27 / 04 / 2024

Güngören'deki tarihi stadyum millet bahçesi oluyor!

Güngören'deki tarihi stadyum millet bahçesi oluyor!

Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapan Güngören'deki 15 Temmuz Şehitleri Tesisleri Yahya Baş Stadyumu, ilçedeki ilk millet bahçesi olacak. Millet bahçesi için çalışmalara başlandı...



Bir dönem Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapan Güngören'deki 15 Temmuz Şehitleri Tesisleri Yahya Baş Stadyumu, ilçedeki ilk millet bahçesi olacak. 

1999'da inşa edilen 8 bin 300 kişi kapasiteli stadyum, bir dönem Türk futbolundaki kritik maçların ev sahibi oldu. Anadolu Ajansı'ndan Hikmet Faruk Başer'in haberine göre; TFF 1. Lig'te bulunan İstanbulspor'un Süper Lig'de olduğu 2002-2005 yıllarında bu sahada rakiplerine ev sahipliği yaptı.

15 Temmuz Şehitleri Tesisleri Yahya Baş Stadyumunun çimlerinde birçok ünlü futbolcu da bulundu. Bu futbolcuların arasında Alex De Souza, P. van Hooijdonk, Franck Ribery, John Carew, İbrahim Yattara, Fatih Tekke, Bülent Korkmaz, Ümit Karan ile Rüştü Reçber de bulunuyor. 

Mimar Yahya Baş Stadyumunda Tuncay Şanlı, Tümer Metin, Hasan Kabze gibi golcüler de meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Güngören deki tarihi stadyum millet bahçesi oluyor!

Ayrıca Fenerbahçe'nin efsanevi Brezilyalı oyuncusu Alex De Souza, Fenerbahçe kariyerindeki ilk golünü de bu stadyumda atmıştı. 

Tarihi maçlara ev sahipliği yapan stadyumun ilk millet bahçesi yapılması için Güngören Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şefliği ve  TOKİ  işbirliğiyle çalışmalar başlatıldı. 

Güngören için yapılan yeni stadyum ve yarı olimpik yüzme havuzu içeren kapalı spor salonunun açılmasıyla ilçenin stadyum ihtiyacı karşılandıktan sonra millet bahçesine çevirilecek eski stadyum iş makineleri aracılığıyla yıkıldı. 

Toplam 30 bin metrekare yeşil alana, 820 metrekare yürüyüş, 2 adet küçük futbol sahası, 410 metrekare bisiklet yoluna sahip olacak olan millet bahçesinde seyir terası, çocuk oyun alanı, 600 yetişkin ağaç, millet kıraathanesi, mescit, otopark ve egzersiz gibi sosyal alanlara da yer verilecek. 

Millet bahçesi içerisinde 3 bin 850 metrekarelik piknik alanı da yer alacak. Projenin en kısa zamanda bitirilerek Güngören sakinlerinin hizmetine sunulması amaçlanıyor. 

Güngören Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!


Geri Dön