Sektörel

Güneşi yere indireceğiz!

İhlas Fuarcılık'ın düzenlediği 3 fuarın açılışında konuşan Enerji Bakanı Hilmi Güler, rüzgâr ve hidroelektrikten sonra güneş enerjisinde de sektörün önünün açılacağını söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, göreve geldiklerinden itibaren yenilenebilir enerji alanında sektörün önünü açtıklarını söyledi. İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen ve İstanbul Fuar Merkezinde açılan 2. Güneş Enerjisi, 3. İzolasyon ve 4. Boya Fuarlarının açılışında konuşma yapan Bakan Güler, "3 önemli sektör fuara katılıyor. İhlas Fuarcılık önemli bir iş yapıyor. İnşaat sektörü ve alanında tek olan fuarla güneş enerjisi sektörüne destek veriyor" dedi.

AVRUPA'DA SINIF ATLADIK
Güler önemli yasalar çıkardıklarını ve sektörün önünün açıldığını belirterek, "Güneş enerjisi ve yenilenebilir enerjiler enerji bağımsızlığı açısından oldukça önemli. Biz göreve geldiğimizden beri boşa akan dereleri ele aldık ve 1600 dere ve ırmak üzerine elektrik üretme te-sisleri kuruldu. Daha sonra rüzgar enerjisi alanında da yapılan yatırımlarla Avrupa sonunculuğundan 11.'liğine geldik. Şimdi de güneş enerjisini ele alıyoruz. Potansiyel oldukça büyük" dedi. Bununla ilgili yasa çıkarmak üzere olduklarını anlatan Güler, "Bu sektörde de bir yarış başlayacak. Güneşi yere indireceğiz. 10 yıl alım garantisi veriyoruz. Ayrıca 500 kw'ya kadar olan üretim için de ruhsat aramıyoruz. 150 dairelik bir site kendi elektriğini üretecek, fazlasını bize satacak" şeklinde konuştu. Fuarın açılışında Polistren Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Murat Kenet de konuşma yaparken açılışa, ANAP eski Başkanı Ali Talip Özdemir de katıldı.

İhlas'tan üç fuar birden
İhlas Fuarcılık 2. Güneş Enerjisi, 3. İzolasyon ve 4. Boya Fuarı İstanbul Fuar Merkezi'nde açılırken fuarlar 1 Mart'a kadar açık kalacak. Fuarların açılışında konuşma yapan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, güneş enerjisi sektörünün 1990'lı yıllardan bu yana yüzde 30 büyüdüğünü anlatırken, "İhlas Fuarcılık sektör profesyonellerini yine bir araya getirerek topluma ve ekonomiye katkısını sürdürmüştür. Sayın bakanımızın yenilenebilir enerji kaynaklarına verdiği destek de takdire şayandır" dedi.


GÜNEŞ ENERJİLİ İLK KONSER
Fuarda dünyada ilk sayılabilecek şekilde tamamen güneş enerjisiyle çalışan sistemle konser verildi. Moğollar Grubu üyesi müzisyen Taner Öngür tarafından gerçekleştirilen projeye; Tunçmatik ve Kyocera destek verdi. Enerji Bakanı Hilmi Güler de bu sistemi çok beğendiğini, güneş enerjisinin yaygınlaşacağını söyledi.

Türkiye