz olarak İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu'na devredilmesine ilişkin mahkemenin kararına rağmen devir işleminin belediye meclisinden yeniden geçmesi yargıya taşındı.

Yapı Kredi Koray GYO'nun Eyüpsultan'daki gayrimenkullerin devir işlemleri sürüyor!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Yapı Kredi Koray GYO  Eyüpsultan'daki gayrimenkullerin devir işlemleri ile ilgili açıklama paylaştı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni bugün!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, makamını Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum'a devredecek. Devir Teslim Töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ana Hizmet Binası'nda bugün saat 16:30'da gerçekleşecek.

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin arazi mecliste!

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin bulunduğu arazinin satışa çıkarıldığı iddiası meclis gündemine taşındı..

3 adımda tapu devir işlemleri!

Satın almak istediğiniz evin tapusunun sizin adınıza devredilmesi için tapu dairesinde gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. İşte 3 adımda tapu devir işlemleri...

Zinciriye Medresesi devir Haberi

Zinciriye Medresesi devir

14. yüzyılda yapılan Mardin'deki Zinciriye Medresesi, 1924'e kadar medrese olarak kullanıldı, daha sonra müzeye çevrildi. sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; Artuklu Üniversitesi'ne tahsis edilen tarihi binada 2010'dan itibaren eğitim verilmeye başlandı. Arap şeyhi gibi giyindiği için bir dönem kamuoyunda tartışmalara sebep olan eski Rektör Ahmet Ağırakça döneminde ise medrese, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

Vakıflar da burayı, başkanlığını Ahmet Ağırakça'nın yeğeni Şehmus Ağırakça'nın yürüttüğü Birlik Vakfı Mardin Temsilciliği'ne devredildi. Birlik Vakfı Mardin Temsilciliği'nin bir önceki başkanı da Ahmet Ağırakça'ydı. Tahsisle ilgili işlemler 12 Ocak'ta bitirildi. Turistlerin uğrak yeri olan tarihi mekan, Birlik Vakfı'na geçtikten sonra ziyarete kapatıldı.

Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen “Bakım masrafları bize yük oluyordu. Kamu kurumlarından talipli çıkmadı, Birlik Vakfı istedi, onlara verdik” diye konuştu. Evsen,...