22 / 07 / 2024

Güneşli Konutlar ödüllü bir mimariye sahip!

Güneşli Konutlar ödüllü bir mimariye sahip!

Son dönemde hızlı bir dönüşüm yaşayan Güneşli, büyük ilgi gören lokasyonlardan biri




Dünyanın en kapsamlı gayrimenkul zirvesi olarak anılan MIPIM'ın köklü İngiliz dergisi Architectural Review işbirliğiyle 2002'den beri düzenlediği yarışmada şimdiye kadar Türkiye'den tek birincilik ödülünü alan Suyabatmaz Mimarlık da burayı tercih edenlerden.  MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2010'da birincilik alan Suyabatmaz Mimarlık, burada Güneşli Konutları adında bir projeye yaşam veriyor. 5 blokta 305 konuttan oluşan projede, satışa çıkılan ilk haftada, yani 23 Nisan ile 29 Nisan 2010 arasında 48 konut satıldı. Satış ilanına çıkmadan önce de 54 konutluk satış hacmine ulaşan firmanın ulaştığı adet 102 oldu.
 Güneşli Konutlar'ın yapımını ise Maryapı, Enyapı, Dost İnşaat ve İstanbul İnşaat ortaklığı gerçekleştiriyor.
62 metrekareden 218 metrekareye kadar değişen dairelerde tipler ise  1+1'lerden  4+1'lere kadar çeşitlilik gösteriyor. Fiyatların 112 bin lira ile 409 bin lira arasında değişitiği projede teslimlerin ise  Kasım 2011'den itibaren yapılması planlanıyor.


HAZİRANDA BAĞCILAR'A REZİDANS YAPACAK
Maryapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, projenin tanıtım toplantısında Güneşli Konutları'nın toplam maliyetinin 65 milyon TL olduğunu belirtirken, yeni projeleri hakkında konuştu. Haziranda Bağcılar'da rezidans projesine başlayacaklarını ifade eden Özkök, "Bölgede ileride otel yapmayı düşünüyoruz. Bölgeye çok inanıyoruz. Burası çok ihmal edildi. Ancak, şimdi son yapılan imar yönetmeliğiyle sanayi buradan kalkıyor. Bölgede yavaş yavaş kültür merkezleri, AVM'ler yapılıyor. Burası Büyükdere Caddesi'nin eski günlerine benziyor. Oradaki gelişmelerin aynısı burada yaşanacak" diye konuştu.
Milliyet


Geri Dön