05 / 05 / 2024

Zonguldak Devrek yıkılma tehlikesi olan evler

Zonguldak Devrek yıkılma tehlikesi olan evler

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olduğu için boşaltılan 10 evin sakinleri, Ramazan Bayramı'nı buruk kutluyor. Vatandaşlar, bayramın ilk gününü evlerindeki eşyaları depolara taşımakla geçirdi

Büyükçekmece'de kentsel dönüşümle 51 bin konut yenilendi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kentsel dönüşüm ile de ilgili önemli detaylara değinerek, 51 bin konutun yenilendiği Büyükçekmece'de hedeflerinin 2028 yılına kadar depremde yıkılma ihtimali olan binaları yenilemek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ilk beş yıldızlı oteli yıkılıyor...

Türkiye’nin ilk beş yıldızlı oteli Çınar Otel, yıkılma ile  karşı karşıya kalmış durumda. Yapıldığı sene 16 milyon liraya mal olan otelden yolu geçenler anılarını anlattılar. İşte haberin detayları...

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Rönesans Rezidansın yıkılma nedeni ortaya çıktı! Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek anlattı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da bulunan 240 daireli Rönesans Rezidans bilindiği üzere yerle bir olmuştu. İşte Rönesans Rezidansın neden yıkıldığına dair detaylar!

Oturduğumuz ev sağlam mı? Depreme karşı dayanıklı mı? Yıkılma riski var mı? İşte bu soruların yanıtları...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ili etkileyen deprem felaketleri bölgede büyük hasarlara ve can kayıplarına yol açtı. Ülkemizin deprem kuşağında olması sebebiyle şimdi herkes aynı soruları soruyor: “Oturduğum ev sağlam mı? Ne kadar güvenilir? Yıkılma riski var mı?”

Selçuk Geçer dolarda büyük kırılma için tarih verdi!

Doların düşeceği yönündeki açıklamasıyla takipçilerini şaşırtan ekonomist Selçuk Geçer “Türkiye’nin belini kırar” sözleriyle yeni bir açıklama yaparak dolarda yaşanacak büyük kırılmanın yaşanacağı tarihi açıkladı.

Kripto piyasasında büyük deprem! İşte BTC'nin çakılma nedeni

Kripto para platformu FTX'in iflas başvurusu ve sonrasında CEO Sam Bankman-Fried'in istifasının ardından BTC büyük bir düşüş daha yaşadı.

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle bir ev tahliye edildi!

Zonguldak'ta heyelan sonrası yıkılma riski taşıyan bina için tahliye kararı alındı. 

Kadıköy'de riskli bina endişesi!

2019 senesinde Silivri'de meydana gelen deprem sonucunda Kadıköy'de hasar alan binada oturan sakinler binaların yıkılma endişesiyle yaşıyor. 

Zonguldak Devrek yıkılma tehlikesi olan evler Haberi

Zonguldak Devrek yıkılma tehlikesi olan evler

 Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yol çalışması nedeniyle meydana gelen heyelandan dolayı yıkılma tehlikesi olduğu için boşaltılan 10 evin sakinleri, Ramazan Bayramı'na hüzünlü girdi. 


Karşıyaka Mahallesi Nizamlar mevkisinde karayolları ekiplerince başlatılan yol genişletme çalışmalarının ardından söz konusu mahallenin bazı bölümlerinde heyelan yaşandı ve toprakta yarıklar oluştu. Bunun üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince dünden itibaren bölgedeki 10 ev boşaltıldı.


Bayram öncesi evlerinden ayrılmak zorundan kalan mahalleli ise yaşananlara tepki gösterdi.


Karşıyaka Mahallesi sakinlerinden Mehmet Sarıoğlu, AA muhabirine, toprak kayması nedeniyle evinde büyük hasar meydana geldiğini söyledi.


Konulan yasağa rağmen eşyalarını kurtarmak için sabah erken saatlerde evine girmek zorunda kaldığını anlatan Sarıoğlu, "Dün evimizde çatlaklar, yollarımızda da yarıklar oluşmaya başladı. İlk başta deprem oluyor zannettim. Durumu AFAD'a bildirdim. Bizi evlerimizden çıkarttılar, geceyi komşularda...