27 / 04 / 2024

Günlük kiralık evlerle ilgili yeni yasal düzenleme yolda!

Günlük kiralık evlerle ilgili yeni yasal düzenleme yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ekim ayı ile birlikte günlük kiralık evlere yeni yasal düzenlemelerin getirileceğini açıkladı.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından günlük kiralık evlerle ilgili önemli açıklama geldi.  Ersoy, ekim ayında günlük kiralık evlerle ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılacağını açıkladı.

GÜNLÜK KİRALIK EVLERE YASAL DÜZENLEME!

Son zamanlarda günlük kiralık evlerin sayıları her geçen gün artmaya başladı. Günlük kiralık evlerinin artması, otellerdeki geceleme sayılarını düşürdüğü belirtildi. Günlük kraşıkm evlerdeki bu artışla ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılacağı açıklandı.

 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ekim ayında günlük kiralık evlerle ilgili düzenleme getirileceği bilgisini verdi.

Işık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Az önce Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile konuştum, ‘Ekim’de Airbnb’ler için yasal düzenleme geliyor. Artık her isteyen evini Airbnb olarak kullandıramayacak. Dünyadaki uygulama nasılsa bizde de o şekilde olacak.’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Günlük kiralık evlerle ilgili yeni yasal düzenleme yolda!

SADECE İSTANBUL'DA 50 BİN KONUT GÜNLÜK KİRAYA VERİLİYOR!

Maliye, evini günlük kiraya verenleri denetlemek için kolları sıvadı. Airbnb'de açıklanana rakamlara göre sadece Airbnb' kayıtlı İstanbul’da 50 bin, Antalya’da 30 bin 350, İzmir’de 11 bin 400 ve Bodrum’da da 7 bin 150 gayrimenkul yer alıyor. 

Turizmcilerin gelir kaybı şikayetlerine konu olan günlük kiralık konut sayıları hızla artmaya devam ediyor .Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un açıkladığı üzere günlük kiralık konutların kayıt altına alınması için çalışmalar sürerken, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin verilerine göre airbnbcom'a kayıtlı İstanbul'da 50 bin, Antalya'da 30 bin 350, İzmir'de 11 bin 400 ve Bodrum'da da 7 bin 150 konut yer alıyor. 

Kiralara fiyatlarına getirilen yüzde 25 sınırı ile kısa vadeli kiralamalara ilgi artarken, mülk sahipleri bu kapsamda önemli bir pazarlama avantajı sunan platformlara yöneldi.  Maliye de bu platformları vergi denetimi için yakın takibe almak için kolları sıvadı.

Kiracılar ve ev sahipleri arabulucuya koştu: 10 günde 7 bin 651 başvuru yapıldı

İstanbul'da 50 bin konut günlük kiraya veriliyor! Ev sahipleri dikkat: Maliye kapınızı çalabilir!

Hangi durumlarda kiracı çıkarılır? Kiracı çıkarmak için yasal düzenleme var mı?

Geri Dön