Güneydoğu Anadolu kış turizminden pay istiyor!
Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Adıyaman gibi çevre illerden günübirlik ziyaretçilere ev sahipliği yapan Karacadağ Kayak Merkezi'nin, kayakseverlerin gece de konaklayabileceği yapıya dönüşmesi için çalışma başlatıldı.
Türkiye'nin en sıcak şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa, bünyesinde barındırdığı Karacadağ Kayak Merkezi ile kış turizminden pay almak istiyor.
Siverek ilçe merkezine 45 kilometre mesafedeki halk arasında "Güneydoğu'nun Uludağı" olarak nitelendirilen 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi, daha çok bölge insanı tarafından tercih ediliyor.
Özellikle yarıyıl ve hafta sonları yoğunluğun yaşandığı merkeze gelenlerin bazıları beyaz örtü üzerinde kayak keyfi yaşıyor, bazıları da temiz havada mangal yakarak stres atıyor.
Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Adıyaman gibi çevre illerden günübirlik ziyaretçilere ev sahipliği yapan merkezin, kayakseverlerin gece de konaklayabileceği yapıya dönüşmesi için çalışma başlatıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince hazırlanan projeyle bölgeye konaklama tesisinin yanı sıra telesiyej ve yeni pist yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla Karacadağ'ın turizmden daha fazla pay alması ve bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi amaçlanıyor.
- "Hem eğlenceli vakit geçirecekler, hem de bölge kültürünü yakından tanıma imkanı bulabilecekler"
Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin merkezle ilgili çalışma içerisinde olduğunu söyledi.
Projeyle bölgeye konaklama tesisi ve telesiyej yapılacağını, pistin uzatılarak düzeltileceğini aktaran Erkal, "Pistin de düzeltilmesiyle burası güzel bir kayak merkezi olacak" dedi.
Erkal, bölgeye gelecek insanların hem kayarak eğlenceli vakit geçireceğini, hem de bölge kültürünü yakından tanıma imkanı bulabileceklerini ifade etti.
Yapılacak konaklama tesisleriyle insanların hafta sonunu geçirmek için Karacadağ Kayak Merkezi'ni tercih edeceğini vurgulayan Ekral, şunları kaydetti:
"Karacadağ Kayak Merkezi gelecekte Uludağ gibi, Kartepe gibi cazibe merkezi haline gelebilir. Zaten buraya bölgedeki insanlar geliyorlar ama diğer bölgelerden özellikle de Adana'dan, Mersin'den, Hatay'dan gelirlerse merkez daha da canlanır. Ayrıca bölgeye gelecek yerli ve yabancı turistler özellikle yıllardır süren gelenekleri yakından görme imkanı bulabilecekler. Öte yandan Karacadağ bölgesi doğal ve endemik bitkilerin yetiştiği bir yer. Bölgeyi gezerek hem endemik bitkileri inceleme şansı bulacaklar, hem de doğal ürünlerden tatma şansı yakalayacaklar."
AA