17 / 05 / 2024

Zonguldak Ontemmuz tapu

Zonguldak Ontemmuz tapu

Zonguldak merkezde yer alan Ontemmuz mahallesinin evleri, kimine göre yüz, kimine göre yüz elli yaşında. Gelin görün ki, mahalleli, atalarının kurduğu, savunduğu, yaşattığı bu taşınmazların tapusundan mahrum.

Emlak Konut GYO Zonguldak On Temmuz Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son dakika! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaptığı son dakika açıklamasında Zonguldak Ontemmuz Kentsel Dönüşüm Projesi inşaatı işinin kesin kabulünün yapıldığını belirtti.

Zonguldak Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası'nın akıbeti mecliste!

İnşası devam eden Zonguldak Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı. 

Emlak Konut GYO  Zonguldak Ontemmuz kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Emlak Konut GYO tarafından Zonguldak Ontemmuz Kentsel Dönüşüm Projesi İnşaatı İşi' nin sözleşmesi, Yüklenici HB Grup İnşaat ile imzalandı. Sözleşme bedeli 71 milyon 561 bin TL olarak belirlendi. 

Zonguldak Ontemmuz'daki evler tapudan mahrum!

Zonguldak merkezde yer alan Ontemmuz mahallesinin evleri, kimine göre yüz, kimine göre yüz elli yaşında. Gelin görün ki, mahalleli, atalarının kurduğu, savunduğu, yaşattığı bu taşınmazların tapusundan mahrum.

tapu.com'dan Zonguldaklılar'a 16 altın fırsat!

tapu.com, Türkiye genelinde portföyünü genişletmeye devam ediyor. Zonguldak’ta büyük ilgiyle karşılanan ve kısa sürede 170 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği tapu.com, kent merkezinde altın değerinde fırsat sunan 16 gayrimenkulü satışa çıkardı.

Zonguldak'ta tapu tahsis belgeleri Mayıs’ta iptal oluyor!

Zonguldak'ta binlerce hak sahibinin tapu tahsis belgeleri Mayıs 2015 tarihi itibariyle iptal oluyor. Secaattin Gonca döneminde başlatılan ıslah imar çalışmaları, İsmail Eşref ve Muharrem Akdemir döneminde rafa kaldırılmıştı.

Zonguldak'ta 5 aile parasını ödedikleri dairelerin ipotekli olduğunu öğrenince şoke oldu!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2009 yılında ev almak için müteahhide para veren 5 aile, tapuyu almak için gittikleri tapu müdürlüğünde dairelerinin üzerinde ipotek olduğunu öğrenince şoke oldu...

Zonguldak'ta icradan 8 milyon 349 bin TL'ye gayrimenkul!

Zonguldak Merkez Ontemmuz Mahallesinde bulunan bir gayrimenkul icra yoluyla satılıyor...

Zonguldak Belediyesi'nden satılık arsa! 8 milyon 349 bin TL'ye!

Zonguldak Belediye Başkanlığı Ontemmuz Mahallesi Acılık Mevkii'nde toplam 2 bin 366 metrekare arsayı satmak üzere ihale düzenledi

Zonguldak Belediyesi'nden satılık arsa! 8 milyon 349 bin TL'ye!

Zonguldak Belediyesi Ontemmuz Mahallesi Acılık Mevkii'nde toplam 2 bin 366 metrekare arsayı satmak üzere harekete geçti

Zonguldak'ta icradan 21 milyon 509 bin TL'ye satılık tarla ve fabrika!

Devrek İcra ve İflas Müdürlüğü, Zonguldak İli, Devrek İlçesi, Hışıroğlu Köyü, 104 ada, 31-32 ve 37 parsellerde yer alan 2 tarla ve 1 fabrikayı satışa sunuyor

Zonguldak'ta seradan Roma dönemi villası çıktı!

Zonguldakın Çaycuma ilçesine bağlı Kadıoğlu köyünde, sebze ekeceği serasını güçlendirmek için kazı yaptığı sırada mozaikler bulan kişinin bahçesindeki geç Roma dönemine ait villa ve mozaikler gün ışığına çıkıyor

Zonguldak Devrekte turistik tesis ve su parkı yaptırılacak!

Zonguldak Devrek Malmüdürlüğü Mekekler Köyündeki 19 bin 975 metrekare arsa üzerine turizm tesisi alanı yapılması şartı ile 49 yıllığına üst kullanım hakkı tesis edecek

Zonguldak Ontemmuz tapu Haberi

Zonguldak Ontemmuz tapu

Zonguldak’taki yeraltı zenginlikleri, yerüstündeki vatandaşlar için tapu engeli oluşturdu. Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre, bölgedeki taşkömürü havzasını korumak amacıyla Osmanlı Devleti döneminde çıkartılan "Havza-i Fehmiye" kanunu, Alaplı’dan Kastamonu İnebolu’ya kadarki arazileri kapsıyor. Zonguldak’ın yüzde 80’ini yakından ilgilendiren bu mülkiyet sorunu, 1999'da Belediye tarafından yapılan imarla, 2016'da Milli Emlak tarafından yapılan kadastro çalışması arasında sıkıştı kaldı. Bölgede kimi köy ve merkezlere tapular dağıtılırken, yaklaşık 20 bin nüfuslu Ontemmuz Mahallesi ise açıkta kaldı. Bir yandan mahalle sakinlerindne metrekare başına 47 TL'ye ulaşan yıllık vergiler alınırken bir taraftan da tapularından mahrum bırakılıyor. Öyle ki, kaç kuşaktır o evde veya o dükkanda oturduğunu dahi anımsamayacak kadar bölgenin yerlisi olan insanlar 100-150 senelik konutlarında yabancı gibi endişeli tapu bekliyorlar.

BELEDİYE EL DEĞİŞTİRİNCE

Tapu sorununun bu kadar kördüğüm...